luni, 27 iunie 2016

Book Blogger Tag


Salutare, dragi cititori! Revin și eu cu un TAG, ca o mică pauză pentru zilele ce urmează. B-l-e-a-h! Nu o să mă lungesc, n-are rost, așa că o să vă spun c-am preluat un TAG de aici, de pe blogul Gânduri despre cărți, al Adinei, pe care vă invit să-l vizitați pentru că a crescut tare, tare, tare, tare, tare și e foarte frumos. 

1. Top trei lucruri pe care nu le suporți la o carte.

  •  Cuvintele obscene. Pur și simplu le detest, atunci când nu au valoare stilistică și devin jenante. Zău!
  • Poveștile de dragoste siropoase în care ei se despart, ei se împacă, ei se despart, ei se împacă, ei se despart, ei se împacă - v-ați prins voi.
  • Umplutura, chestii puse degeaba, ca să fie.
 
2. Descrie locul tău perfect pentru citit.

Iarna, în pat, cu o ceașcă de ceai, o pătură călduroasă. Toamna, undeva afară, într-un foișor. Vara, hmm, tot afară, la umbra unui copac. Primăvara, oriunde.

3. Trei confesiuni legate de cărți.

  • Am început să scriu pe cărți, să subliniez citate, să fac fețe zâmbitoare, surprinse, să fac steluțe.
  • Am o obsesie privind modul în care-mi sunt așezate cărțile - totul trebuie să fie simetric, la aceeași culoare, înălțime, șterg praful obsesiv și chestii de genul. Îmi iubesc cărțile.
  • Am prea multe cărți, încât chiar nu am unde să le mai pun. De fapt, niciodată nu-s prea multe.
 
    4. Când a fost ultima dată când ai plâns în cursul lecturării unei cărți?

    Hmm, când am citit Dezastrul de la Cernobîl, cred. 


    5. Câte cărți se află în acest moment pe noptiera ta?

    Niciuna. Obișnuiesc să-mi țin cărțile pe birou. Deci, dacă e să mă întrebi asta, acolo este una, și anume cea pe care o citesc - Copilăria. Și vreo trei manuale de biologie și cinci de chimie. Mda!


    6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

    Orice fruct, oriceee. În general, ceva care să nu riște a păta cartea pe care o citesc. Am o obsesie!

    7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor.

    Pe aripile vântului, cartea mea de suflet, Îți voi dărui soarele, o carte care pur și simplu îți atinge orice nivel de emoție și, hmm, cred că Cerul din burtă, de Ioana Nicolaie.

    8. Arată-ne o poză cu raftul tău favorit din biblioteca ta.


    Mi-a fost greu să aleg, pentru că pur și simplu le iubesc pe toate. Dar, de departe, Colecția mea preferată este cea de la Polirom, Top 10+, deși, înainte, uram aceste cărți.
    Am în jur de 80, dar vreau toată colecția. Of, atâtea cărți, atâtea cărți, dar atât de puțin timp. Mai jos sunt niște cărți de la Editura ART, câteva de la RAO, precum și câteva de la Editura Litera.
     
     

    10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

    Cel mai mare secret de cititor, al meu, este că nu am secrete. Zău! Citesc cărți bune, de obicei, nu mă dau în vânt după ce e în vogă, evit să citesc cărțile în care se înjură ca la gura cortului - părerea mea, alea nu-s cărți. Nu citesc fantasy - poate doar puțin -, dar SF nu citesc nici să-mi dai parale. Prefer să citesc despre oameni și despre ce înseamnă ei. N-am nevoie de fantasy, când omul, de fapt, e așa de fictiv.

    A fost distractiv. Îi invit pe toți cei care vor, să facă acest TAG. Liberi la distracție! 

    Anndrei

    6 comentarii:

    1. Hihii, ce mă bucur că ai făcut și tu tag-ul, Andrei! Minunate răspunsuri. :D Nici mie nu-mi plac cărțile care conțin cuvinte obscene/înjurături; asta nu mi se pare deloc literatură. Cât despre celelalte răspunsuri, Doamne, cum ai reușit să strângi atâtea cărți din colecția Top 10+? Vaaaii, eu nici măcar una nu am și tu... :)) Sunt și foarte frumos aranjateee. >:D<
      Mă bucur să văd că ai luat o pauză și ai revenit în blogosferă. Spor și o săptămână relaxantăă, pupici!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Mulțumeeeeeesc. Îmi plac mult cărțile din acea colecție, deși, la început, pur și simplu le uram. Hah! :) Mulțumesc de vizită, am să revin mai în forță în blogosferă după ce termin cu admiterea și cu restul! Pupici!

        Ștergere
    2. Buna Andrei. Imi plac raspunsurile tale. Sa ai o vacanta minunata si cred ca il voi prelua si eu pentru blog. te pup

      RăspundețiȘtergere
    3. Foarte frumos tag, l-am facut şi eu! Lecturi plăcute!

      RăspundețiȘtergere