sâmbătă, 26 decembrie 2015

Un loc pe raftul meu (XXIX)

Salutare,

Nici nu știu cum să încep. Cred că o s-o fac prin a-mi cere scuze pentru nesăbuita-mi absență de pe blog, de pe paginile de Facebook, dar îs pur și simplu pe o mie de cărări – cu doar doi pași. Pe cuvânt, îs prins cu de toate: învățat, mergi acolo, fă acolo, drege asta, mai mergi și-n partea cealaltă, musafiri, gălăgie, că abia reușesc să citesc puțin. Spre exemplu, azi n-am citit deloc, deloc. Și mai târziu mă apuc de învățat la biologie. Și, de asemenea, aseară am adormit cu cartea de bio în mână. Doamne, BAC, admitere, ce-o să mă fac? Chiar am nevoie de zece Andrei. Și mai mulți, dacă se poate.

Totuși, pentru că mereu există un totuși, vă pot spune că simt în stomac ceva foarte ciudat, ceva ce cred că e o fericire enormă. Iar fericirea aceasta e adusă de romanul meu, Toate sfâșiturile sunt la fel, și de felul în care acesta a fost primit. Doamne, nu-mi vine să cred, dar uite că am făcut-o și pe asta. Vă spun, încă nu realizez, țin cartea în mână și nu-mi vine să cred că scrie numele meu pe ea. Dooooamne! E minunat sentimentul, vă jur. O să fac o postare în care să spun mai multe.

Dar, în fine, luând-o de la un capăt, aici o să mă laud cu cărțile care au mai poposit pe rafturile mele. Nu știu cât de multe îs, dar îs frumoase. Iată-le!


Cartea aceasta mi-a adus-o o prietenă la lansare. Mersi, Turcea! (smirk)


S-o încercăm, de ce nu?! Pare interesantă.


Carte ieftină, titlul interesant. De ce să n-o cumpăr?


Trebuie să încerc și ceva de Cioran. M-am tot ferit de el!


E superbă coperta, nu? :) Am mai citit de la aceeași autoare Oameni, îngeri și demoni și mi-a plăcut foarte mult. Sunt sigur c-o să-mi placă și această carte.


Persoana care mi-a dat cartea a spus că involuntar s-a gândit la mine când a văzut-o. Știe că-mi place muzica fado și de asta. Și, culmea, pe personajul principal îl cheamă Andrei.


Autori români, cărți ieftine. Îmi place această colecție, așa că am zis să le dau o șansă.


Primită la Secret Santa, ediția Booktube. Mersi, Oana! (hug)

Mă intrigă titlul, așa că am zis să-i dau o șansă.


Am primit acest roman, dar îl mai am o dată. Așadar, probabil o să-l dau la schimb sau o să fac un concurs. Sau, poate, cadou cuiva. Dacă sunteți interesați, aștept să-mi scrieți. Oricum, vă spun că este genial, una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta, recenzia aici.


Cartea. Asta. Este. Genială. Credeți-mă, eu nu citesc fantasy, SF, stuff, dar ce scrie aici e pur și simplu minunat. Chiar merită! Merci, Gabi, pentru cărticică!


Uite că-mi așez și cărticipa mea în bibliotecă. Doamne, este minunat!

Cam acestea sunt cărțile care au poposit la mine pe rafturi zilele astea. Voi cu ce vă mai lăudați, dragilor? Să aveți un Crăciun minunat, mirific, plin de împliniri, cărți bune, ceai, prieteni! :)

23 de comentarii:

  1. Frumoase cărți.
    Aveam de gând să fac și eu o postare de genul, dar o aștept pe „Toate sfârșiturile sunt la fel”, ea va reprezenta o oarecare piesă mult așteptată.
    Ce să zic, doar atât că plânuiesc un jaf cu motanul tău cel prietenos, zice că-i o mare onoare să scape de cărțile alea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o trimit acuși, acuși. :D Frumoase, da.
      N-o să reușești. Îți promit! :))

      Ștergere
  2. Câte cărți! Tu chiar n-ai de gând s-o lași mai ușor :))
    Am citit "Extrem de tare.." și mi-a plăcut atât de mult! Trebuie să o citești și tu, sunt curioasă cum o să ți se pară. :D
    În rest, ce să zic, aștept cu drag să ajungă și la mine romanul tău! :))
    Mă intrigă "Adevărul despre cazul Harry Quebert" hmm, am tot auzit de cartea asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Păi dacă ele vin, doar n-o să le refuz, nu? :D O s-o citesc, iar apoi o să mă uit și la film. Cred c-o să-mi placă, din ce am răsfoit.
      Zi plăcută și mersi!

