vineri, 8 mai 2015

Un loc pe raftul meu (XI)


Cărți, cărți, cărți. O lună (nici bine începută) plină de cărți. Voi ce v-ați mai cumpărat, ce ați mai câștigat?


Cărți primite de la Goodread.ro pentru recenzii. Iubesc acestă serie „neagră”. 


Am fost destul de surprins când o prietenă mi-a oferit această carte. „Cele o sută douăzeci de zile ale Sodomei”. 


Carte primită tot de la Goodread.ro, după ce am fost ales „Redactorul lunii”. 


Primită de la Goodread.ro, pentru recenzie. Am terminat-o, am să postez în decursul de astăzi recenzia pe site.


Am mai citit o carte de Emmanuelle Arsan, iar această autoare mă intrigă. De la Magazinul de Carte primită.


Această carte am primit-o de la Magazinul de Carte. Îs foarte frumoase cărțile, noi și vechi, cu un aer așa, mai apus. Îmi plac cărțile vechi, pe bune - în primul rând, traducerile îs mai fidele.


Carte câștigată la un concurs organizat de Anna, pe blogul ei.


Câștigată, de asemenea, la același concurs.


Carte primită de la Magazinul de Carte. Sigur o să-mi placă.

Rafturi pline și frumoase! Urmează alte cărți, cu siguranță. Voi cu ce vă mai lăudați?

20 de comentarii:

  1. Câte cărți! Lectură plăcută! :D
    Şi mie doar ce mi-a venit o comandă de şase cărți şi tot la ce pot să mă gândesc e cât de bine arată pe raft şi la cât de bine mă voi simți când le voi citi. :)) Nu ştiu ce fac luni la teză la istorie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc, încă mai urmează. Ce cărți? :) Daaa, știu cum e, e așa frumos să le vezi pe toate așezate pe raft. Păi ai să-i scrii... despre cât de prostuță e Katy din „Obsidian” și despre alte chestii dintr-astea.

      Ștergere
    2. Andrei, nu, nu merge aşa. Aş vrea eu. :)) Bine că am mai învățat în timpul anului câte ceva că altfel aş fi scris despre Daemon toată teza. :)))
      Mi-am luat Alegerea de Kiera Cass, Hex Hall de Rachel Hawkins, Oraşe de hârtie de John Green, Semnul de P. C. Si Kristin Cast, Tronul de cleştar de Sarah J. Maas şi Anna în veşmânt de sânge de Kendare Blake. Puține, stiu. Si n-au fost scumpe deloc. :)) E adevărat ca am mai pus în comandă şi "Medicină interna pentru cadre medii" şi înca o carte despre diabetul zaharat, dar nu se pun. Nu e ca şi cum ar fi fost o comandă de 150.79 lei...

      Ștergere
    3. Ohohoh, s-au dus economiile! :)) Oricum, te înțeleg perfect. Ce mă mai lingușesc pe lângă mama atunci când dau o comandă, Doamne. În așa fel încât să aud cuvintele magice „lasă, o plătesc eu”. Păi, ce să spun, să citești cărțile cu plăcere și să te bucuri de ele, titlurile sunt foarte frumoase!

      Ștergere
    4. Nu, nu s-au dus. Eu nu fac economii. :)))
      A fost ziua mea pe 9 aprilie şi tata mi-a spus că nu ştie ce să îmi ia şi mi-a dat o grămadă de bani să mă descurc singură. Până acum, s-au dus doar pe cărți.
      Mulțumesc, dar astept să trec de teze ca să intru ca lumea în ele. :|

      Ștergere
    5. Eu fac economii! :)) Și-s tare zgârcit, pe bune, dar zgârcit rău. Și pentru 5 bani. Bani cheltuiți cu cap! Bravus! Mda, și eu abia aștept vacanța de vară, să citesc când vreau. Seară faină, Andra. Sau Raluca, depinde cum îți place.

      Ștergere
    6. Andra, te rog. După bunica, era sa mă cheme Andra Raluca Denisa Ioana, dar s-a limitat. :)))
      Nu rezist să fac economii. Nu când mama îmi "sponsorizează" achizițiile şi am şansa să fac si eu altele. Pur şi simplu, nu pot.
      Nopate bună, Andrei! :*

      Ștergere
    7. Ohoho, îți dai seama cum ar fi arătat în buletin? :)) Eu rezist, ba chiar îi îndemn și pe alții să o facă. Și mie îmi mai „sponsorizează” mama achizițiile, dar, apoi, parcă mă simt eu aiurea dacă nu-mi cumpăr câteva cărți și din bănuții mei.
      Pupici!

