joi, 16 iulie 2015

Un loc pe raftul meu (XVI)


Mai ușurel cu cărțile luna asta, cred, pentru că deja îs o groaaaază pe care nu le-am citit. Oricum, am de gând să-mi fac o micuță listă pe care s-o urmez întocmai, cu autori și cărți pe care de ceva vreme vreau să le citesc și să îi citesc. Oricum, urmează să mai primesc niște cărți, deci luna asta alte romane vor ajunge „pe raftul meu”. Să începem:


Am avut acest roman, dar l-am dat cadou unei prietene. Mă bucur că este iarăși pe rafturile mele.


Vreau să citesc acest roman de ceva vreme, chiar de când a apărut. Abia aștept să văd cum e, nu prea am auzit multe despre el însă mă incită descrierea.


Romanul de debut al lui Alexandru Voicescu, „Malad”, abia aștept să mă delectez cu el. Coperta este superbă, nu știu cum s-o spun, cred că surprinde întreaga povestea romanului. Sau, în orice caz, reverbează cu titlul, se oglindesc reciproc. Mulțumesc autorului!


După ce am citit romanul de debut al Adinei Rosetti, „Deadline”, mi-am zis că trebuie să încerc și această carte. Are o copertă superbă, nu-i așa?


Știu că ar putea suna ciudat, dar simt nevoia să am mai multe cărți de genul în bibliotecă. Și Curtea Veche este editura unde puteți găsi cărțile cele mai variate din acest gen. 


Încă vreo două cărți și am toată colecția autorului. Abia aștept s-o pot admira liniștit! 




Cartea de debut al lui Radu Găvan, „Exorcizat”. Am tot lăsat-o deoparte, dar am zis că mă apuc de ea cât de curând. Și așa am să fac. Mulțumesc autorului!

Voi, dragi cititori, ce v-ați mai cumpărat? Ce mai citiți? 
Lecturi frumoase!

20 de comentarii:

  1. Hihihi, de data asta nu mai ai la fel de multe cărți noi „pe raftul tău” , nu-i așa ? :)) *am tras un rânjet înfricoșător*
    Am și eu niște cărți de Gabriel Garcia Marquez, dar deocamdată mă delectez cu „Interviu cu un vampir”. Dar da, pot să spun că e sarcasm, pentru că această carte e... e.... dezinteteresantă. Nu găsesc absolut nimic captivant la ea, nu-mi place deloc și are niște scene groaznice. M-am așteptat să fie... wow, o super carte cu vampiri, bla,bla... dar nu, și sigur recenzia ei va fi una mai negativă.
    Spor la citit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi o să urmeze un post lung acuși, de o să te zgârii pe gât (wasntme). Marquez e foarte inteligent, îmi place enorm. Legat de cărțile cu vampiri, deh, nu-s genul meu! :D Aștept recenzia, totuși.
      Aemenea!

      Ștergere
  2. Spor la citit :)
    Și așteptăm părerile ;) *știu ca nu îți place emoticonul ăsta, dar nu e cu gând ironic*

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată așaa frumos! Eu m-am oprit din cumpărat pentru că am ATÂT de multe de citit.
    Lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, și eu am multe de citit, Doamne, atât de multe. :)) Dar boala cititorului, ce să-i faci!?
      Mulțumesc, Ozy!

      Ștergere
  4. Cu plăcere! Îţi doresc o lectură plăcută.

    RăspundețiȘtergere
  5. Malad o am şi eu, mă apuc de ea săptămâna viitoare.. Am văzut că o citeşte şi Angela acum, se pare că e o adevărată nebunie cu ea, abia aştept să o citesc :) Mai am trei cărţi noi: una din seria neagră de la trei care a ajuns direct la mama, una despre cum a fost furată o bijuterie extrem de preţioasă a împărătesei Sisi (cu poze foarte drăguţe, am observat că avea părul cam cât mine, puţin mai scurt) şi încă una pe care nu am apucat să o ridic de la poştă (buletinul...).
    Hoţul de cărţi a împrumutat-o sor-mea de la un prieten, în decembrie cred, ea a citit-o şi acum aşteaptă să o citesc şi eu ca să o dau înapoi. dar se pare că sunt prea multe cărţi pentru o singură eu, am nevoie de o siameză. să avem creierul în comun ca să cititm amândouă şi să ajung în acelaşi creier :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte tare că ai primit și tu „Malad”, din câte am citit. Adooor coperta, Doamne. Azi am primit o carte de la Litera, ceva dintr-o serie. Și, ciudat, e ultima carte a seriei. Apropos, azi am pus „Four” la poștă. Trebuie să-ți zic ceva: URĂSC DIN SUFLET SĂ FAC COLETE. Le-am făcut singur, că mama nu era acasă. Am avut vreo șase de făcut. Doamne, am tras acolo niște lipeli, pfoai, colțuri îndoite, de-am zis că mor.
      =))) Haha, legat de siameză, evident, aș vrea să am 6 siamezi. Fiecare să facă ceva anume, iar rezultatele să ajung în creierul-tată, adică al meu. :D

