miercuri, 22 iulie 2015

Leapșa: Summer and Books!


Salutare,

Am primit o leapșă drăguță de a Simina, o găsiți și pe-a ei aici. Întrebările sunt foarte frumoase și abia aștept să răspund cerințelor. Așadar, să începem!

1. E vară, ai nevoie de un suc rece. Să spunem că nu ai nimic la îndemână, rece și de băut, dar ai o carte răcoritoare, plină de vitalitate și de suspans. Care ar fi aceea?

Hmm, ar fi grav să fie vară și să nu am ce să beau rece. Dar cu o carte poate ar trece. Să mă gândesc, să mă gândesc. „Camera întunecată”, de Johan Theorin? Cred că asta ar fi. Sau „Perfecțiune”, de Julie Metz.

2. Să spunem că biblioteca ta are nevoie de o restaurare. Fă o poză bibliotecii tale, atașeaz-o acestei cerințe și spune-ne care ar fi detefctul ei. (poți atașa doar o parte dacă dorești).


Poftim o poză cu 20% din biblioteca mea, pe raftul de mai sus îs două rânduri de cărți. Nu am postat o poză integral pentru că trebuie s-o rearanjez și să schimb rafturile. De asemenea, nu-mi dau seama încă ce caută decorurile acelea acolo. Nu-mi place să fie totul pus așa, îmi place ca rafturile să fie curate și numai cu cărți! Cred că de vină e ora târzie la care am făcut poza. Defectul ei cred că ar fi faptul că nu am îndeajuns de multe cărți de buzunar ca să completez un raft doar cu ele. Îmi mai trebuie câteva!

3. Ai o soră/frate pasionat/ă de cărți? Dacă nu, ai dori să fie pasionat/ă de cărți?

Am o soră mai mare care nu prea e pasionată de cărți. Ea e în latura mai matematică a familiei (bine, și eu îs la mate-info, iar asta nu schimbă cu nimic lucrurile), dar ea e cu economia, chestii dintr-astea plictisitoare de birou. Și da, probabil aș fi vrut, și într-o măsură nu, pentru că apoi mi-ar fi umblat prin cărți. Oricum, odată, când a venit acasă, a crezut că s-a mutat biblioteca la noi văzându-mi colecția.

4. De când ai devenit pasionată de cărți, și de ce?

Citeam și când eram mai mic, cred că de prin clasa a V-a am început să vizitez biblioteca de la noi, iar prin clasa a III-a, a IV-a, aveam la școală o micuță cutie cu cărți de unde îmi luam și citeam. Începând cu clasa a IX-a am început să citesc mai des și, de altfel, să-mi cumpăr cărțile pe care le citesc, pentru a le avea și eu. Din plăcere și pasiune!

5. Ai cunoscut mulți oameni de când ai blogul?

Sincer, cred că da. Am cunoscut o mulțime de oameni frumoși și foarte frumoși. Oameni cu care îmi pot împărtăși plăcerile, doleanțele, recenziile, noutățile, colaborările, eșecurile, tot ce înseamnă să fii blogger: plăcerea de a te dezvălui lumii și de a împărtăși cu ceilalți o bucățică din tine. Cred că mi-ar face plăcere să cunosc asemenea oameni și în realitate, dar niciodată nu știi!

6. Colegii de școală și profesorii, cunoscuții și rudele știu despre blogul tău?

Colegii mei știu, marea majoritate, și nu se sfiesc să-mi spună că e „foarte tare ceea ce fac” și mă felicită. De când am dat un interviu pentru revista școlii, legat de blogul meu, au aflat și profesorii. Cea mai încântată e doamna de geografie, o profesoară super, care mereu mă tachinează - în modul ăla bun - legat de blog. Spre exemplu, odată am luat două note foarte bune, iar ea zis: „Gata, Andrei, te duci acasă și scrii pe blog acolo că doamna Grozavu e cea mai bună profesoară de geografie”. E „grozavă”, vreau să zic! (chuckle) Oricum, blogul acesta este unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au întâmplat!

7. Spune o carte cu o copertă extrem de roz.

Descâlcitorul”, de Mircea Moroianu. E un roman foarte bun, vi-l recomand!

