marți, 2 decembrie 2014

Cu scuzele de rigoare

Salutare, citori!

Încep acest articol prin a vă spune că am avut pe blog două recenzii pe care le-am copiat, nu în totalitate, de la doi bloggeri: administratora blogului Lecturile Emei și la Blogul lui Razvan van Firescu. Recenziile apartineau cartilor „Draga viata” si „Blestem curgerea timpului”. Am citit acele carti, asa incat chiar si-acum as putea sa le recenzuiesc intocmai, insa motivele sunt variate in legatura cu plagiatul meu, si nu prea-si au locul, asa cum actiunea in sine o are.

Ce-i drept, este ca-mi pare foarte rau ca am facut acest lucru, nu m-am gandit la ce s-ar putea intampla, n-am vrut, in niciun caz, si nici nu vreau, sa profit de munca altcuiva, de timpul altcuiva. Pur si simplu.. Dar, cum am spus, motivele nu conteaza. Conteaza ca-mi pare rau si ca nu voi mai face vreodata o asemenea prostie. A fost o greseala... semi-intentionata, dar care nu va mai fi de niciun fel.

Imi pare rau, recenziile le-am sters si le voi face din resursele-mi proprii cand voi avea timpul necesar.

Dragi cititori, ramane la latitudinea voastra daca veti hotara sa ma cititi in continuare sau nu.

Multumesc, o seara placuta!
Anndrei

8 comentarii:

  1. Nu este frumos ce ai facut, dar, macar ai avut curajul sa recunosti. Sa ai grija ca pe viitor sa nu se mai intample astfel de lucruri, daca nu vrei sa-ti pierzi cititorii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, n-ai idee cât regret că am fost în stare- deși nu știu ce-a fost în capul meu- să fac acest lucru... josnic! Regret, regret, regret, și mă bucur, însă, că mi-a fost dat acest picior în dos ca să realizez că nu e bine, niciodată, să profiți de munca altcuiva. Nu știu ce-a fost în capul meu: dar orice ar fi fost, acum nu mai e! Fii sigură că nu voi mai face așa ceva pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine ca ai recunoscut, desi trebuia sa te gandesti de la inceput. Daca nu corectai nu cred ca si-ar mai fi asociat vreo librarie sau editura imaginea cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, trebuia să mă gândesc la început, dar conjuncturile au fost teribile. Și înainte, cât și după. Acum, să sperăm că apele s-au liniștit, eu nu voi mai arunca niciodată o piatră în ele. Salutări, seară fumoasă!

      Ștergere
  4. Cred că este mai mult decât salutar faptul că ai ales în cele din urmă să-ţi mărturiseşti greşeala. Doar prin sinceritate îţi poţi menţine cititorii actuali şi câştiga alţii noi. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sinceră să fiu, eu mă uit, de obicei, la partea plină a paharului. A fost foarte frumos din partea ta să-ţi ceri scuze, să ştergi recenziile şi, din nou, să-ţi ceri scuze. Mi s-a întâmplat ca cineva pe care îl credeam prieten să-mi copie blogul (şi când spun copiat mă refer până şi la acelaşi fundal şi la recenzii). Problema a fost că persoana respectivă a negat tot şi nici un ziua de azi nu s-a schimbat nimic. Totuşi, eu una mă bucur că tu ai dat dovadă de bun simţ, nu ca alţii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Într-adevăr, greșisem, dar nu voi mai repeta asta. Ce este bine, deși n-aș fi vrut să fie într-o asemenea conjunctură, ci într-o oricare alta, a fost că am învățat. Mulțumesc pentru cuvintele tale și, legat de ce ți s-a întâmplat, să nu uiți că o să fii mereu copiată, oriunde, de către oricine, chiar și de cine te aștepți mai puțin, dar niciodată nu va ajunge cineva să te egaleze.

    RăspundețiȘtergere