      Ștergere
  3. Ce frumos sentiment trebuie să fie ăsta, să-ți așezi propria cartea pe raft. Abia aștept să mă lovească și pe mine! :D Cât despre ce-ai adus tu în bibliotecă, "Extrem de tare şi incredibil de aproape" o am şi eu, dar n-am apucat să o citesc, iar "Pe culmile disperării" m-a adus pe mine la disperare prin pesimismul de care dă dovadă. Dar, merită încercat, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e un sentiment minunat. Și, totuși, ciudat. Zău! :)) Am auzit că Cioran e puțin cam pesimist - puțin cam mult, dar și că are niște viziuni foarte interesante!

      Ștergere
  4. Eu am abandonat Numele Trandafirului pe la jumatate. Pur si simplu nu am mai putut să o continui la un moment dat. Abia aștept să am și eu aștezată în bibliotecă cartea ta ^_^ Trece repede vacanta :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe culmile disperării este una dintre cărțile mele favorite! Lecturare plăcută și felicitări pentru cartea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O s-o citesc, chiar vreau să încerc ceva de Cioran. Mulțumeeeesc și numai bine!

      Ștergere
  6. Mi-as dori si eu atat de mult sa am Regina Diavolului!:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie mi-a placut foarte mult Numele Trandafirului, so... lectura este subiectiva ca multe alte lucruri, de fapt :D
    Astept si eu carticica ta, sa mi-o pun si eu frumos in raft ;;)
    Iar in privinta romanului pe care il ai in dublu exemplar... sa-mi fie rusine sau nu, e prima data cand aud/vad asa ceva :D ma duc sa bag search-uri pe google pentru documentare ca titlul suna bine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heeei! Cred că am văzut film sau ceva de la „Numele trandafirului”, dar nu mai știu sigur! :) Hihi, ce drăguț, Ema, dacă vrei cartea o poți cumpăra de la mine, mai am niște exemplare. Mult succes și mersi de vizită!

      Ștergere
  8. Andrei. Când mai citești toate cărțile astea? Dumnezeule! :))
    Mă atrage mult " Numele trandafirului ". Trebuie să o am şi eu în bibliotecă! Ceea ce cred că o am... printre atâtea cărți, trebuie să o întreb pe mama, ea e bibliotecara casei. :D
    Uf, abia aştept să ajungă cartea ta,îi voi rezerva un loc special. Zău dacă nu! :))
    Sărbători fericite , Andrei! Spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daria, habar n-am. Tot ce stiu e ca-mi place sa le am! :))
      Mersi mult, asemenea. Pupici!

      Ștergere
  9. umberto eco,cioran,.lina moaca ,andrei cioata(il cunosti?!!!) le-am citit si mi-au placut.
    frumoasa colectie andrei!felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe. Glumeață, Arci. Nu-l știu prea bine, dar știu ce-i poate capul! :)
      Mulțumesc, pupici.

      Ștergere
  10. Haha, ce bine arată propria ta carte în bibliotecă!
    Eu una sunt curioasă cum sunt "Adevărul despre cazul Harry Quebert", am tot auzit despre ea... "Eria", pentru că, tot așa, nu citesc SF, dar chiar pare interesantă... și bineînțeles, cărticica ta, pe care am tot zis că mi-o iau și n-am mai luat-o. :)) Așa că, cel mai probabil o să îți împărtășesc părerea mea în 2016.
    Lectură plăcută și succes cu tot ce faci! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Btw, nu mă întreba ce fac la ora asta trează, n-am somn... :))

      Ștergere
    2. Ba da, Adina, chiar am să te întreb ce cauți la ora asta trează! :)) La ora aia, în fine. E foarte frumoasă cartea aceea, una dintre cele mai bune citite anul acesta. O să fac un top al cărților citite anul acesta. :) Mulțumeeeeesc frumos. (Dacă o vrei, poți s-o cumperi de la mine, am mai rămas cu câteva - ți-aș putea trimite pentru recenzii, dar nu mi se permite încă să fac asta, uff).

      Pupiciiii! (hug) Și tot ce-i bun să ți se întâmple, om frumos!

      Ștergere
    3. Daa, chiar azi mă gândeam și eu să fac un top al celor mai bune cărți pe care le-am citit anul ăsta. Și, sigur, te anunț. Ideea e că am vorbit cu cei de la Editura Celestium să-mi sponsorizeze blogul și au fost de acord, deci cel mai probabil o să mi-o trimită ei. Oricum, dacă mai vii în București, o să vreau un autograf pe ea, că și așa ziceam eu că n-am cărți cu autograf. :))

      Pupiceei, Andrei! :*

      Ștergere
    4. Supeeeeer, atunci! :) Pupici și abia aștept. Te țin la curent!

      Ștergere