8. Asculți muzică ? Care sunt artiștii și melodiile tale preferate?

Sincer, ascult, chiar dacă nu mă omor. Habar nu am dacă am un artist peferat. Melodiile mele preferate le aud, cel mai adesea, la Eurovision sau la coloanele sonore de la filme. Ador melodiile la vioară, Doamne, îs geniale. Printre artiști mei preferați sunt Evanescence, Passenger, Adele, Dulce Pontes, Rachel Portman, Lindsey Stirling, Valentina Monetta, Lisa Angell și cred că ar mai fi.

9. Dorești să scrii cărți?

Sau dacă nu „cărți”, măcar „o carte”. E visul oricărui cititor! :) 

10. Să vedem dacă ești ordonată. Fă o poză unei părți din camera ta, chiar acum.


Pot lăsa o poză cu scrisul meu. E cam același lucru!

11. Ești pasionată de limbi străine?

Păi știu franceză (chiar dacă doar s-o înțeleg, deși am făcut la școală cam șapte ani), engleză și germană. Cea din urmă vreau s-o învăț cât mai bine, iar engleza e la ordinea zilei, nu mi se mai pare ceva prea special în a o ști. În ziua de astăzi, mai toți știu o boabă de engleză.

12. Au existat vreodată persoane care să te facă să nu mai citești?

Oh, nu, Doamne ferește. I-aș extermina zâmbind! :) 

13. Cu ce limbă străină, sport, activitate, mâncare, sau om ai asemăna cititul?

Aș asemăna cititul cu un sport pentru mine, pe care-l practici din plăcere! 

14. Spune-ne 20 de lucruri ciudate sau interesante despre tine.

  • Nu știu dacă sunt o persoană interesantă, dar ciudat clar sunt;
  • O iubesc pe Kate Winslet, încât să ajung chiar să am vise neortodoxe cu ea;
  • Am ochii albăstrui-verzi, depinde de lumina zilei care culoare e mai pronunțată;
  • Îmi place să fac sport;
  • Ador dramele și de multe or mă uit la unele doar ca să simt acea tristețe apăsătoare;
  • Am zis că-s ciudat, nu?!
  • Aș vrea să călătoresc în toată lumea;
  • Vreau să devin medic, chirurg estetician;
  • Vreau să-mi fac luna de miere în Egipt și nunta vreau să fie discretă;
  • Nu-s homofob, deci nu-mi rănesc masculinitatea cu așa ceva;
  • Îs foarte ambițios în anumite privințe și sunt ambiționat de cele mai stupide lucruri;
  • Mereu îmi setez limite, chiar și cele mai mici lucruri, pe care vreau să le depășesc;
  • Vreau să dorm sub stele;
  • Vreau să am o țestoasă;
  • Aș fi vrut să fiu actor sau cântăreț;
  • Sau sportiv de performanță, să reprezint România la Jocurile Olimpice;
  • Ador sportivii români;
  • Urăsc pițipoancele de la televizor; de fapt, nici nu mă uit la TV, dar știu că sunt acolo;
  • Ador seria „Lord of the rings”, „The hobbit” și pe Legolas;
  • Am un tricou dedicat lui, pictat manual;
  • Aș vrea să scriu o carte;
  • Poate chiar fac asta;
  • Nu știu cât am scris, dar mă opresc aici lăsându-vă în dilemă.

15. Ce zodie ești ?

Sunt născut pe 1 februarie, deci vărsător.

16. Ce fel de elev ești?

Sunt un elev cu capul pe umeri, deși mai calc și eu greșit din când în când. Totuși, nu găsesc în școală ceea ce am eu nevoie pentru a-mi urma visurile. Trage de noi din toate părțile. Într-un mod ideal, școala ar trebui să-ți pună la dispoziție resursele necesare de care ai nevoie pentru a-ți urma scopurile și de le împlini, în cele din urmă.

15. Atașează o poză cu multe dintre cărțile tale (aranjate în ce fel vrei tu, absolut oricum).

Nu am poze cu biblioteca mea. E secret de stat, dacă vreți să le furați?

16. Atașează o poză cu tine și cartea preferată.

Aș atașa dacă aș avea.

