sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Bookaholic- TAG!

Bună dimineața,

Am preluat și eu ACEST TAG, pe care-l dau mai departe oricui vrea. Așadar...

 1. Te consideri un dependent de cărţi (bookaholic)?
Hm. Nu aș putea spune, neapărat, că da, dar îmi place să-mi umplu timpul citind, deși, în ultimul timp, încerc să mă axez și pe învățatul pentru admitere. Îmi împart timpul și, astfel, sper să reușesc să fac ce-mi place. Oricum, o zi în care n-am citit e o zi pierdută, așadar... Nu cred că este zi în care să nu citesc măcar puțin.
 1. Din ce librărie nu poţi pleca fără să cumperi măcar o singură carte?
N-aș putea spune că îmi cumpăr, întotdeauna, cărți din librării. De obicei, cumpăr online, deoarece sunt reduceri mari. Și cine nu iubește reducerile? Merg în librării („Junimea”, „Cărturești” etc) oricând am ocazia, pentru că-mi place să răsfoiesc cărțile și să văd ce mai este nou apărut. Evident, dacă văd o carte care chiar mă atrage, nu ezit în a o cumpăra.
 1. Unde găseşti cele mai bune reduceri?
Libris (în special pentru că au transportul gratuit) și Cărți Anticariat (deoarece aici găsești o gamă largă de cărți ce pe alte site-uri nu se găsesc, la reduceri de nerefuzat).
 1. Pentru ce autor eşti gata să cheltui mulţi bani?
Alice Munro, definitely. Autoarea aceasta trebuie citită, neapărat, dacă dorești literatură de calitate și ceva nou. De asemenea, Margaret Mitchell, aș cumpăra toate edițiile din „Gone with the wind” („Pe aripile vântului”). Merită!
 1. Ai o carte de care te simţi atât de atras încât biblioteca ta ar fi incompletă fără ea?
Bineînțeles. Și nu numai una: „Dragă viață”, „Prea multă fericire”, „Fugara”, „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie”- Alice Munro (de altfel, ea e seria mea de autor completă), „Pe aripile vântului”- Margaret Mitchell, „Jurnalul Annei Frank”- Anna Frank, „Hunger Games”- Suzanne Collins, „The book thief”- Markus Zusak, „Înainte să adorm”- S.J. Watson și tot ce înseamnă J. R. R. Tolkien („Lord of the rings”, „The hobbit”, „Silmarillion” etc)
 1. Un gen de roman care simţi că nu va fi niciodată demodat?
Hm. Cred că thriller, dar nu mă înșel nici dacă zic romance. Sau fantasy-distopic? Eu, unul, iubesc romanele psihologice și puțin horror, care țin cititorul în alertă tot timpul.

      7.  Un roman care nu a avut atât de mult succes pe cât ai fi vrut tu să aibă?

Apartamentul”- Hakan Biçakçi, „Seara cântărețelor”- Lídia Jorge. Cei de la Univers au cărți bune!

     8. Calsifică-ţi stilul preferat al romanelor.

 • Thriller psihologic;
 • Psihologic;
 • Romance-dramă;
 • Memorii;
 • Aventură;
 • Romance;
 • Polițist.
După restul, nu prea mă dau în vânt!

Așadar, îi invit pe toți cei care vor să răspundă la aceste întrebări, s-o facă!

Week-end plăcut și liniștit,
Anndrei

5 comentarii:

 1. Interesante raspunsurile! :)
  Eu am cam ramas in urma cu tag-urile..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumeeeesc, Andrea (apropos, frumos nume). Păi, să nu mai rămâi în urmă, TAG-urile sunt o oportunitate foarte bună de a ne cunoaște reciproc.
   Succes!

   Ștergere
 2. Si eu am de facut acest tag, timp sa am!

  RăspundețiȘtergere