      Ștergere
    8. Şi bunicul voia să ma cheme Diana sau Ilinca, dar bunica era "cocoşul". :)))
      Şi eu mă simt prost uneori, dar când văd cărțile îmi trece.

      Ștergere
  2. Interesante cărţile tale. Şi mie îmi place seria neagră, muuult. De Elisabeth Adler am citit Leonie şi mi s-a părut frumoasă (e drept că asta a fost acum vreo 10 ani). De Sade am citit Decameronul franţuzesc dar nu am fost impresionată, mă aşteptam să fie mai... sadic. Mă rog, am înţeles că eu am citit una din cărţile lui "cuminţi", dar tot m-a dezamăgit.
    Cărţi noi nu am cine ştie ce, am câştigat la un concurs Pe strada Dublin, la altul o carte surpriză care încă nu a ajuns, de cumpărat nu am apucat să îmi cumpăr mai nimic, trăiesc cam ca un zombi deci nu prea fac cumpărături. Dar am vorbit să îmi fie aduse într-o librărie toate cărţile traduse din ce a scris Amelie Nothomb :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și urmează, după cum am zis, să mai primesc multe cărți. Am auzit că, de fapt, este o serie a lui Elizabeth Adler, iar „Amelie” e abia a doua carte. Mi-a lăcut mult titlul, de aceea am ales-o. Și eu vreau să citesc „străzile”, de ceva timp le am în Wishlist. Hopaaa, ce cărți scrise de Amelie Nothomb?

      Ștergere
    2. Păi, tot ce a apărut la Polirom, nu sunt multe, cred că maxim 10-15 şi sunt la 10 lei bucata. Îmi place foarte mult cum scrie şi abordează teme care chiar mă interesează. Îţi recomand Acid sulfuric, într-un viitor (când a scris, acum e trecut) o serie de oameni sunt pur şi simplu luaţi de pe stradă şi duşi într-un lagăr ca cele naziste unde sunt filmaţi 24 din 24, bătuţi, omorâţi şi totul este dat în direct la TV ca un reality show. E genială.
      Elisabeth Adler nu ştiu ce a mai scris, avea mama cartea asta şi eu mă plictiseam aşa că am citit-o. Şi mi s-a părut chiar bună.

      Ștergere
    3. Hmmm, îmi sună tare cunoscut „Acid sulfuric”. Am dat search pe Google și, într-adevăr, am mai auzit de cartea asta. Sună chiar bine cartea, am s-o cumpăr și eu și, cum ai zis și tu, nu-s scumpe. Mulțumesc de recomandare.

      Ștergere
    4. Păi, după cum probabil îţi aduci aminte, îmi place să recomand cărţi. Dar vezi că am început să mă abţin, acum recomand doar una pe postare :))

      Ștergere
  3. Sunt curioasă de părerea ta legată de Amelie de Elizabeth Adler. O am și eu, de la mama, dar nu m-am gândit încă să o citesc.
    Mi-am comandat și eu toată seria Regi Blestemați pentru că am citit primul volum și mi s-a părut foarte interesant.
    În orice caz, arată fain toate așa că lectură plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, revin cu recenzia când o termin. Într-adevăr, e o carte veche - și cred că tocmai de asta m-a atras atât de mult. Să citești seria cu plăcere, am auzit foarte multe lucruri bune despre ea. Aștept părerea ta, oricum. Pupici și mulțumesc mult, asemenea!

      Ștergere
  4. A uite :)) Iti ziceam de Triumful iubirii. O sa-ti placa aceasta carte, si de fapt e Catherine Rhiot, nu Christine. Mai uitam, ce sa-i faci! Asteptam recenzia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am citit-o, am lăsat-o puțin! :)) Dar e veche și îmi place cum arată, deci am să-i dau o șansă.

      Ștergere
  5. Îţi iubesc Spongebobuuuul! <3 Când era mică îl desenam mereu şi, surprinzător, chiar îmi ieşea desenul :))
    Am citit doar o carte de la Yrsa din Seria Neagră şi mi-a plăcut. În general, toţi autorii nordici pe care i-am citit m-au impresionat într-un mod plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumeeeesc! :)) Eu vreau toate cărțile acestea care au copertă neagră, pentru că-mi place cum arată. Și scriitorii îs buni, au un stil foarte fain, tipic nordicilor.

      Ștergere