luni, 24 noiembrie 2014

Cele mai vândute cărți Litera la Gaudeamus 2014

Bună seara,

Bineînțeles, Editura Litera și-a făcut simțită prezența și s-a afirmat la Gaudeamus 2014, cu vânzări nu numai foarte bune, dar și cu oferte și premii.

București, 23 noiembrie 2014  

În  cadrul  Târgului  Internaţional  Gaudeamus  -  Carte  de  învăţătură 2014, Litera și-a întâmpinat cititorii cu o ofertă editorială bogată, pentru adulți și copii, titluri noi de foarte bună calitate, reduceri de preț între 25 și 70% și evenimente deosebite. Prezența editurii Litera s-a remarcat la această  ediție  Gaudeamus prin  acțiuni aniversare dedicate cititorilor, cu ocaziasărbătoririi a 25 de ani de existență. 

Pe primele trei locuri ale titlurilor Litera pentru adulți, vândute la Gaudeamus 2014, se află „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie”, „Fugara” și  „Dragă” viață de Alice Munro, câștigatoarea Premiului Nobel 2013. Urmează volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu, „Întoarcerea barbarilor” și „Vino în rochia ta simplă de stambă”, lansate în prezența autorului, a lui  Alex Ștefănescu și  Mihaelei Moroșanu. Poezia lui Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlantidei comuniste ce s-a scufundat. Pe locul șase al vânzărilor se află volumul „Patrimoniul umanității”. Cele mai frumoase locuri  din  lume. Toate siturile  UNESCO, lansat  în  prezența lui Theodor  Paleologu, Bedros Horasangian, Augustin Ioan, Mihaela Căpățână și Ilieș Câmpeanu.

„Secretele Verei Atkins”. Povestea unei românce spion în al Doilea Război Mondial, de Sarah Helm, a fost, de asemenea, un volum care a captat interesul cititorilor la Gaudeamus 2014, aflându-se pe locul șapte în topul vânzărilor. Lansarea a fost făcută în prezența invitaților Adrian Cioroianu,  Constantin  Degeratu și  Bedros Horasangian. Biografia lui Sarah  Helm dezvăluie secretele celei despre care Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, spunea: „În adevăratalume a spionilor, Vera Atkins a fost șeful”. Locul opt îi revine cărții „Cântecul păsărilor” de Sebastian Faulks, la a cărei lansare au participat Bedros Horasangian, Elisabeta Lăsconi, Liana Stanciu, Maia Morgenstern și Irina Ilie. Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor ,romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.

„Vatican.Toate picturile și frescele marilor maeștri”, un volum care înfățișează exhaustivuna dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii, s-a aflat în preferințelecititorilor, ocupând locul nouă al vânzărilor. Locul zece pe lista celor mai vândute cărți  Litera la Gaudeamus 2014 este ocupat de „Răzbunarea Geografiei” de Robert D. Kaplan. Autorul susţine că, pentru a înţelege evenimentelecurente – conflictele  religioase,  războaiele,  instabilitatea politică –,  e de ajuns să aruncăm oprivire asupra hărţii.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vândute au fost: „Disney. Regatul de gheață”,„Vine Crăciunul”,  „Violetta. Agenda mea de școală”,„Violetta. Rețetele Violettei” și „Cartea de aur a celor mai frumoase povești”. Micii fani ai cărților „Violetta” s-au bucurat de un spectacol extraordinar de muzică și dans, alături de Andra Gogan și trupa Amicii.

Toate cărțile pot fi cumpărate de pe site-ul editurii la prețuri de nerefuzat!

Comparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus  au  crescut  cu  20%. Numărul total al cărților vândute depășește 7000 de exemplare, din peste 1000 de titluri.

Ne bucurăm de succesul Editurii și le dorim cât mai multe cărți vândute și cât mai multe cărți bune editate!

4 comentarii:

  1. Imi voi cumpara si eu Cantecul pasarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să-ți cumperi, Sebastian Faulks are un geniu aparte și frumos. Merită. Succes, Georgiana!

      Ștergere
  2. Regret in fiecare secunda a zilei ca nu am reusit sa imi fac timp sa ma duc si eu la Gaudeamus. Nu mai spun ca toti prietenii mei care au fost acolo imi dadeau mesaje cu titlul cartilor si preturile care erau groaznic de mici! :(
    Ma bucur ca ai reusit cu blogul. Arata foarte bine. Faci o treaba minunata. Keep going!
    Pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Mădă, ce mai faaaaci? (hug) Mulțumesc că ai trecut pe aici, cum îți mai merge? Într-adevăr, și eu regret, dar mă bucur că măcar cu sufletul am putut fi alături de cei de la Gaudeamus și mă bucur enorm că treburile au mers bine și oamenii încă mai iubesc cărțile.
      Îți mulțumesc pentru felicitări, îi datorez multe unei persoane speciale.
      Succes, pupici și un ceiuț cald pentru frigul de afară! Andrei

      Ștergere