luni, 5 octombrie 2015

Cărțile mele cu autograf


Salutare,

Deși mai am vreo șase recenzii de făcut (!!!) am revenit cu un post în care vreau să vă prezint, pe fugă, cărțile cu autograf din biblioteca mea. Primite de la autori, prinse pe la evenimente, am reușit să adun câteva! :) Oricum, visez la mai multe.

În stânga, spre exemplu, este o poză de grup cu toate cărțuliile semnate de către autori. Le mulțumesc foarte mult pentru bunăvoință și pentru exemplarul cu autograf. Câteva, de altfel, am reușit să le print la diferite lansări, plus în cadrul unui eveniment Filit 2015 de anul acesta, în care am avut onoarea de a asculta un dialog cu Evgheni Vodolazkin, autorul romanului „Laur”. Evident, am reușit să prind și un autograf de la el, autograf de care mă bucur nespus de mult. Abia aștept următoarea ediție a Filit-ului. Abia aștept!




Copiii întunericului”, de Lavinia Călina. Mulțumesc mult!
 

Oameni, îngeri și demoni” de Lina Moacă. Un roman foarte bun, recenzia se găsește și pe blog, aici. 
 

Exorcizat”, de Radu Găvan. Unul dintre cele mai surprinzătoare romane de debut!
 

Laur”, de Evgheni Vodolazkin. Un roman pur și simplu perfect. Recenzia aici
 

Manuscrisul fanariot”, de Doina Ruști. Am citit „Lizoanca la unsprezece ani” și mi-a plăcut enorm de mult, una dintre cele mai frumoase și expresive cărți citite anul acesta. Mulțumesc mult autoarei, abia aștept să citesc și acest roman. 
 

Am răsfoit romanul „Sârme și portocali” și pare o poveste emoționantă. Abia aștept s-o descopăr!
 

Octopussy”, de Cristina Boncea. Și cam atât!
 

Abia aștept plimbarea prin acele „Camere de hotel” ale Andei Docea. Mulțumesc autoarei pentru exemplar!
 

Un debut răsunător, o poveste minunată și plină de mister. „Malad” este un roman foarte bun, care te prinde. Recenzia aici!
 

Vreau să citesc acest roman de ceva vreme. „Anamneza”, de Ana Săndulescu; l-am răsfoit și pare super, dar ideea este că trebuie să-i simt chemarea, nu să-l citesc din inerție. Știu eu de ce! :) 
 

Quasar”, de Ana Mănescu. Același lucru ca și mai sus!


Lizoanca la unsprezece ani”, de Doina Ruști. Pur și simplu am adorat acest roman. Minunat, vi-l recomand cu toată plăcerea!
 

Vina”, de Camelia Cavadia. Abia aștept să-l citeeeeesc!
 

Vai, romanul acesta, „Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini” debordează de joacă. Abia aștept să-i descopăr povestea!
 

Nu am citit „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, însă am și celălalt roman al autoarei. Îi aștept timpul!


Un volum de poezii, „Bruiajul frunzei de cireș”, scris de fosta mea profesoară de limba română din clasa a IX-a. O femeie minunată, un profesor cum rar mi-a fost dat să întâlnesc!
 
De asemenea, mai am volumul „Felii de lămâie”, de Anca Vieru, dar nu am copiat din greșeală poza pe laptop. Am s-o fac altădată și editez! :) Cam acestea sunt toate. Voi ce romane cu autograf aveți? Mult succes și numai bine!
 

28 de comentarii:

  1. Eu aproape am terminat „Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini” așa că luna asta-s în formă. Cât despre toate cărțile tale cu autograf, știu că te-ai gândit toată noaptea cum să ticluiești mai bine o postare care să vină ca o bombă asupra mea, dar numai încântare mi-ai pus în castron. :)
    (glumesc, cum să facă Andrei planuri malefice ? Cuummmm?)
    Îmi plac toate, ce-i drept sunt multe, cred că anul ce vine se mai înmulțesc. Ei, bravo, toată lumea are ceva de-nvățat de la tine, iar eu în seara asta am învățat pilda ambiției pusă-n priză. Da, recunosc, recunosc, eu n-am atâtea cărți cu autograf ! O, Doamne, da, e trist... dar ceea ce contează e că viața stă-nainte, la fel ca și cărțile imaginare. Am spus-o și p-asta...
    Numai de Filit nu mai vreau să aud ! Aș fi vrut să merg și eu dar sunt la ani lumină distanță și oricum probabil n-aș fi avut timp. Tocmai îmi fac tema la fizică, sau mi-o făceam până când n-am văzut articolul și am zis „ia să văd ce mai zice ăsta, sunt sigură că minte, că no, cum să fie atâtea?”. Că doar am văzut poza de grup prima dată... și nu mi-a venit să cred dar am zis „no, trebuie să fie ceva adevărat că nu prea minte”... cinstit om, zic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Haha, „tătă” mă amuzi. Lasă, Simina, ai să vezi tu cum o să-mi faci mie în ciudă. These things take their time, you just have to wait. Pupici și spor la tema de la fizică!

      Ștergere
    2. Sa ma vezi pe mine Simina, acum cateva luni, in plina sesiune si in pana de timp, faceam o lucrare si ma chinuiam cu niste texte in engleza. La unul mai vechi nu prea imi dadeam seama ce vrea sa spuna o expresie asa ca intru pe net poate ma lamuresc. Dechid mozila, intru pe blog la Andrei si incep binisor sa ma uit pe aici. cam dupa douazeci de minute ma trazneste: stai ca eu nu de asta intrasem pe net...

