joi, 19 martie 2015

Anna în veșmânt de sânge, în curând la Editura Leda


Cas Lowood a moştenit o vocaţie neobişnuită: uciderea celor morţi.
La fel ca tatăl său, Cas străbate ţara în lung şi-n lat împreună cu mama lui, o vrăjitoare inofensivă, şi cu pisica lor, care simte prezenţa duhurilor. El cercetează legende şi folclor local, încercând să ţină pasul cu morţii criminali, evitând lucrurile enervante precum viitorul şi prietenii. Când ajung într-un oraş necunoscut căutând o fantomă pe care localnicii au botezat-o Anna în Veşmânt de Sânge, Cas se aşteaptă ca totul să decurgă conform planului: urmăreşte, vânează, ucide.

În schimb, el descoperă o fată prinsă într-o urzeală de blesteme şi mânie, o fantomă cum nu a mai înfruntat niciodată. Încă mai poartă rochia pe care a îmbrăcat-o în ziua din 1958, când a fost ucisă cu sălbăticie, o rochie odată albă, acum şiroind de sânge. De când a murit, Anna i-a ucis pe toţi cei care au îndrăznit să păşească în casa părăsită, în stil victorian, în care locuise. Însă lui, dintr-un motiv oarecare, îi cruţă viaţa.

„O poveste întunecată și complicată, cu un erou care îi ucide pe cei morți, dar, la rândul său, este îndrăgostit de moarte. Așa vei fi și tu până la sfârșitul cărții!” – Cassandra Clare

Sună bine, așa-i? Urmăriți pagina de Facebook a celor de la Leda, pentru mai multe detalii. De asemenea, participați la concursul lor, la care puteți câștiga un volum din „Insurgent” și o invitație dublă la film. Mult succes!

8 comentarii:

  1. Frate, e una din cele mai bune vesti. Astept cartea asta din 2012, inca de cand au promis-o. Abia astept sa apara, suna bine de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sună incitant, sincer. Îmi place că nu am găsit cuvântul „vampir” în descriere, iar cărțile cu fantome și spirite par interesante. Poate am s-o citesc și eu. Mă bucur că așteptarea ta s-a încheiat; să sperăm că a și meritat!

      Ștergere
  2. Fantome, pisici, sânge, o să o încerc, dar nu cred că va apărea curând la ce experiență am eu cu Leda :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au cărți foarte bune, una dintre cărțile mele preferate au fost traduse la ei: „Iubire monstruoasă”, de Carol Topolski.

      Ștergere
    2. Ştiu că au cărţi bune dar între momentul în care anunţă apariţia unei cărţi şi cel în care chiar apare cartea aia durează muult. Experiment spre exemplu trebuia să apară cam cu un an jumate înaite de data la care a apărut.

      Ștergere
    3. Decât să apară niciodată, mai bine mai târziu. Voi citi și „Experiment”, deși cred că filmul „Insurgent” are legătură cu această carte. Ai să vezi tu de ce!

      Ștergere
    4. O să văd săptămâna viitoare, nu-mi strica surpriza! Dar sincer, mi s-ar părea ciudat să treacă şi la Experiment pentru că este suficientă acţiune în Insurgent şi din câte ştiu au decis să împartă Experiment în două filme... mă rog, o să văd eu, nu-mi spune!

      Ștergere
    5. Nu-ți stric surpriza, nu-ți spun. Ai să vezi și să-mi spui dacă am dreptate sau nu. Vizionare plăcută!

      Ștergere