17. Ai un animal de companie? Atașează o poză cu el.


E mai veche, ce-i drept. Dar stă la poză!

18. Atașează o poză amuzantă.


Eram în camera mamei!

19. Atașează câteva poze cu desenele tale.



Fac niște desene „grozave” în Paint, în ora de informatică!

20. În încheiere, ce dorești să le transmiți cititorilor tăi?

Că le mulțumesc pentru prezența aici și le doresc lecturi plăcute și numai bine. Dau leapșa mai departe lui Duduș, Dreams have wings, Rosia Lady, Ely, Ozy! Și tuturor celor care vor să se distreze! Mulțumesc, Simina!

Lecturi frumoase și numai bine!


25 de comentarii:

  1. Există două tipuri de români: cei care se uită la pițipoancele de la televizor, și cei care se uită la Discovery Chanell. Ei bine, eu mă uit la toate canalele de explorare, despre lume, blabla... și dirigintele meu care-i și profesor de geografie zice că-s singura elevă din școală care face asta și că am niște gusturi selecte. Oare? :)))
    Am și eu două pisici, dar ale mele nu stau deloc la poză... am pus una pe Facebook cu ele, da-s cu spatele.
    Am dormit odată sub stele, cam până când a venit ploaia și m-a udat până la piele. A fost dramatic !
    Wow ce scris frumos ai ! Eu am început să scriu de anul trecut de tipar, ceva asemănător cu al tău, și proful de română nu m-a lăsat că zicea că nu-i bine. Minciuni ! Dar cine-l ascultă? :))
    Așa, cum spuneam, când am văzut chestia aia lângă biblioteca ta am zis: „Andrei Iluminati confimed” :))) și mi-am adus aminte de globurile alea de la desene animate, care le-aveau vrăjitoarele :))
    Țestoasele sunt singurele reptile pe care le suport. Sunt chiar drăguțe, trei lucruri le caracterizează: înțelepte, rezistente și lente.
    Și la sfârșit: ai o pisică atât de drăguță ! Și e și cuminte ! (probabil în marea majoritate a timpului)
    Trebuie să-i arăt poza cu pisica ta pisicii mele, va fi invidioasă și de-acum înainte mă va asculta, hahaha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profesorii de geogra îs tari! :)) Și eu mă uit la TV doar la HBO, Cinemax și alea din pachetul ăsta, plus TLC, Discovery (cu toate națiile lui) și restul de genul. Eu am pisica de anul trecut, înainte nu-mi plăceau deloc pisicile, de fapt! Îmi plăceau cățeii. Eu n-am reușit niciodată să orm afară, nu știu de ce nu am încercat. Legat de scris, mi s-a spus că am un scris plastic și dur, nu știu cum s-o înțeleg! :))
      Chestiaai cu „Iluminati” este, de fapt, un globuleț pe care-l ador. Ieri mi l-am cumpărat, e ciudat pentru că e ceva cu plasmă și atunci când îl bag în priză și-l pornesc se fac mai multe arcuri electrice care se fâțâie dezordonat de pe acolo (după cum poți vedea și în poză), iar atunci când ating sticla cu palma sau orice alt obiect fizic, se formează un fel de rază electrică care se convergă către locul în care am atins. Mi se pare super interesantă. Mi-am luat-o pentru că seamănă cu un neouron! :))))
      Mulțumesc mult, pisica te salută și îți mulțumește pentru tag și complemente.
      Pupici!

