marți, 21 iulie 2015

Mult așteptatul volum „Cartea vieții” de Deborah Harkness!



„În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă  în cursul cercetărilor ei un manuscris alchimic – Ashmole 782 – aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana a renunțat de mult la moștenirea familiei sale în favoarea cercetării universitare și a unei vieți obișnuite, așa că, după o analiză sumară, returnează manuscrisul. Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreagă lume fantastică, atrăgând pe urmele sale deopotrivă demoni, vrăjitoare și vampiri. Printre ei se află și Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cât de periculos, pe atât de enigmatic. Relația care se înfiripă între cei doi amenință să spulbere pacea fragilă care domnește de secole în lumea lor. O poveste romantică sofisticată și plină de suspans îi unește în încercarea de a descoperi secretele manuscrisului, între ale cărui pagini se află cheia unui trecut misterios și a unui viitor nesigur.” 

Cumpără romanul de pe site, cu o reducere de 50%, de AICI.


„Dragostea lor este mai puternică decât legea, decât timpul, decât viața însăși.

Porniți într-o călătorie prin timp la capătul căreia speră să găsească nu doar cartea pierdută a vrăjitoarelor, ci și sursa neobișnuitelor ei puteri, Diana și Matthew ajung în Anglia elisabetană, într-o lume a spionilor și a uneltirilor în care primii ghizi le sunt vechii prieteni ai vampirului, straniul grup de personalități literare, științifice și politice ale epocii cunoscut sub numele de Școala Nopții. Pe măsură ce pânza de minciuni pe care o reprezintă trecutul lui Matthew se strânge în jurul lor, Diana și iubitul ei ajung în Franța, apoi în Boemia, la curțile celor mai importanți monarhi ai lumii. Pentru Matthew Clairmont călătoria în timp nu-i lucru ușor, așa cum nici Dianei nu-i e simplu să afle cheia moștenirii sale și să elibereze adevărata forță ce zace în ea.
O sinuoasă călătorie a cunoașterii, în care alchimia, magia și istoria dau naștere unei profunde povești despre dragoste, pasiune, legături de sânge.”


Comandă cartea de pe site cu o reducere de 50%, de AICI


”În căutarea tainei pe care vrăjitoarele au ascuns-o timp de secole.

Proaspăt întorşi din călătoria în timp ce i-a purtat până în Anglia anilor 1590, Diana Bishop şi Matthew Clairmont sunt așteptați de vechi prieteni, dar şi de noi ameninţări. Vestea că Diana urmează să nască gemeni este primită cu entuziasm, dar şi cu îngrijorare. În timp ce Diana trebuie să-şi apere poziţia în mijlocul complicatului neam de Clairmont, păstrând totodată secretul asupra adevăratei naturi a puterilor ei, Matthew îşi vede propriile taine scoase la lumină atunci când Benjamin, fiul pe care îl credea pierdut, revine în viaţa lui cu gânduri negre şi o puternică dorinţă de răzbunare.

Singura cale de a-şi ocroti familia şi prietenii rămâne reîntregirea misteriosului manuscris Ashmole 782 şi descifrarea conţinutului său. Strângând în jurul lor vampiri, vrăjitoare, demoni şi chiar oameni, Diana și Matthew se lasă conduşi de scrierile străvechi, dar şi de ştiinţa modernă, într-o palpitantă aventură a cunoaşterii la capătul căreia vor afla cine sunt cu adevărat.”

Comandă și al treilea volum, apărut de curând, cu o reducere de 20%, de AICI

Voi ați citit această serie? Ce părere aveți? Mie mi se pare interesantă, atât din auzite cât și din ce am citit, așa că aș vrea s-o încep! Și volumele arată foooarte bine, estetic vorbind, sunt cartonate și atrag cititorii. Lecturi plăcute! 
 

