miercuri, 22 octombrie 2014

Oprah, o lectie de viata



Una dintre cele mai puternice femeie din lume.


Totul s-a întâmplat într-o zi când, schimbând programele televizorului, în lipsă de ocupație, am dat peste programul TLC pe care se difuza o emisiune a lui Oprah. Auzisem de ea, cumva, însă nu-i urmăream talk-show-urile și toate celelalte, însă în acel moment se difuza un interviu al ei, pentru propria ei emisiune la care, de obicei, erau invitate alte personalități ale lumii: Obama, diferiți scriitori, Morgan Freeman, Beyonce, chiar și Michael Jackson i-a fost invitat.

Oprah Winfrey a fost catalogată drept "cea mai puternică femeie din lume, fără doar şi poate", de către CNN şi revista "Time", "una dintre cele 100 de persoane care au influenţat secolul XX" sau "cea mai influentă persoană din lume", între 2004 şi 2011. Ajunsă la 60 de ani, pe care i-a sărbătorit zilele trecute, Oprah continuă să scrie istorie.
 
Departe de a-şi arăta vârsta, "regina talk show-urilor" pare plină de energie, lucru demonstrat de numeroasele proiecte în care este implicată. Dar lucrurile nu au stat mereu aşa... 



Copilăria vedetei a reprezentat o pată neagră a trecutului său. Crescând în Kosciusko, Mississippi, copilăria lui Oprah nu a fost foarte diferită de cea a copiilor din Africa de Sud. Ea a locuit într-o fermă, fiind crescută de către bunica ei într-un spirit religios. La numai nouă ani, a fost abuzată sexual de unchiul ei, un văr şi un prieten de familie. Ba mai mult, la 14 ani a născut un copil, însă acesta nu a supravieţuit. Mărturisirea a fost făcută în anul 1986, în cadrul unui episod al emisiunii sale care avea ca temă abuzul sexual. La aflarea veştii, familia ei a refuzat să facă comentarii, iar, de multe ori, Oprah a motivat că a ales să nu fie mamă tocmai pentru că nu a fost corect îngrijită în copilărie.  

Şi cu toate astea... Oprah reuşeşte să meargă mai departe. Lasă în urmă copilăria traumatizantă şi cu paşi înceţi, dar siguri, Oprah urcă pe scara succesului. În custodia tatălui, Oprah reuşeşte să iasă la suprafaţă. Termină liceul din Nashville cu note excelente, urmează Facultatea din Tennesse în 1971, unde primeşte o bursă de merit. La 17 ani a câştigat titlul de Miss Black Tennessee şi a fost cooptată la postul de radio din Nashville, devenind în scurt timp co-prezentatoarea programului de ştiri de pe canalul WJZ-TV, din Baltimore, iar mai târziu, co-prezentatoarea unui show intitulat "People are Talking". 



În 1984 s-a mutat la Chicago, unde a prezentat show-ul matinal "WLS-TV". În mai puţin de o lună, emisiunea a devenit cel mai vizionat talk-show local. Ulterior, durata acestuia a fost prelungită, iar talk-showul a fost redenumit "The Oprah Winfrey Show". Începand cu 8 septembrie 1986, s-a transformat într-o emisiune difuzată la nivel naţional, devenind cel mai vizionat show din istoria televiziunii şi câştigând mai multe premii Emmy.  


Unul dintre cele mai memorabile momente din activitatea ei a fost interviul pe care i l-a luat lui Michael Jackson în 1993. Acela a fost pe locul 4 in topul celor mai vizionate momente din istoria televiziunii americane şi pe locul 1 în topul celor mai vizualizate interviuri, cu o audienţă de 36,5 milioane de telespectatori. 


 
Vă recomand să-i urmăriți toate interviurile acordate și toate talk show-urile, sunt atât introspective, punând întrebări, cât oferă și răspunsuri și, de asemenea, îmbunătățesc cultura... generală! Și, evident, nu numai.

4 comentarii:

  1. Oprah e o persoana minunata :) O urmaresc inca de cand era pe Euforia TV si am multe de invatat din ceea ce face si spune. Multumesc pentru articol, ma bucur ca existi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, este, iar în toate decursurile emisiunii ei am avut o mulțime de învățat. Îți mulțumesc pentru cuvinte. Zi faină!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos! :) Ma bucur ca o persoana asa minunata ca tine stimeaza o persoana la fel de minunata. Mult succes, Andrei!
    PS: Te urmaresc de mult si imi place enorm cum esti si cum scrii. Sa nu te lasi

    RăspundețiȘtergere
  4. Îți mulțumesc, Oprah Winfrey este o lecție adevărată de viață din care putem lua, în cele din urmă, ce este mai bun!

    RăspundețiȘtergere