      Ștergere
    2. M-am şi apucat de ea că tot o laudă Angela aşa tare, până acum îmi place, doar că am o mică problemă, mi-a rămas în cap o melodie a Larei Fabian de când am început-o "Je suis malade" şi acum de fiecare dată când mă gândesc la ea aud "je suis malaaaade/completemment maaalade" :))
      Oricum, ultima carte din serie e cea care a apărut cel mai recent şi deci cea mai scumpă, deci dacă te decizi să le iei pe celelate va fi mai ieftin. Şi eu am două cărţi din nişte serii, câştigate, trebuie să fac rost de primele volume.
      Ah, bine că ai mai întârziat că am atâtea de citit că nu ştiu cum o scoteam la capăt. Dar îl aştept cu nerăbdare :D
      Apropo, ai văzut că a apărut continuarea de la Să ucizi o pasăre cântătoare, în engleză momentan? Sper să se traducă reprede-repede şi la noi.

      Ștergere
    3. Vaaai, Doamne, deci aceeași situație și aici. :))))) Da, da, cred că am văzut ceva pe Goodreads. Pare interesant și, dacă editurile noastre clar sunt deșepte, o s-o traducă cât mai rapid și la noi!
      Four așteaptă să aibă întâlnire cu Anca. Să sperăm că nu o să aștepte prea mult. Te rog să scuzi modul în care l-am împachetat, se zbătea, țipa, se rostogolea, pff. Cu greu am reușit! :))

      Ștergere
    4. E ok, nici eu nu sunt prea bună la înpachetat, orice nu doar colete. Şi în plus nu haina (ambalajul) face pe om (colet).
      Şi în plus, dacă ai reuşit să îl legi pe Four eşti tare :))

      Ștergere
    5. :)) Dap, așa-i.
      Știu, „să-l legi pe Four și să-l bagi într-o cutie, asta înseamnă să fii mafiot”. :P

      Ștergere
    6. cum văd că am scris împachetat cu n.. greşală de tastare...
      Ai grijă, mafioţii o încasează des pentru familie

      Ștergere
    7. Anca, ai trecut de capitolul 6? :)) O să îi scriu și eu recenzia zilele astea, nu știu exact când. I-am dat 5 stele de Goodreads, iar când am început să o citesc chiar nu mă așteptam să se întâmple asta. Cred că e cea mai bună carte de la Herg Benet pe care am citit-o până acum. Și cărțile Laviniei mi-au plăcut (am citit două din trei), dar pe asta am clasat-o cu un pas mai în față datorită ultimelor capitole care sunt pur și simplu... wow. Nu știu, chiar nu mă așteptam. Iar un personaj mi-a amintit al naibii de mult de cartea „Biblioteca umbrelor”. Bine, gata, mă opresc aici până nu scriu recenzia aici. :)))

      Ștergere
    8. Am terminat-o, dar mie mi s-a părut că îi mai trebuiau câteva pagini la sfârşit, că parcă nu a dezvoltat destul.. i-am dat doar patru steluţe, mai voiam puţin.

      Ștergere
    9. Ghhh, abia aștept s-o citesc și eu.

      Ștergere
  6. Așa, deci revin totuși cu un comentariu, cu toate că am citit zilele trecute postarea. :)) Trebuie să-ți spun că arată atât de bine (!!) cărțile lui Marquez din colecția asta! De fapt ador toată colecția, aspectul lor și cu siguranță nici conținutul nu e dezamăgitor. Colecția asta, plus colecția de la Polirom Top10+ sunt pur și simplu geniale. Nu știu care îmi place mai mult. Sunt îndrăgostită de amâdouă. Daaar parcă, parcă tot asta e cu un pas în față. Un pas așa micuț. :))
    Am văzut că ai terminat „Un veac de singurătate”, chiar aștept să-ți citesc recenzia! Apropo, de ce nu apare și aceea aici? :)) O aveai de mai de mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, chiar azi vorbeam cu vecina mea, în Cărturești - că tot veni vorba - de cărțile Rao Clasics. Și de acelea de la TOP 10+, că arată superb pe rafturi. Aș vrea să le am pe toate. Oricum, din Marquez îmi mai lipsește una, parcă, și yeee. Apoi cred că am să încep cu seria lui Agatha Christie, de la aceeași colecție. De la Polirom pur și simplu le vreau pe toate, nu mă interesează ce carte e sau ce autor: dacă prind oferte, tot cumpăr! :))
      Cum, nu postasem articol în care să pun poză cu „Un veac de singurătate”? Hmmm, ciudat, nu o am de multă vreme.
      Oh, simt că trebuie să îmi adun mințile, resursele, inspirația ca să fac o asemenea recenzie; ideea e că nici nu știu cu ce să încep la cât de mult m-am sustras cărții. Merită!

      Ștergere