duminică, 19 aprilie 2015

Un an de bloggerit plin de surprize




Salutare și vă rog să nu mă întrebați de ce am pus această imagine,

Anul trecut, pe vremea această, făceam prima mea postare pe acest blog, aceasta. Inițial, cred că am mai spus-o într-un post, am făcut acest blog pentru a scrie pe el cuvintele-mi, ceea ce-mi trecea prin cap când mă lovea inspirația, însă treceam cam răruț pe aici, întrucât făceam câteva postări pe lună - maxim cinci. Iar dacă mă uit în „istoric”, voi vedea că anul trecut, în luna august, nu am postat chiar deloc. Hm, ciudat! Serios, mi se pare foarte ciudat acest lucru.

Într-o zi, pe când stăteam liniștit în pat, am văzut la o prietenă o poză cu o carte, „Seara cântărețelor”, și am întrebat-o de unde o are. Ea mi-a spus că a primit-o de la Editura Univers, pentru a o recenzui și, astfel, pentru a o promova. Ceeeeeeee? Cărți gratis? Cum, domle, cărți gratis? Ce-i drept, mi-a mai spus ea ceva, încă de înainte să văd poza, însă nu prea am băgat în seamă. Oricum, din acel moment totul s-a schibat cu acest blog. Am început să mă interesez mai mult despre cum stă treaba cu aceste recenzii, am descoperit bloguri de cărți, și, încetișor, am început și eu să fac recenzii. Sau, în fine, să încerc să fac. Încă eram în ceață, mă întrebam dacă fac bine ce fac, mă uitam la alții să văd ce ar trebui să scriu, ce nu ar trebui să scriu, dacă să fiu subiectiv sau obiectiv, cât să scriu, și mi-am dat seama că îmi ieșeau niște recenzii chinuite, parcă prea detaliate, monotone, haide, frate, că așa nu se poate, așa că am zis că mai bine mă apuc eu să scriu ce-mi vine în minte atunci când mă gândesc la cartea respectivă.

Și, după luni, iată-ne aici, citind și recitind, criticând, recenzuind, comentând, cunoscându-ne și vorbindu-ne. Vreau să vă mulțumesc! Să vă mulțumesc pentru prezența pe blog, pentru faptul că-mi citiți recenziile și mai reveniți cu un feed-back, pentru faptul că, unii, serviți cafeluța dimineața aici, ceaiul de peste zi, să știți că mereu sunteți primiți cu ușa deschisă (și cu geamurile, în caz că nu mai aveți loc pe ușă). Îmi face enorm de multă plăcere să mă aflu printre oameni pasionați de citit, de autori, de colecții și titluri, de coperți, serii, edituri. Chiar îmi face mare plăcere!

Vă mai aștept cu drag pe aici, vă aștept părerile și prezența, sfaturile, comentariile, iar aniversarea de un an am sărbătorit-o (adică o sărbătoresc) cu un concurs pe pagina de Facebook, AICI, la care vă invit cu drag să participați. Mult succes și vă aștept cu drag!

Mă înclin,
Andrei

10 comentarii:

  1. Parca se zice La multi ani acum , nu?!: D
    La cat mai multe carti citite si pe care sa ni le recomanzi noua cititorilor! AA si cat mai multe colaborari!
    cred ca fiecare din cei care scriu pe un blog a avut inceputuri mai timide. Plus ca dureaza pana iti faci un stil personal... Important este sa faci ce iti place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc, Elly! Așa este, ăsta este „elixirul”: să faci ceea ce îți place, iar atât timp cât îți place, n-are cum să nu iasă totul bine.

      Ștergere
  2. La cat mai multi ani, cat mai multe recenzii, carti citite si prietenii legate prin intermediul cartilor si blogurilor. Sper sa ne gasim si peste 10 ani tot asa, facand ceea ce ne face fericiti. Numai bine! O seara placuta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Ciprian, frumos spus! :) Și eu sper la fel. Seară frumoasă și ție.

      Ștergere
  3. Şi cei care iau aici gustarea de la miezul nopţii nu trebuie pomeniţi? Oricum, nici nu ştiu dacă să îţi doresc la cât mai mulţi cititori sau la cât mai multe cărţi citite... ba ştiu, să ai parte de amândouă :D Şi de multe altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă-ți zic că m-am gândit să scriu ceva de cafea și de miezul dimineții aka Anca Ciochina, nu m-ai fi crezut! :)) Mulțumesc mult, mult, atât pentru comentarii cât și pentru faptul că însuflețești blogul așa frumos. Pupici!

      Ștergere
    2. Ei, nu aş zice că însufleţesc blogul :)) Dar având în vedere că dă dependenţă, o să mai postez ceva comentarii kilometrice pe aici :)

      Ștergere
    3. Ba da! :)) Cu drag am să-ți citesc comentariile.

      Ștergere
  4. Numai un an? Huh, credeam că îl ai de mai de mult - blogul. Oricum, succes în continuare și la cât mai multe cărți citite și recenzii scrise!
    Și eu împlinesc în câteva luni un an de gând scriu pe blog și parcă nici nu-mi vine să cred cum a trecut anul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, doar un an. Mulțumesc, și tu să ai parte de cât mai multe lecturi frumoase și recenzii citite, să împărtășești cu noi ce ai citit frumos! Mult succes!

      Ștergere