      Ștergere
    2. Eu tocmai voiam să-mi bat pisica. Cred că a ta e dresată ! Am dreptate ? :))
      Cred că o să-mi iau și eu un glob din ăla când găsesc, și-l pun în camera bunicii. Atunci chiar va zice că eu am ceva ritualuri ! =))
      Sora mea e așa de enervantă ! Când vorbesc pe Facebook cu cineva, se bagă ea și-i trimite o mulțime de amestecături de litere. Cam așa a enervat-o pe Angii odată :)) Plus că, tot timpul se urcă pe scaune și ajunge și la cele mai înalte rafturi din ibliotecă, îmi ia cărțile, le duce pe-afară și zice că citește. Uneori mă enervez așa de tare că-mi vine s-o iau la bătaie, dar apoi îmi amintesc că e doar un copil (un copil malefic). Crede-mă, când o să învețe să citească o să fie și mai rău, va trebui să-mi pun alarmă la bibliotecă, cine ce-mi poate face cu cărțile ! :))
      Acum o să-ți spun un lucru ciudat: încerc să mă uit la multe filme d-astea mai... lacrimogene, dar niciodată, never, nu am plâns. Nici măcar la Titanic ! Doar la o dramă coreeană, atât. :))
      Dacă pisica ta ar avea Facebook, numai ei i-aș da like. Și numai cu ea aș vorbi. Doamne, e atât de frumoasă, drăguță, drăgălașă... și atât de cuminte ! Numai atât vreau să știu: i-a plăcut și ei „Fata din tren” ? :))

      Ștergere
    3. Nu neapărat dresată pe cât alintată și foarte jucăușă! :)) Oricum, când vrea să-și facă necesitățile fiziologice, sare pe scaun și dă cu lăbuța în clanță până îi deschid. :D Trebuie să-ți iei unul, găsești în Praktiker (asta să nu însemne reclamă), sunt sigur că bunica ta o să fie caterincă dacă o să-l vadă. :)) Sora mea e în Italia, deci e ok, nu o văd așa des. Să ai grijă cu cărțile, poate are simțul comerțului dezvoltat și le duce la vândut! :))))
      Cum să nu plângi la filme, mey? Doamne, la ”Titanic” cum să nu plângi atunci când el moare sau când Rose strigă după ajutor? Nțnțnțnț. Atunci, uită-te la „Să nu mă părăsești” și o să vezi după! :)
      Pisica mea n-are Facebook, n-are timp de-așa ceva. E băiat, de fapt, tot timpul e pe lagagici. :)) Nu știu dacă i-a plăcut „Fata din tren”, însă „Pisica din tren” sigur i-a fost pe plac.
      Pups!

      Ștergere
    4. La mine se manifestă cu o melancolie aparte câteva zile, dar nu lacrimi. O să ascult sfatul tău :)))
      Dar, în afară de asta, mi-a zis mama că atunci când eram mică mă uitam la un desen animat, și nu știu ce s-a întâmplat în serial că am început să plâng :)) aveam vreo șase ani.
      Abia aștept să găsesc unul, cred că bunica dacă află că vreau să aduc așa ceva acasă îmi dă în cap. Chiar am să-i spun ! :))

      Ștergere
  2. Yay, ce pisicuță fotogenică! ^^
    Să știi că globulețul ăla mi-a atras atenția. Din ce povestești tu e un fel de magie neagră pe acolo :)) . Bine, probabil sunt niște substanțe șmechere pe acolo, chimie sau nu, dar prefer să cred că e magie. Dacă l-aș avea în bibliotecă m-aș juca toată ziua cu el. :))
    Mi-a plăcut mult de tot de Kate Winslet în filmul Eternal Sunshine on a Spotless Mind, de altfel filmul ăsta e unul dintre preferatele mele. L-ai văzut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-mă, chiar mă joc toată ziua cu el! :)))) Serios. Merg în cameră și-l văd acolo, îl conectez la priză și apoi încep să pun degetele peste tot, nasul, ba chiar dacă-ți zic că am pus și limba (și a început să mă furnice) o să par un ciudat. Dar e foarte interesant, serios. Și chiar nu vreau să aflu cum funcționează, că aș strica toată „magia”.
      Daaaa, normal că l-am văzut. Și filmul a fost genial, genial. A avut un aer mai de adolescentă, așa, față de celelalte filme în care am văzut-o. Îți recomand și „Revolutionary Road”, un film în care are un rol de excepție și arată superb. L-ai văzut? :) Sau „Cititorul”, pentru care a luat și Oscar-ul!

      Ștergere
    2. Păreai ciudat dacă nu făceai toate astea, dar să nu mai implici și limba că cine știe ce o să te afecteze magia asta. :))
      Revolutionary Road nu l-am văzut, am să-l trec pe listă. Am văzut Cititorul și mi-a plăcut. ^^ Mersi de recomandareee!

