duminică, 12 octombrie 2014

Meet one of my future best firends





Salutare,

În sfârșit, după câteva săptămâni de economisit, strâns mărunțiș de pe unde apucam, pus bani deoparte și tot ce se poate, am reușit. Am reușit să-mi cumpăr o chitară. Și sunt fericit! Nu știu să cânt, recunosc, dar asta nu înseamnă că nu am să învăț. Vreau să învăț! Singur, folosind tutorialele de pe net și alte video-uri de pe youtube, plus că, odată cu chitara, pe lângă faptul că am primit și un acordor mecanic, husă, scăunel dintr-ăla mic pentru picior, rotitor pentru chei, am primit și un CD cu pașii pentru începători. Nu l-am vizionat, dar am s-o fac imediat.

Cred că era și timpul să fac și ce-mi place, axându-mă pe un anumit lucru care să-mi dezvolte latura artistică, nu doar să mă ocup de școală și de alte lucruri. Chitara este de la „Valencia”, sună foarte bine și, zic eu, arată drăguț. Inițial, am vrut să-mi iau pe culoarea neagră, dar nu mai aveau în stoc, deși când am dat comanda nu am fost anunțat de acest lucru. În prealabil, m-au sunat și mi-au spus că nu mai au decât culoarea vișiniu, pe lângă alte culori destul de ciudate (verde, albastru, roz?!). Mi-au spus că dacă nu-mi va plăcea, am să le-o pot returna.

Uite că mi-a plăcut și nu le-am returnat-o. Abia aștept să o duc la acordat, pentru că singur nu sunt sigur că reușesc s-o fac, deși am încercat eu pe aici și sună cum trebuie. Aș fi foarte recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu niște site-uri și video-uri bune de pe care aș putea învăța tainele acestui instrument. Mulțumesc!

Voi cântați la vreun instrument? Ce pasiuni aveți, pe lângă citit?

Un sfârșit de week-end plăcut să aveți!


7 comentarii:

  1. Hei! Felicitări pentru chitară! :) Și eu vreau să-mi cumpăr una nouă; am primit una veche acum câțiva ani, dar e deja prea veche și se dezacordează imediat ce încep să cânt.
    În primul rând, pentru acordat, ai putea să îți descarci o aplicație care te ajută să faci asta simplu. Ceva gen Guitar Tuner.
    Apoi, site cu tabs: http://www.songsterr.com/a/wsa/guitar-lessons-tabs-a8387 Mie mi se pare foarte bun! M-a ajutat.
    Iar aici sunt câteva lecții constructive: http://www.pluckandplayguitar.com/free-guitar-lessons-for-beginners.html
    Succes și când reușești să cânți, ar fi interesant dacă am auzi și noi! ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc, Anca, pentru mesaj și pentru sfaturile tale. Fii sigură că le voi pune în aplicare. Da, am auzit de mulți care-și acordează chitara folosind o aplicație descărcată. Am să încerc.
    Și mulțumesc, de asemenea, pentru link-uri. Dau fuga imediat la ele!
    Zi plăcută, bine te-am găsit pe blog (hug)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, om frumos! În primul rând, descarcăţi o aplicaţe, eu am avut şi tuner normal, dar trebuia să am grijă unde îl pun şi ce fac cu el, iar cu aplicaţia având telefonul mereu la mine eram mereu pregătită. Eu cânt la chitară, puţin vocal şi puţin la pian. Îmi place fotografia şi să merg în călătorii. Ce ai vrea să cânţi? Te apuci de muzică de orice fel sau clasică? :o3 Acum nu sunt la laptopul meu şi tot ce pot să îţi spun e să cauţi "Justin guitar/ Justin Sandercoe". Uite adresa mea de mail "amy.rockgirl@yahoo.com", o să îţi trimit nişte linkuri şi video. De exemplu mai poţi căuta pe youtube "lecţii centrul ziurel", eu de acolo am pornit. :3 Mă bucur că ai comentat pe blogul meu, pentru că aşa am dat de al tău, care-i foarte simpatic. Mă bucur că te-am cunoscut. :3 Zi frumoasă şi spor la zdrăngănit! (hug)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cânt la chitară de..uh..cred că 6 ani.Și da,mi se pare cel mai frumos instrument.Ei bineam cântat și la vioară vreo 4 ani înainte,dar am renunțat repede ,pentru că e un instrument imposibil.Cu chitara îmi satisfac toate capriciile.Cânt și la voce,și instrumental.Chiar merită acest instrument! Să te bucuri de ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vă mulțumesc frumos, tuturor, pentru sfaturi și pentru feed-back. Voi ține cont de sfaturile voastre și sper că, în curând, voi reuși să cânt. Mult succes și vouă, la rându-vă!

    RăspundețiȘtergere