14 comentarii:

  1. Am citit primul volum in urma cu doi ani. M-am indragostit iremediabil de ea..asta pentru ca imbina istoria cu fantezia intr-un mod in care nu te astepti. Atentie .
    daca se intampla sa nu ai rabdare sau sa nu iti placa descrierea pe alocuri cartea iti va parea plictisitoare...eu am adorat cartea

    .nu avea continuarea si eram ceva in genul oh..cand isi va face aparitia urmatorul volum. abia semestrul trecut am pus mainile pe ea , pe vol. 2.nu am apucat sa o citesc datorota unor retineri..1.daca nu o sa mai imi placa subiectul ? Vampiri.
    etc . 2.am fost asaltata cu o lista intensa de carti . 3. La trei e un motiv stupid asteptam sa vad daca va aparea continuarea si sincer aparitia ultimului volum m-a incantat de-a dreptul. Ok. Scuze pt .comentariul asta chilometric , dar iti urmaresc evolutia de ceva vreme si am spus sa iti las un comentariu. Hei , succes pe mai departe si...in legatura cu clasicii de la corint ( cand ai timp - daca nu ai facut asta ' ) iti recomand dama cu cameli o sa-ti placa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datorita * scuze pentru erata .

      Ștergere
    2. Neața! Mulțumesc mult pentru comentariu și pentru micuța recenzie. Îmi place faptul că îmbină istoria cu fantezia și am auzit că face asta calculat și fără să fie, totuși, redundantă. Îmi plac descrierile, mi se par că formează o culoare locală mai pronunțată și dau veridicitate unor spații, deci e OK. Acum sunt toate cărțile, aștept primele două volume (fiindcă îl am pe al treilea) și mă apuc de ea. Da, vampiri. Doamne, eu tot mă feresc de cărțile cu vampiri, nu știu, dar cred că aceasta o să-mi placă mult, și, de fapt, asta sper.
      Mulțumesc mult pentru comentarii, mulțumesc că mă urmărești și e o plăcere să aflu acest lucru! Serios! :) Am să citesc această carte, deși am avut odată o tentativă, cred că am citit cam 30 de pagini și apoi m-am luat cu altceva și, dacă nu mă înșel, semnul e încă în carte! :))
      Pupici și zi frumoasă!

      Ștergere
    3. Eu sper sa iti placa . Vampirii aici , cel putin nu in primul volum , nu au rolul obisnuit ( total opus mitului ) gen stralucirea pielii la soare , romantic incurabil ci chiar opus( seamana cu unul adevarat, in acord cu miturile si legendele despre vampiri -sper ca asta sa te bucure ) oricum , citind cartea vei avea parte ( sper ) de o experienta frumoasa. Astept sa iti vad / citesc reactia cu privire la aceasta serie..si sper ca pana atunci sa pot dauga si eu niste lucruri in plus , asta pentru ca voi fi citit deja si restul volumelor.

      Ștergere
    4. Perfect atunci dacă nu e cu vampiri gen ăia din Twilight sau orice altceva de genul, cum ai zis și tu. Mulțumesc foarte mult că mi-ai spus, acum vreau și mai tare să încep s-o citesc. Seară liniștită, Crissu!

      Ștergere
    5. Multumesc asemenea.

      Ștergere
  2. Şi de seria asta vreau să mă apuc, de multă vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Mie-mi place mult și cum arată ele. Îs cartonate, frumoase!

      Ștergere
    2. Da, coperţile sunt chiar reuşite, sper să fie şi povestea la fel.

      Ștergere
    3. Cu siguranță! Abia aștept să le primesc și să le citesc.

      Ștergere
  3. Mi-a plăcut foarte mult recenzia ta. Vreau de ceva timp să citesc și eu aceste cărți, însă în ultima vreme am avut prea multe de făcut și abia acum am scăpat de ele, însă o să o trec pe lista de așteptare. M-ai convins!
    Mulțumim frumos pentru recenzie și mult spor la citit :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc foarte mult! :* Dap, și eu am o groază de cărți în lista de așteptare. Eh! Mult succes și să-mi spui cum ți s-a părut. Spor!

      Ștergere
  4. Ador copertile de la aceasta trilogie! :D

    RăspundețiȘtergere