luni, 29 decembrie 2014

Biblioteca online: www.bibliocarti.com



Data lansării: 2012

Scurtă descriere: Bibliocarti.com - Hrăneşte-te cu lectură !Un site de literatură din România. Biblioteca online, cărți electronice, scriitori, cititori, cafea, înţelegi?

Descriere pe larg: Găsești cărți gratuite în format electronic și audio pe care le poți descărca sau încărca online. Poți vinde cărți dacă tu consideri că nu mai ai nevoie de ele, deoarece alții s-ar bucura să le cumpere.
Găsești cărți ieftine cu diferite promoții și reduceri numai bune de savurat!
Poți scrie. Îți place să scrii? Crezi că ai ceva de spus? Vrei ca lumea să îți admire pasiunea? Te așteptăm în comunitatea online. Descoperi cele mai noi cărți apărute de la edituri, recenzii, detalii despre autori, lansări de carte și multe alte informații. Promovăm scriitori remarcați sau tineri care au cel puțin o carte tipărită. Afli noutăți, articole educative și multe alte beneficii care te vor răsfăța dacă ne urmărești site-ul.
 

Adresă de e-mail: contact@bibliocarti.com


Aceste lucruri pe puteți afla și de pe pagina oficială de Facebook a celor de la Bibliocărți, pagina de AICI. 

Am întâlnit site-ul acesta din întâmplare, în timp ce îmi pierdeam timpul (într-un mod practic, evident- deși „pierdeam” și „practic” nu sună prea bine în aceeași frază) pe internet, și m-am gândit să văd ce pot găsi pe asemenea site. Am intrat și, bineînțeles, când vrei să afli mai multe despre un anumite site, treci pe la secțiunea „Despre noi”, nu-i așa? (AICI)
Scriitori, bloggeri, poeți români, pasionați de lectură și carte, amatori, oameni care iubesc, pur și simplu, cuvintele: asta înseamnă comunitatea Bibliocărți. Asta suntem și noi, nu? De ce să nu facem parte din ea?

În comunitatea online Bibliocărți se publică numeroase texte, poezii, eseuri, recenzii, citate, recomandări și multe altele, sprijinindu-se, astfel, interacțiunea socială și sprijinul între membrii comunității, socializarea fiind un lucru definitoriu pentru o persoană socială și pentru integrarea ei într-un grup, o comunitate și, în cele din urmă, într-o societate modernă.

Dar, după cum v-am spus, mai multe detalii găsiți în link-ul atașat.

Ei, bine, după ce m-am familiarizat cu acest site și cu demersul său frumos, am trecut și la paginile celelalte. Și, ca să vezi, am găsit ceva ce imediat atrage atenția unui cititor: cărțile online gratis (AICI). Gratis, da.
Rodica Ojog-Brașoveanu, Oscar Wilde, Andersen, Michel Zevaco, Kim Edwards, Mark Twain, Liviu Rebreanu, sunt printre autorii ale căror căror cărți se găsesc, online, pe site-ul celor de la Bibliocărți. Voi le oferiți o cafea? 

De asemenea, ce bibliosite fără cărți? Puteți alege dintr-o gamă foarte largă de cărți de citit, de AICI, la niște prețuri formidabil de mici (spre exemplu, „Hunger Games” de Suzanne Collins la doar 15,5 RON/ volum). Și asta nu-i nimic! 

Librăria Bibliocarti nu deține fizic aceste cărți. Titlurile de mai sus conțin link-uri afiliate spre edituri sau site-uri partenere de unde pot fi achiziționate produsele. Ele sunt importate de către librăria noastră prin feed și fiind puse la dispoziția dumneavoastră cele mai bune reduceri. Librăria preia și recomandă produse care considerăm că prezintă interes pentru cititorii noștri. Dacă sunteți în căutarea unui titlu care nu este pe raftul nostru, vă rugăm să ne contactați. De asemenea în librăria noastră se găsesc și cărți de anticariat.”

Așadar, munca acestor oameni de a ne pune la dispoziție cărți ieftine, la reducere, este de remarcat și de lăudat!