      Ștergere
    3. Gata, las limba unde e, n-am s-o mai folosesc în altfel de chestii. :D Trebuie să-l vezi, o să-ți placă. Plăcere amea!

      Ștergere
  3. Oameni buni, nu e magie, e electricitate nu ştiu de care. M-am jucat odată cu unul enorm (cam cât o minge de baschet).
    Oricum, dacă ai vreodată chef să ai un frate sau o soră pasionat/ă de citit îţi împrumut eu cu cea mai mare plăcere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ce norocoasă. Cred că m-aș fi jucat o zi întreagă cu unul mai mare. Eu ador să-l ating și apoi să văd razele alea așa, cum se îndreaptă către locul în care am atins. E fascinant, zău!
      Oh, mulțumesc, dar nu vreau să-mi strice dezordinea ordonată din bibliotecă. :)) Îi las pe capul tău, deci! :D

      Ștergere
    2. Să ştii că sor-mea e chiar ordonată, cel puţin faţă de mine.

      Ștergere
    3. Și tu îmi pari destul de ordonată, de fapt! :D

      Ștergere
    4. Tu nu ştii că aparenţele înşală? Par dar nu sunt.

      Ștergere
    5. Dap, așa-i. :)) Oh, da, posibil, dar din comentarii pari, și zic „pari”, ordonată. My bad!

      Ștergere
    6. Se numeşte dezordine funcţională, e un fenomen prin care toţi ceilalţi văd dezordinea dar tu ştii exact unde este fiecare lucru. Totuşi, dacă te-ai uita acum în camera mea ai avea un şoc.

      Ștergere
  4. Okay, zau ca mi-ai inveselit ziua :3 E foarte amuzanta leapsa asta si ma bucur ca m-ai etichetat ^-^ (am sa revin cu un link de la postare). Uf, tare as vrea sa cunosc bloggerii pe care-i urmares in "viata reala"... De ce nu se face o conventie ceva? ^^"
    xx
    Diana NM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, Diana! E amuzantă, știu, m-am distrat făcând-o; aștept și link de la tine. Și eu aș vrea tare mult, dar cred că principalul impediment aici ar fi distanța. Deși, totuși, nu e imposibil. Ar fi tare frumos și, la o adică, amuzant! :))
      ZI răcoroasă și mult succes (hug)

      Ștergere
    2. Ta-daaa: http://dreams-have-wings.blogspot.ro/2015/07/leapsa-summer-and-books.html

      :))

      Ștergere
    3. Mulțumesc, Diana! :D Îl văzusem chiar de dinainte să văd că mi-ai lăsat link cu comentariul. Succes!

      Ștergere
  5. Eu consider că desenul de la final face toată postarea! :)) Chiar dacă ai postat doar 20% din biblioteca ta, arată foarte îngrijită și aranjată! A mea este o grămadă mare de cărți care nu au nicio legătură una cu alta și sunt puse acolo după cum le-am citit. (asta chiar dacă petrec ore bune pentru a le aranja)
    Colegii mei mi-au găsit blogul din greșeală (?!) și inițial s-au gândit să mă tachineze, dar când au văzut că nu mă afectează m-au luat și pe mine cu replica aia ”foarte tare ce faci”
    Super leapșa!
    Mulțumesc pentru tag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Artistului din mine i-au crescut aripi citindu-ți răspunsul Mulțumesc mult. Biblioteca chiar trebuie aranjată, vreau să completez un raf doar cu cărțile din colecția Rao Clasics, altul cu colecția Top 10+ de la Polirom, iar apoi să le așez în funcție de cover și editură. :) Pe mine nu m-au tachinat, de fapt au fost foarte surprinși de ceea ce fac și m-au felicitat că am asemenea porniri. Și mereu mă întreabă ce citesc sau ce-am mai citit, deși nu prea cred că îi interesează așa mult. :))
      Plăcerea mea, succes!

      Ștergere
  6. Oh, God. Şi eu ador melodiile de vioară sau, în deosebi, cele de pian; doar că eu nu pot citi când ascult muzică :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare draguta biblioteca micuta, adica partea din biblioteca! :) Am vazut niste titluri foooarte intereante

    RăspundețiȘtergere