sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Ai prefera să...? TAG


Salutare,

Am preluat un TAG, de AICI. Iată întrebările:

1. Ai prefera să citești serii sau cărți „singure”?

Spuneam într-un post pe blog, acum ceva timp: „Despre triologii- dacă o carte este bună, o poți citi de 3 ori, dar în niciun caz s-o scrii de 3 ori.” Îmi plac muuult mai mult cărțile „singure”, care nu se lungesc pe mai multe volume (bine, și „Anna Karenina”, „Gone with the wind” au fost pe mai multe volume, dar aici e altă treabă). 

2. Dacă ai avea de ales să citești doar autori bărbați sau autori femeie pentru tot restul vieții, ce ai alege?

Asta-i destul de greu. Cred că aș alege să citesc cărți scrise doar de scriitoare, pentru că e foarte interesantă mintea unei femei. Evident, îmi plac enorm scriitorii care abordează temele, din punctul meu de vedere, mult mai la țintă și fără prea multe înflorituri. Nu știu, serios.

3. Ai prefera să cumperi cărți dinrect din librării sau online?

Dacă prețurile cărților din librării ar fi aceleași cu cele de pe site-urile online, aș cumpăra doar din librării. Oricum, când mai intru într-o librărie, îmi place să mă uit la toate cărțile, iar dacă găsesc una la vreo reducere bună, nu mă oprește nimic ca să o cumpăr.    

4. Ai prefera să te uiți la ecranizările de tip film sau serial TV?

Nu prea-mi plac serialele. Singurele seriale la care chiar m-am uitat au fost „Xena- Prințesa războinică” și „Pasiuni” (nu știu cine-și mai amintește de filmul acesta, dar era fooooarte frumos și e destul de vechi- era cu o vrăjitoare Tabitha și o păpușă vorbitoare, Timmy, și erau așa pișicheri oamenii).

3. Ai prefera să citești 5 pagini pe zi sau 5 cărți pe săptămână?

Întrebarea asta nu-i prea inspirată, din moment ce răspunsul e de la sine înțeles! 

6. Ai prefera să fii un critic sau un autor?

Un autor. 

7. Ai prefera să citești topul tău de 5 cărți favorite sau cărți noi?

Altă întrebare cam ambiguă. Topul 5 al cărților pe care le-am citit deja? Cred că asta trebuia spus. În fine, aș reciti oricând cu drag cărțile care mi-au plăcut, dar să descopăr personaje și vieți noi mă incită și mai mult.   

8. Ai prefera să fii un bibliotecar sau vânzător de cărți?

Aș prefera să fiu un medic de succes!

9. Ai prefera să citești genul tău favorit de la toți autorii sau toate genurile de la autorul tău preferat?

Chiar nu contează. Cărți bune să fie și să-mi ajungă la suflet. De altfel, nu mi-o imaginez pe Alice Munro scriind cărți polițiste. Sau SF!   

10. Ai prefera să citești cărți fizice sau E-Book-uri?

Puține lucruri sunt la fel de frumoase, sau poate puțin mai frumoase, decât cărțile așezate pe rafturi. 

Frumos TAG. Îi invit pe toți să-l facă.

8 comentarii:

  1. Cred ca voi lua si eu tag-ul si, o doamne, imi aduc aminte de Pasiuni, desi uitasem ca se numeste asa. Stiu ca aveam in jur de 7 ani si ma uitam mereu cu bunica la acest serial. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fă-l cu plăcere. Știuuu, dar era așa interesant filmul și amuzant, cu câteva face mai dramatice pe ici, pe colo. Seară faină!

      Ștergere
  2. Foarte dragut tag-ul! Il voi prelua si eu. :D
    Imi plac mult serialele, dar cateodata am momente cand n-am chef sa ma uit la ele si la altele ma uit, atunci cand sunt la tv.
    Ce ma mai uitam la "Xena - Printesa razboinica", dar si la "Hercule", "Legenda cautatorului".
    De "Paisuni" nu cred ca l-am vazut. Tre' sa-l revad ca sa imi aduc aminte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Andreea, că ai trecut pe aici. Într-adevăăăăr, cum am putut să uit „Hercule”. Sau „Stăpânul fiarelor”, serialele copilăriei. Sigur știi „Pasiuni”, dar nu-ți aduci aminte, era acum 4-5 ani pe Național TV. Hehe, ce-mi mai plăcea. Pupici, spor la lectură!

      Ștergere
  3. L-am luat și eu, sper că nu e nicio problemă! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, draga mea, nicio problemă. Mulțumesc că ai trecut pe aici, te mai aștept!

      Ștergere
  4. Te-am luat, eu am văzut Pasiuni acum 15-16 ani pe TVR 1. Şi să ştii ca Anna Karenina şi Pe aripile vântului au doar un volum la origine, au fost apoi editate ca să fie mai ieftine şi mai uşor de cumpărat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Știam eu că a fost și pe TVR 1. L-aș căuta online, dar mi-e că nu-l găsesc și voi fi dezamăgit. Știam doar de „Pe aripile vântului”, pentru că am văzut odată o emisiune când o femeie a cumpărat cartea originală, cu semnătura lui Margaret Mitchell, la un preț destuuuuuul de mare. Mulțumesc pentru prezență.

    RăspundețiȘtergere