sâmbătă, 12 decembrie 2015

Un loc pe raftul meu (XXVIII)


Salutare, dragii mei!

Ce mai faceți? :) Eu sunt bine, da, supraviețuiesc, încerc și eu să mă prind cu ce se mănâncă viața, of, n-aveți idee ce groaznic e în clasa a doișpea, atâta stres, atâtea chestii de făcut, is a must, atât de puțin timp liber. Nu vreau să vă descurajez, doar să fiu realist și să vă spun că e o perioadă groaznică, groaznică, groaznică.

Dar, bineînțeles, timp de cumpărat cărți mereu există. Îmi pare rău că n-am mai trecut pe blog, am ceva cărți care așteaptă recenzate și sper ca în perioada viitoare să mă ocup și de ele, vai, că mi-e rușine să le las așa, nu se poate. În altă ordine de idei, Doamne, Doamne, cartea mea o să apară în curând, miercuri iese de la tipărire și, tadaaaa, o s-o țin în mână. Duminică, 20 decembrie, am lansarea la Cărturești, în Iași, și așa emoții am, nu vă vine să credeți, fiindcă s-au anunțat multe persoane c-ar veni, emoții, emoții. Vineri am trecut prin Cărturești și mi-am văzut afișul pentru lansare! Nu vă pot descrie în cuvinte cât de frumos a fost, ce trăiri m-au încercat. E, așa, o certitudine ciudată, dar te gândești că numele tău, în fine, poate-nseamnă ceva. Înțelegeți voi. Să n-o mai lungesc, să fim fericiți, să mă laud, iată ce cărți mi-am mai cumpărat.


Nu mi-aș fi cumpărat această carte dacă n-ar fi fost din colecția Clasici Litera și, bineînțeles, dacă n-ar fi avut coperta asta genială. Este teatru, și eu nu-s așa mare fan Caragiale, adică, vreau să zic, teatru în sine. Vedem ce-o fi!


N-am auzit de cartea aceasta, însă de Răzvan Petrescu s-a mai discutat. Pare interesantă și intrigantă, abia aștept s-o citesc.


Romanul acesta are o copertă pur și simplu minunată. Au început să-mi placă foarte mult cărțile din această colecție de la Polirom, îs super, atât la conținut cât și la suprafață. Iar cartea de față, Vulpea albastră, chiar sună bine.
 

Este prima carte scrisă de Murakami pe care o așez în bibliotecă. Habar n-am ce-i de capul lui, Doamne, cartea am primit-o la Secret Santa.


Tot la Secret Santa primită, am răsfoit-o puțin, nu știu dacă am s-o citesc prea curând. Dar e gratis, deci, na, cui nu-i plac cărțile gratis?


Titlul m-a fascinat, așa că am zis să-i dau o șansă. E foarte ciudat, știu că mai citisem despre această carte în altă carte, iar apoi îmi notasem numele într-un note în telefon.
 

Am citit cum că acest roman a fost scris într-o singură noapte. Tare-s curios!


Am luat-o la reduceri de pe Libris, mereu mi-au plăcut cărțile care tratează realități criminale.


Ador coperta. Și cartea sunt sigur c-o să-mi placă.


De multă vreme vreau să citesc cartea asta, iar de Black Friday am prins-o la reduceri. 9 lei, parcă, dacă nu chiar mai puțin!


Și, așadar, ce-i mai bun am lăsat la sfârșit. Îs genialeeee! Acum am toate cărțile lui Kate Morton apărute la noi, abia aștept și următoarea carte care, din câte am înțeles, apare anul următor. Așa abia aștept să le citesc și să le descopăr poveștile, Doamne!
 
Astea-s toate. Frumoase, puse-n bibliotecă, șterse săptămânal, răsfoite, pozate, mirosite, pfiu. Voi ce v-ați mai cumpărat, cu ce vă mai lăudați, ce mai citiți? Eu mai am puțin din Enders, nu știu la ce să m-aștept, e ciudățel romanul, dar îmi place. Lecturi faine!
 

8 comentarii:

  1. Si Gradina uitata tot de Kate Morton

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe asta am citit-o, e prima carte scrisă de ea citită. Mi-a plăcut mult!

      Ștergere
  2. Chiar vreau sa iti citesc cartea . 😁 Va fi disponibila si pe elefant,libris gen ?
    Si astept o recenzie la cartea "Lectii de magie" pare interesanta dar vreau sa analizez mai multe pareri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Mirela. Mă bucur că te interesează romanul! :) Sigur că va fi disponibilă, momentan este pe site-ul editurii și pe Librex: https://www.librex.ro/fictiune/toate-sfarsiturile-sunt-la-fel.html

      Te pup și, da, imediat ce citesc fac recenzie. Numai bine!

      Ștergere
  3. Ei, ei, de când nu ne-am văzut, multă vreme a trecut!
    Nu am mai ajuns aici, sau pe blogspot în general, de foarte multă vreme și îmi pare foarte rău. Mă bucur, însă să văd că tu și blogușorul ați crescut și că v-ați dezvoltat atât de frumos!
    Văd aici niște cărți foarte frumoase de care îți doresc să te bucuri și de asemenea, voiam să te felicit pentru lansarea cărții tale! De-abia aștept să o cumpăr și să o așez pe raft după ce o citesc.
    Sper să trec mai des pe aici; te-am pupat și o seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra. Da, într-adevăr, multă vreme! :) Mulțumesc frumos și pentru felicitări, eh, dacă-ți urmezi visele e imposibil să nu le împlinești.
      Te pup și îți doresc tot ce-i mai bun!

      Ștergere
  4. Mi-am cumparat si eu Pygmalion. O pastrez pentru inceputul lui 2016 din doua motive: am alte doua carti pe care as vrea sa le termin pana la sfarsitul anului si in 2016 mi-am propus sa citesc mai mult teatru (am citit Un tramvai numit dorinta de Tennessee Williams si mi-a placut foarte mult).
    Casa de la Riverton mi-a placut; mi-a placut mai ales atmosfera. Doamna Bovary este colosala. Am recitit-o acum cateva saptamani si mi-a placut mai mult decat la prima lectura. Asa am descoperit ca e bine sa recitesti clasicii la un anumit interval, parca ai citi alta carte, dar mult mai buna.
    Spor la lectura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am cumpărat-o pentru c-a fost ieftină, îmi place colecția, iar coperta e genială. Mie, de fapt, nu-mi prea place teatru - ce-i drept, nici n-am prea citit - dar cine știe?!
      Îmi place Morton, am mai citit „Grădina uitată” și iubesc felul în care conturează atmosfera. După „O pasăre pe sîrmă” (pe care o citesc acum), clar o să-l citesc pe Flaubert, Doamne, am auzit atât de multe despre cartea asta. Și da, legat de clasici, ai dreptate.
      Mersi tare mult! :) Asemenea!

      Ștergere