Ai în bibliotecă o carte pe care ai citit-o și vrei s-o vinzi? Sau, pur și simplu, vrei doar să vinzi o carte pe care ai găsit-o și știi că va atrage publicul? Nicio problemă, datorită celor de la Bibliocărți acest lucru este posibil, umărind detaliile de AICI. Nimic mai simplu și mai ușor. De asemenea, și schimbul de cărți este acceptat, informațiile fiind prezentate în același link.

Ca un site să fie demn și bun, nu trebuie să-i lipsească propria revistă. Vrei să citești ce mai este nou în materie de cărți? Noi recenzii, interviuri cu persoane de seamă și mai maeștri ai literaturii românești, ai muzicii și cinematografiei? Date despre istorie și date de actualitate? 
Atunci, umărește revista celor de la Bibliocărți și vei fi la curent cu tot ce vrei să știi.

Pentru cei cu planuri mai mari, serviciile de la Bibliocărți le stau la dispoziție.

Iar AICI ceva foarte frumos: această pagină conține o listă vastă de biblioteci naționale, universitare, județene, orășene, comunale, din Iași, din Chișinău și multe alte biblioteci, inclusiv citate, articole și imagini relevante, site-ul propunându-și, cu ajutorul nostru, să devină cea mai importantă sursă de biblioteci, un catalog cu toate locurile din țara noastră în care putem găsi și din care putem împrumuta cărți, spre a ne satisface pofta de lectură. Găsiți, de asemenea, o serie de citate despre biblioteci foarte drăguțe și introspective. AICI ne sunt puse la dispoziție o serie de imagini cu cărți, iar AICI o mulțime de vorbe frumoase preluate atât din cărți, cât și din marile cuvinte ale marilor oameni. 


Imagine bazată pe articolul de AICI, pe care aș fi foarte fericit dacă l-ați citi. Dați-mi voie să citez câteva din cuvintele celor de la Bibliocărți: „ Motivele principale din cauza cărora oamenii nu citesc sunt faptul că nu au timpul necesar, nu au bani să cumpere cărți sau li se pare plictisitor.
Echipa noastră se folosește de puterea Internetului pentru a distribui articole pentru dezvoltare personală, articole utile pentru a învăța oamenii cum să își planifice timpul, articole care prezintă toate beneficiile reale din urma cititului și, totodată, le oferă vizitatorilor cărți electronice gratuite. Mai exact, echipa noastră oferă toate instrumentele necesare pentru a putea citi și contrazice prin argumente pertinente orice motiv pentru care oamenii nu citesc. Nu există nu pot.”

Haideți să susținem acest site frumos și cu potențial, nimic nu ne împiedică. Putem face asta, bineînțeles, pentru că „nu există nu pot.” De asemenea, vă invit să vă alăturați blogului Bibliocărți. Încercați!

Mulțumesc mult pentru atenție și pentru minutele acordate!

Cu multă speranță și deosebită considerație,
Andrei


6 comentarii:

  1. Multumesc de recomandare, nu auzisem de acest site. Parte foarte primitor si interesant, zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu foarte mare plăcere, găsești multe lucruri interesante. Asemenea!

      Ștergere
  2. Chiar este un site grozav la care se munceşte foarte mult, m-a ajutat foarte mult în special deoarece am descărcat de acolo cărţi mai vechi care nu se mai gasesc în variantă tipărită. Chiar am apreciat foarte mult că odată am avut o problemă cu o descărcare şi am specificat într-un comentariu şi nu doar că mi s-a răspuns dar mi-au trimis şi cartea prin e-mail. În plus au şi recenzii foarte bune, apreciez foarte mult felul în care sunt scrise.
    Oricum, site foarte bun şi frumos din partea ta că îi promovezi şi pe alţii :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat și eu munca celor de la Bibliocarti, motiv pentru care am dorit să le-o promovez și să o împărtășesc și cititorilor mei.
      Acum, că povestit și tu întâmplarea cu acea carte la care ai întâmpinat probleme de descărcare, sunt și mai de lăudat.
      Mulțumesc frumos!

      Ștergere