marți, 24 februarie 2015

Ecouri din trecut, de Diana Gabaldon


Cei de la Editura Litera au planuri mari pentru primăvara această. Dovadă fiind noile cărți apărute, precum și romanul proaspăt „Ecouri din trecut”, scris de către Diana Gabaldon. 

Seria narativă Outlander reprezintă un bestseller internațional scris cu multă pasiune de către romanciera americancă Diana Gabaldon. Editura Litera a publicat cel de-al șaptelea volum al seriei, „Ecouri din trecut”. Romanul este o carte despre călători în timp, despre oameni care și-au dorit să schimbe istoria, despre caractere puternice care au luptat pentru convingerile sau pentru iubirile lor. Un roman care rămâne în mintea cititorului.

Claire Randall este călătoare în timp. Ajunsă cu peste două sute de ani în urmă, ea se îndrăgosteşte de rebelul James Fraser, sufletul ei pereche, şi decide să rămână cu acesta în vremurile lui, în secolul al XVIII-lea. În urma unor evenimente care îi pun viaţa în pericol, fiica lor, Brianna, alege să trăiască în relativa siguranţă a secolului XX, la o veche fermă a strămoşilor ei din Scoţia, împreună cu Roger, soţul ei, şi cei doi copii. Dar întâmplările petrecute cu două secole în urmă prind viaţă prin intermediul scrisorilor lui Claire. Fragilele file scot la iveală dragostea ei pentru Jamie Fraser, omul mult încercat în luptă, călătoria lor din Carolina de Nord pe mare, unde întâlnesc piraţi şi iau parte la lupte navale. Căutând să afle cât mai multe despre Claire, Brianna şi Roger descoperă şi lucruri despre ei înşişi, deoarece destinul familiei din munţii Scoţiei pendulează între viaţă şi moarte în Războiul de Independenţă al Statelor Unite ale Americii.  

9 comentarii:

  1. Ai dreptaten. Sună foarte bine. Dar am două mici probleme:
    1. E volumul ŞAPTE.
    2. Are mai multe pagini decât orce carte din biblioteca mea, cred.

    P. S.: Scuze pentru luuuuunga absență. N-am mai plătit "chiria", dar chiar nu am avut timp. Sper că nu-s prea mari datoriile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andraaaaaaaaaaaaa! Bine te-am regăsit, îmi pare bine că ai venit pe aici, iarăși. Eh, problemele astea se rezolvă, stai liniștită. Nicio problemă, mă gândeam eu că nu ai timp, de aceea am înghețat „taxele” și am zis că te aștept până termini ce ai de făcut. E bine că nu ai uitat să revii! Hehe. Seară frumoasă și muuult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Andrei. :)
      Nu aş fi avut cum să uit să revin.

      Ștergere
  3. E uşor stupid că au scos doar volumul 7, primele 6 nu.... Chiar aş vrea să o citesc, pare interesantă, dar să încep cu volumul 7?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, știu. Cred că s-au tradus celelalte volume la alte edituri, că altfel nu-mi explic nici eu.

      Ștergere
    2. Apare volumul 1 la Nemira :))) Nu e interesantă lumea editorială românească:))? Un adevărat mister.

      Ștergere
    3. :)) E genială. Aș putea scrie o carte despre ea.

      Ștergere
    4. Întrebarea e cine o publică după :))

      Ștergere
    5. :)) Hahaha. Mare dilemă, într-adevăr.

      Ștergere