vineri, 20 februarie 2015

Litera continuă colecția „Biblioteca pentru toți copiii”




Lecturi recomandate în programa școlară!

Editura Litera, în parteneriat cu ziarul Libertatea, lansează începând de astăzi, 20 februarie, o nouă serie de cărți în colecția Biblioteca pentru toți copiii. Fiecare dintre cele 8 volume va fi disponibil în zilele de vineri, la toate chioșcurile de ziare, la prețul de 11,99 lei. Biblioteca pentru toți copiii cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care  biblioteca  unui  copil  nu  poate  fi  completă.  Colecția  reprezintă  un instrument de lucru  esențial pentru elevii de gimnaziu, punând laolaltă mai ales  scriitorii și operele prevăzute în programa școlară de limba și literatura română pentru clasele V-VIII,  în contextul unui demers cu caracter didactic. 

Cele 8 titluri ale acestei noi serii sunt:
  1.  Ocolul pământului în optzeci de zile, Jules Verne;
  2. Aventurile baronului Munchhausen, Gottfried August Bürger;
  3. Cartea junglei, Rudyard Kipling;
  4. Momente și schițe, I.L. Caragiale;
  5. O lume dispărută, Arthur Conan Doyle;
  6. Prințul fericit și alte povestiri, Oscar Wilde;
  7. Odiseea, Homer;
  8. Răpit de pirați, R.L. Stevenson.
Selecția titlurilor are în vedere autorii clasici ai literaturii pentru copii și operele lor cele mai cunoscute și mai îndrăgite. Volumele sunt prezentate într-o manieră modernă, unitară, cu o formăgrafică impecabilă, ceea  ce  le poziționează din  început în rândul cărților demne de a fi colecționate. 

Eu abia aștept să le adaug în colecția mea!

2 comentarii:

  1. De ce doar pentru copii? Lumea e tare nedreaptă, cum creşti cum eşti discriminat... Trecând peste, aceste cărţi arată exact ca cele pe care le aveam eu când eram mică şi asta nu o să fie în avantajul lor decât dacă părinţii merg singuri la cumpărături, copiii vor vrea altceva cu siguranţă, părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colecția e foarte frumoasă. Nu neapărat pentru copii, cât și pentru cei mari, care vor să-și amintească de zilele copilăriei. Cei de la Litera mereu au idei bune. Iar dacă copiii se dau în vânt după altceva, treaba lor. Nu știu ce pierd!

      Ștergere