marți, 15 septembrie 2015

Un loc pe raftul meu (XXI)


A venit școala. Era și cazul. Sau nu, nu era. Adică, da, era, pentru că-i septembrie, toamnă, dar, contextual, chiar nu era cazul. Nu m-aș fi săturat dacă ar mai fi întârziat vreo încă două săptămâni. În fine, că tot despre cărți este vorba și nu despre doleanțele mele, plus că am o stare nu tocmai perfectă, deloc roz, am să vă fac cunoștință cu cărțile care au mai poposit pe rafturile mele. Iată-le, deci, pe frumoase.


Cărți de colecție. Am citit deja „Escal-Vigor” și pot spune că este unul dintre romanele mele preferate.


Abia aștept să citesc acest roman, mă atrage autorul și am auzit foarte des de el în unul dintre filmele mele preferate.


Vreau să citesc toate cărțile scrise de Bruckner.


De când am auzit că autorul acestui roman va veni la FILIT Iași 2015, abia aștept să văd ce poveste ascunde. Sunt sigur că o să fie frumoasă, mai ales că mi l-am luat la îndemnul unei prietene dragi.


Zilele astea am avut un șoc când am întrebat pe cineva dacă știe cine a fost Edith Piaf, și mi-a zis că nu știe. I-aș recomanda cartea.


Abia aștept să citesc acest roman. De fapt, abia aștept să citesc toate cărțile din această colecție.


Abia aștept să citesc acest roman. Și să-i citesc și poeziile!

Voi ce cărți v-ați mai cumpărat? Ce mai citiți? Să aveți un început de școală frumos și mul succes!

Andrei

14 comentarii:

  1. Te invidiez pentru Casa Îngerilor, o vreau și eu. Spor la citit și recenzat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersică, Ralu, și tu să ai parte de lecturi plăcute și să faci rost curând de cartea lui Bruckner. Succes! :)

      Ștergere
  2. Hei, o dimineata ce pare calduroasa e pe la mine prin Timisoara. Pai , a inveput scoala. Pot spune ca te invidiez. Eu o incep in octombrie. Dar, ai o colectie interesanta de carti
    Imi fac cu ochiul cateva dintre ele.mai cu seama cea cu edith piaf.intrebare e un roman scris de ea despre viata ei sau e scris de altcineva? Ok , nu ca ar conta prea mult , oricum e geniala. Sa le stapanesti sanatos si sa ai parte de o super lectura. In ceea ce priveste cititul momentan citesc conversatii cu Dumnezeu vol2. Si vreau sa ma apuc de Ulise . Sper sa reusesc pana la finele lunii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, dap, dar dimineața e destul de friguț. Cel puțin pe aici. Oh, deci ești la facultate, așa că mult, mult succes. Mă bucur că îți plac. Cartea respectivă e scrisă de către altcineva, dar din ce am răsfoit eu este despre Edith Piaf. Cred că cineva a scris despre ea! :) Oricum, la ce femeia a fost, ar fi fost imposibil să nu se fi scos o carte. Mulțumesc, asemenea, și tu să ai parte de lecturi plăcute!

      Ștergere
  3. Ah, de mult vreau cărțile astea. Să recunoaștem, sunt superbe ! Toate coperțile sunt minunate și ceea ce este în interior va fi, cred, și mai frumos. Lectură plăcută ! Eu merg mâine la bibliotecă cu sora mea, a trecut în clasa întâi și numai la bibliotecă vrea :))). Abia aștept să mai aleg ceva și de pe-acolo. Seară frumoasăă :) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, sunt superbe, știu. Abia aștept să le trec în „palmares”. :)) Succes și să-mi spui ce titluri ți-ai luat, mult spor surioarei la școală! Să te ții de ea!

      Ștergere
    2. Mă țin mai ceva ca și coama de cal dat fiind că sper să nu mă dezamăgească, dar n-o face, azi a fost ziua ei iar ieri am fost cu ea la bibliotecă. Ambiția de a învăța să citească e mare, dat fiind că „Moș Bărbuță” nu e desen animat. :))

      Ștergere
  4. Deci despre acel "Laur" îmi ziceai. :)) Nu, n-am mai auzit de carte până acum.
    Ok, da, n-am auzit de Edith Piaf până să-mi zici tu. Probabil nu te refereai la mine mai sus, dar tot nu-ți înțeleg mirarea.. sau șocul. :))
    Am început Portretul reginei, e atât de captivantă! Numai la școală am citit până acum și am ajuns undeva pe la pagina 50-60 iar acum am o grămadă de cărți de citit și timp cam deloc ugh, mai mult la școală și când aștept trenul. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Am s-o citesc și revin cu o părere. Nuuuu, nu la tine mă refeream, am înțeles că nu era printre gusturile tale muzicale. N-am citit-o, dar am răsfoit-o și îmi place mult stiul, abia aștept s-o încerc.
      Spor la lectură!

      Ștergere
  5. Mie mi-a placut sa inceapa scoala, am fost si am cumparat pixuri colorate si caiete, na, imi place sa cumpar chestii. Carti nu prea au mai poposit la mine, am castigat Natasa, barbatii si psihanaliza dar nu m-am apucat de ea inca, mi-au venit cartile de la Angii, mi-am luat Cerul din burta si Nasterea, istorii traite plus o carte de benzi desenate pentru fratii mei, idioata de mine a luat numarul 3 si acum ma chinui sa fac rost de primele doua iar ieri am fost anuntata ca am castigat un pachest de 7 carti dar nu au ajuns inca. mai vreau sa cumpar cate ceva dar nu am apucat pentru ca a inceput scoala si am avut cateva zile infernale, cumparaturi de alte feluri peste cumparaturi de alte feluri, dar fac eu zilele astea o comanda, incerc sa ma abtin ca sa nu raman falita dar nu cred ca reusesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Doar să dai banii. Ohoh, dar te-așteptă cărți frumoase, bravo! Dap, mi-ai zis de cartea cu benzi desenate. Eh, intenția contează, deci frații ar trebui să fie mulțumiți. Mă bucur, oricum, că-i încurajezi să te urmeze, serios! Chiar mă bucur! :D Să te bucuri și de cărțile pe care urmează să le primești, și eu am să le pun curând!

      Ștergere
  6. CEHOV ȘI CLOPOTUL DE STICLĂ!
    Dacă mori, pot să primesc eu toate cărțile tale?
    Lectură plăcută, până atunci, oricum! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineînțeles. Las tot la tine. Totul și nimic. Paradoxal. Nimic. Nu. Dau. Nimic.
      Mersic, asemenea! :D

      Ștergere