      Ștergere
    3. Hahahaha! :)) Știu eu povestea. Să-mi pară rău, să nu-mi pară... Să-mi pară, să nu-mi pară! (wasntme)

      Ștergere
    4. Teoria alegerii rationale spune ca n-o sa-ti para rau si ca daca spui altceva minti. E posibil sa stii ca "ar trebui" sa iti para rau in baza unor reguli sociale/morale etc, dar de fapt nu o sa-ti para.

      Ștergere
  2. Vai, cate carti faine... si mie imi plac romanele cu autograf, am cateva, nu la fel de multe ca tine insa sper ca mica mea "colectie" sa se mareasca cu timpul. Ai primit si "Domnul TIC si alte iubiri de pe Musatini" eu sper sa iti placa pentru ca este o poveste hazlie si in acelasi timp simpatica, la care am reusit si eu intr-un final sa ii scriu recenzia :)), astept si parerea ta despre roman. Spor la citit. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să se mărească! :) Ai să vezi! Intru imediat și-ți citesc recenzia. Spor la citit și ție și mersi tare mult de vizită!

      Ștergere
  3. Am pus și eu ochii pe "Vina", nu știu de ce dar chiar cred că mi-ar plăcea mult. Ah, cel mai mult aș vrea autograf de la Chris Simion, am ambele ei cărți apărute la Trei și le-am adorat. Aș mai vrea și de la Simona Popescu, oh.
    Tic a ajuns și la mine, hihi. :D Mai am câteva din postarea asta de fapt, unele cu autograf, altele fără. "Sârme și portocali" sună iar foarte bine. :)
    Oricum, credeam că ai mai multe cu autograf. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, și de la Simona Popescu. Și Dan Lungu. Și Cărtărescu. Și Ioana Nicolaie. Și, Doamne, o groază! Să citești cu drag cărțile primite. :D
      Eh, daaaa, o să am mai multe, ai să vezi tu în postarea viitoare.

      Ștergere
  4. Ai o colectie de invidiat de romane semnate, sa stii! Mi-ai dat o idee pentru o viitoare postare... sau video? Vad eu :))
    De la autori romani am si eu carti semnate si vreo 2 de prin strainatate - mai multe semnate sunt swag-urile primite ^^". Sper totusi sa maresc "colectia".
    Lectura placuta si spor la scris ^.^ !
    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi! :D Mă bucur că te-am inspirat. Autori străini, wah, le-aș scrie tuturor și le-aș spune să le trimit romanele, să le semneze și să mi le trimită înapoi. Zău! E o strategie care ar merge, nu?
      Lectură frumoasă și ție și numai bine! (hug)

      Ștergere
    2. Pana vezi cat te costa transportul... Dar poate ii prindem prin Romania, uneori ai noroc si mai vine cate unul (tu stii despre ce vorbesc)

      Ștergere
    3. Chiar vorbeam: cum ar fi să vină Alice Munro la Iași? Schmitt? Doamne, aș muri! :))

      Ștergere
    4. Schmitt nu se stie, autorii Humanitas au mai venit pe la targuri, uneori lasa carti cu autografe pentru librarii deci daca stii ca a venit un autor Humanitas in Romania si vrei una din cartile lui dintr-o librarie Humanitas intreaba daca o au cu autograf.

      Ștergere
    5. Mersi de pont, am să întreb deși mă înșel că sunt.

      Ștergere
  5. Dar te-ai întâlnit cu autori, nu glumă! :) Sau si indirect, prin concursuri? Oricum, la cât mai multe si cât mai plăcute. (Întâlniri)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și indirect, prin poștă! :D Îs foarte persuasiv, ce-i drept. Deși aș fi vrut să mă întâlnesc cu toții personal. Mulțumesc, spor la lecturi, Andreea!

      Ștergere
  6. Waa, câte cărți cu autografe ai. Chiar frumos... și mie îmi plac, dar momentan nu am niciuna.
    Lectură plăcută! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Aș zice că ai o colecție de cărți cu autograf destul de consistentă. Cât de mult îmi doresc și eu carte cu autograf de la Chris Simion. E una din autoarele mele preferate.
    La cât mai multe cărți semnate de autori! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, și încă mai vreau! :) Neapărat, dar neapărat, vreau autograf de la Alice Munro. Nu știu, trebuie să fac eu cumva în viața asta și să ajung să-i iau semnătura. Mersi de călătoria pe aici! :)

      Ștergere
  8. Am mai multe cărţi cu autograf ca tine :P. Totuşi diferenţa este că eu am în majoritate cărţi ale unor autori străini, nu ştiu cum se face. Prima mea carte cu autograf a venit în liceu după ce două din profesoarele mele au scos o carte şi mi-au făcut-o cadou. Apoi mi-am tot îmbogăţit colecţia. Şi intenţionez să mai adaug.
    Malad o am şi eu cu autograf :) Iar de la Manuscrisul fanariot am nişte insigne primite anul trecut, foarte drăguţe.
    A şi o întrebare, se pun şi autografele de pe cărţi mai vechi,cele care nu mie mi-au fost date?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești și mai mare, deci ai avut când să tot strângi cărți cu autograf! :D Hmmmm, să zicem că se pun, dar tot nu-i corect! :)) Colecționăreală plăcută în continuare.

      Ștergere
    2. Adica eu sunt mai batrana si in lunga mea viata am adunat destule, nu?

      Ștergere
    3. Eh, nu neapărat mai bătrână, cât ai început să citești mai devreme decât mine! :D

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Mulțumesc foarte mult! Între timp, s-au adunat mult mai multe, chiar mă gândeam să fac o nouă postare! Mersi de vizită, zi faină!

      Ștergere