marți, 13 septembrie 2016

Ce-am citit în luna august


Salutare, dragilor,

Revin cu o postare abia acum, fiindcă am fost prins cu foarte multe lucruri în ultimul timp. O să vă spun ce-am citit în luna august dar, dacă mă credeți, nici eu nu prea îmi aduc bine aminte, zău! O să încerc, totuși.
  1. O să mă cunoști de undeva, de Petronela Rotar - 4 din 5 steluțe
  2. Efectul pervers, de Petronela Rotar - 3 din 5 steluțe
  3. Cei doi domni din Bruxelles, de Eric Emmanuel-Schmitt - 3 din 5 steluțe
  4. Fluturi sărutându-se, de Carmen Sylva - 5 din 5 steluțe
  5. Povești de dragoste la prima vedere, de Adrian Bittel, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Liiceanu, Nicolae Manolescu - 4 din 5 steluțe
  6. Cum continuă povestea: poeme, de Ioana Pârvulescu - 4 din 5 steluțe
  7. Soldații. Poveste din Ferentari, de Adrian Șchiop - 5 din 5 steluțe
  8. Nordul, de Ioana Nicolaie - 5 din 5 steluțe
  9. Casa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka, de Aleksandr Solzhenitsyn - 3 din 5 steluțe
  10. The View from Castle Rock, de Alice Munro - 5 din 5 steluțe
  11. Rămășițele zilei, de Kazuo Ishiguro - 5 din 5 steluțe
  12. Bulevardul viselor, de Ana Cioclov - 5 din 5 steluțe
  13. Pilotând în ploaie, de Garth Stein - 5 din 5 steluțe
  14. Soldații de zinc, de Svetlana Aleksievici - 5 din 5 steluțe
  15. Elizabeth a dispărut, de Emma Healey - 5 din 5 steluțe
  16. Privilegiații, de Jonathan Dee - 3 din 5 steluțe
  17. Resurecție, de Flavius Simion - 5 din 5 steluțe
Acestea sunt cărțile pe care am reușit să le citesc în luna lui august! :) Voi, dragi cititori, ce-ați mai citit? Revin cu recenzii cât mai curând! Zi plăcută și, pentru cei ce-au început deja orele de la școală - eu mai am, slavă Domnului, puțină vacanță - mult succes și spor!

11 comentarii:

  1. Felicitări, Andrei! Nu mai reușesc de multă vreme să citesc un număr așa mare de cărți. Cel puțin, nu de când lucrez. Dar îți citesc cu plăcere listele, mă mai inspiră să adaug cărți noi în tbr list (care se lungește înspăimântător de mult de fiecare dată). Povești de dragoste la prima vedere îmi face cel mai tare cu ochiul, recunosc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Andreea. Încerc și eu să profit de timpul - puțin - liber care mi-a mai rămas, că apoi încep facultatea și, cu siguranță, o să fiu pe jumătate mort! Mulțumesc și că te inspiri din ce citesc, cred că recenziile viitoare ți-ar putea face o ”privire” mai bună asupra cărților. O zi minunată să ai!

      Ștergere
  2. Super! Eu nu am reusit sa citesc mai nimic pentru ca am fost plecata mai tot timpul, dar sper sa revin din nou in forta. Cel putin pana incepe facultatea.. Cam greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumeeeesc de vizită și că mă urmărești! :) Și eu încerc să citesc cât mai mult, de fapt, fiindcă mă gândesc că începe facultatea și n-o să mai am timp! Lecturi minunateee!

      Ștergere
  3. Wow, ai citit ceva! Eh am reușit sa citesc abia 10 în iulie/august... Vreau sa citesc și eu neapărat Soldații de zinc și Elizabeth a dispărut. Sa înțelege ca merita, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, mersi mult de vizită și bine te-am găsit! Da, chiar merită, deși de la Svetlana, „Soldații de zinc” a fost cartea care m-a lăsat cel mai rece. Găsești recenzii la amândouă! :) Lecturi plăcute!

      Ștergere
  4. Oioioi, ce de cărți! Eu cred că n-am citit nicio carte în august, spre rușinea mea. Nu știu, n-am mai avut dispoziția necesară. Mă puneam în pat să citesc, citeam câteva pagini și lăsam cartea jos.

    Uitându-mă pe lista ta, sunt dezamăgită să văd că ai dat 3 steluțe cărții "Cei doi domni din Bruxelles", mie mi-a plăcut la nebunie. Abia aștept totuși să-i văd recenzia, ca să văd exact ce părere ai avut despre ea. Cât despre ce vreau și eu să citesc de pe acolo, am pe listă "Resurecție" și "Elizabeth a dispărut". :D

    Spor la citit, pupiceeei! ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaah, și "Soldații de zinc", clar! Chiar vreau să o încerc și eu pe Svetlana, pare că are cărți pe gustul meu. :D

      Ștergere
    2. Te înțeleg perfect legat de dispoziție, trec și eu prin asta în ultimul timp! :) Uh, păi, o să explic în recenzie de ce nu prea mi-a plăcut, adică au fost doar câteva povestiri care mi-au atras atenția (cred că prima și cea cu transplantul, atât). Pupici și la feeel!

      Ștergere
  5. Ce hărnicuț ai fost, Andrei! Eu n-am citit în toată vacanța nici pe-atât cât ai citit tu într-o lună, hahah. Şi acum mă plâng că nu mai am timp de citit. :))

    N-am auzit de toate cărțile citite de tine, dar toate par superbe şi, din recenziile făcute de tine la unele, se vede că ți-au plăcut enorm. M-ai făcut să le pun pe wish list. ,,Soldații de zinc", ,,Bulevardul viselor" şi ,,Elizabeth a dispărut" mă fac foartee curioasă.

    Lecturi frumoase şi spor în tot ce îți propui! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mulțumesc, Daria, trag și eu de mine cât pot, că acuși încep. Ugh! „Bulevardul viselor” a fost, într-adevăr, un vis frumos, for real. O carte genială! Și celelalte, bineînțeles, în tagma în care se înscriu!

      Ștergere