duminică, 28 septembrie 2014

Tot el, prezentul


Am să continui ce am început.

1. Animale de companie exotice
Semenii noștri care cresc animale de companie exotice, nebune, fac parte dintr-o categorie specială. Cea mai mare bucurie a lor e să te vadă cum te sperii scârbit de animalele lor. Iar eu nu găsesc nicio plăcere în a mângâia un păianjen uriaș, cât farfuria. Nu-mi doresc nici măcar să stau sub același acoperiș cu el, dacă nu e neapărat nevoie. Și abia atunci strălucește și eroul nostru de cursă scurtă, reușindu-i ceva de ce eu nu sunt capabil, așezându-și păianjenul pe mână. Felicitări, „you deserve a prize”! Și alături, într-o cușcă de sticlă, dormitează pitonul de cinci metri, visând să-l... sugrume!

2. Aparat de ras
Mă mir ori de câte ori aud sloganul cântat euforic: „Gilette, perfect bărbătesc”. Mi se pare mie sau chestia asta nu sună chiar corect? Barba nu face parte din profunzimile unui bărbat, ci pur și simplu îi crește pe față. Prin urmare, formula ar trebui să sune: „Gillete, pentru ce are bărbatul perfect”.
Mai nou, au apărut aparate de ras cu cinci lame. Trendul respectiv ne duce cu gândul la inflație. Acum zece ani, sau ceva mai mult, au apărut lamele duble, apoi cele triple, pentru ca mai apoi, în sfârșit, să apară cele cvadruple. Am stat odată să fac socoteala: la ritmul actual, în 2050 aparatele de ras Gillete „Ultra hardcore extra rocketsensitive” vor ajunge, probabil, la treizeci și opt de lame. Cu așa ceva vei putea să-ți bărbierește și ridurile, și tapetul de pe pereți. Atunci vor muri mai mulți copii în urma accidentelor cu aparatele de ras în baie decât din cauza minelor. Asta în cazul în care bărbaților le va mai crește barba, pentru că... evoluția este cel mai mare adversat al lui Gilette!

3. Aparate de fotografiat digitale
Aparatele de fotografiat digitale au cam scos din joc albumele de fotografii, nu mai încape nicio îndoială. Mai bine zis, cutiile de carton în are păstram fotografiile, deoarece albumele sunt semn că ai fi fraier și mic-burghez. Cu ajutorul unei asemenea cutii se onora cel mai bine posomoreala unei zile. Cotrobăiai prin amintiri, până când începea să apară un strop de melancolie, pe care o lăsai să te înghitî cu totul. Stând turcește, cu o poză ținută cu amândouă mâinile, se leagă șirul fără capăt al gândurilor și cunoștințelor pierdute. În fața computerului nu-i același lucru.
Clicul mouse-ului nu invită la melancolie!

4. Style
Pe vremuri, erau mai multe fete care aveau și.... fund! Dar ce spun eu aici: fund ferm, robust, în așa fel încât materialul îmbrăcat să ia forma sa. Apoi, totul a decăzut. Pe fund atârnă, flasc, pantalonii care se scufundă ca Titanicul. Scapă cine poate!

5. Baterii
Asta e din experiență proprie. Industria telefoanelor celulare consideră că nu vom băga de seamă că bateriile au o durată de viață tot mai scăzută. Nu avem nevoie de celulare cu o cameră video de inșpe milioane de pixeli, memorie de nouăzeci de giga și ecran cât un fund de copil, dar cu baterii care te lasă în pană după ce vorbești trei minute.

6. Căruț modern
... sistem stabil, exclusiv pe sructură tubulară din aluminium, cu element suplimentar de rigidizare dublu aliat, pârghie de comandă unică, pentru pliere simplă, coș separabil, eslastic și copertină protectoare ignifugă separată, coviltir reglabil fără trepte, în trei faze, cu piedici exterioare moderne, din oțel inox și geam de vizitare cromat...
Un SUV pentru mama-luptător a zilelor noastre.

7. Căști de motociclism?!

Câștile sunt concepute special pentru protejarea capului. Dar se pare că există fițoși care nu consideră și bărbia parte a capului lor. Mă întrec cam ce gândesc când își cumpără casca:
„La o adică, mă pot lipsi de mandibulă”, așa-i?

8. Cizme de călărie
Caut o domnișoară care, în ultimii doi ani, NU și-a cumpărat cizme de călărie. Intenții serioase. Posibilă căsătorie. Persoanele interesate se pot adresa blogului!

9. Cozi Rasta
Tineri și tinere, albi din pătura de mijloc, albi până la oase, care se duc la... coafor și își comandă cozi ca ale cântăreților de reggae, care arată ce parcă și-ar fi turnat rahat în păr.
Yo man? No man!


Ineluctabil. Am să mai revin!

2 comentarii:

  1. Phahhaahaha =)) !!
    Articolul asta este genial. Am ras cu mama pe saturate. *she follows you*
    Asteptam cu nerabdare sa revii.
    Pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahhh, serios? Păi, mulțumesc mult, your mum is awsome and you too. Voi reveni, mai mult ca sigur! Pupici și ție!

    RăspundețiȘtergere