miercuri, 31 decembrie 2014

Top 15 cărți citite în 2014



Bună dimineața!

Vă vine să credeți că în seara aceasta pășim într-un an nou? În 2015? Mie nici nu îmi vine să cred. Oricum, am ceva foarte interesant să vă spun. Știți că anul acesta a fost ultimul an din această lume în care am avut, la dată, numere consecutive?

(decembrie) 12, 13, (20)14. Nu știu câți v-ați dat seama de acest lucru. Dar, în fine, nu sunt aici pentru asta, ci pentru a face un Top al cărților pe care le-am citit anul acesta. Un top 15, care, ei bine, va cuprinde 15 cărți, în ordinea în care mi-au plăcut, citite în acest an. 

Așadar, să începem:

15


O carte ce m-a dat peste cap încă de la primele pagini. Recenzia e AICI.

14


Un roman despre condiția artistului devotat până la limite creației sale. Recenzia, de asemenea, AICI.

13


Un jurnal care, așa cum Ioana Pârvulescu spune în prefață, „face bine”. Recenzia AICI.

12


Povestea unei vieți și a unei culturi. Recenzia AICI.

11


O carte cu un subiect destul de rar întâlnit. Sacrul și profanul camuflat în niște pagini. Recenzia AICI.

10


Un roman destul de bun pentru stilul lui Coelho și care tratează viața unei persoane ce caută răspunsuri, în timp ce tot mai multe întrebări încep să apară. Recenzia AICI.

9


 O carte cu o intrigă superbă și plină de mister. Recenzia AICI.

8


 
Amuzament, inteligență, cultură și inteligență. Toate surprinse în această carte. Recenzia AICI.

7



O carte surprinzător de surprinzătoare și frumoasă. O poveste de viață despre devotamentul pentru creație și succes. Recenzia AICI.

6


Una dintre acele cărți emoționante, care, parcă, ai fi dorit să nu fie scrisă. Recenzia AICI.

5


Pentru că Tolkien este un geniu al culorilor și al formelor, al cuvintelor și al imaginației. Un roman superb, ce-l recomand tuturor fanilor Lord of the Rings.

4


O carte emoționantă despre curgerea ireversibilă și egală a timpului. Recenzia, dacă o pot numi astfel, AICI.

3


Un roman savurat până la ultimul cuvânt, o carte cu o poveste genială, un autor magnific și plin de inspirație și imaginație. Recenzia, AICI.


Pentru că mi-a fost imposibil să fac o diferență, clasez cartea acesta minunată pe același loc. Cuvintele îs de prisos pentru a putea exprima emoția transmisă de Zusak. Merită!

2


Pentru că Alice Munro este o scriitoare superbă, de un stil impecabil de natural și, în același timp, debordant de magie și creație. Aici sunt toate traducerile ei în limba română, „Prea multă fericire”, „Dragă viață”, „Fugara”, „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie”, iar toate recenziile le găsiți AICI.

1


O carte ale cărei coperți le-am închis cu lacrimi în ochi. Cuvintele nu pot exprima cât de superbă este. O recomand tuturor celor ce doresc să afle povestea absolut incredibilă de viață a Aniței Nandriș-Cudla, o femeie de la țară doar cu 3 clase, deportată în Siberia alături de cei 3 fii ai săi. Recenzia AICI.

Iată, dragilor, că a mai trecut un an. Cu bune, cu rele. Că așa este viața. Dar, dacă știm să o trăim și s-o prețuim, să înclinăm balanța spre partea pozitivă, vom ști, cu adevărat, care ne este menirea pe acest Pământ: să fim fericiți și să iubim. 

Vă doresc un an nou mai bun, mai frumos, mai cum vreți voi, plin de realizări și zâmbete, plin de lacrimi de fericire și împliniri. Un an pe sufletul vostru!

Andrei 
 

6 comentarii:

  1. interesant .Am citit cred din topul tau cam jumatate . Eu nu fac asfel de clasmente, dar daca ar fi sa fac , pe primul loc as pune trilogia " Cimitirul cartilor uitate"de Carlos Ruiz Zafon
    Distracţie plăcută de Revelion! Un an bun, plin de realizări şi împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc, Ely, asemenea. Hm, nu am auzit de această serie. Am să mă interesez. Să ai și tu parte de un an minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu aş putea să fac un top al cărţilor pe care le-am citit, pur şi simplu sunt carţi pe care le iubesc, cărţi care îmi plac şi cărţi care nu-mi plac (deşi, de obicei pe astea nu prea le termin). Am citit i parte din cărţile pe care le ai în top, altele sunt pe lista mea pentru 2015. Sunt foarte curioasa în special legat de "Înainte să adorm", abia aştept să pun mâna pe ea. După merg să vad şi filmul, recenzia pe care i-ai scris-o m-a făcut chiar curioasă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Neața, Anca. Prin acest top am vrut, de asemenea, să recomand aceste cărți ce trebuie citite. Sigur vor ajunge la sufletul cititorului. „Înainte să adorm” este un roman genial de debut, care sigur a marcat cariera lui Watson. Filmul, eh, aici mă abțin, cu un buget mai mare și ceva mai multă implicare, se putea face ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un top foarte bun! In mare parte sunt deacord cu tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, sunt câteva din cărțile ce și-au lăsat amprenta asupra-mi!

      Ștergere