vineri, 18 iulie 2014

Clipe


Simți cum clipele, cu același pas egal și nepăsător trec pe lângă tine? „Pierdem ani în viață, iar la moarte cerșim clipe”, ne amăgim cu stupoare că „Lasă, voi face asta mâine”, ne pierdem într-un val fără putință de întoarcere, fără a lăsa nimic în urmă. Unde e intensitatea trăirii, durerea și dragostea, înțelepciunea și unde sunt sclipirile din ochi? Unde au rămas pasiunile neîmpărtășite, neexprimate? Viața se scurge, gonește pe lângă noi nemiloasă, nu ne dăm seama când și încotro merge. Ne trezim, ne transformăm, apoi murim. Să uităm de întrebări, de frustrări, de tot ce-i rău și să fim fericiți, să fim compleți. Împreună.

Înconjoară-te de oameni care te fac fericit, care te fac fericit și care, atunci când ai nevoie de sprijin, nu îți întorc spatele. Ei sunt cei care merită- cu adevărat- să rămână în viața ta. Ceilalți... sunt doar în trecere, niște străini fără măști!

„Fii realist, dorește-ți întotdeauna imposibilul”, spune Paul Coelho. Deoarece nimic nu e imposibil... deoarece VISUL de ieri este SPERANȚA de astăzi și REALITATEA de mâine! Poți face orice. Poți schimba lumea, începând prin a te schimba pe tine. Scapă din monotonie, poți face asta!

E atât de ușor să fii fericit. Când ești fericit, nu înseamnă că ai o viață perfectă, o mașină puternică, o iubită frumoasă sau cel mai „în vogă” telefon. Înseamnă că ai decis să lași greutățile deoparte, să vezi partea cea plină a paharului, să ignori neplăcerile vieții! Înseamnă să vrei să trăiești, să simți emoția de la sfârșitul unei cărți, să te bucuri de Soarele ce te privește, stăpân peste întreaga zi.

Da, poți trăi o viață lungă, zeci de ani, poate chiar o sută, dar asta nu înseamnă că ai trăit cu adevărat. Poți trăi o clipă plină, intensă... și să simți că ea a reprezentat întreaga ta viață. Indiferent la ce vârstă te aflii acum, poți rămâne setat la o singură pagină, la pagina în care ai simțit că trăiești din plin, unde ți-a vibrat toată ființa. Poți rămâne setat la o iubire veche, dar care este atât de prezentă în sufletul tău, poți rămâne setat la o noapte de dragoste, iar exemplele continuă. Fiecăruia ne rămân în suflet, înrădăcinate, asemenea momente... Asemenea momente atât de scurte și trecătoare. Viața este compusă din miliarde de asemenea clipe, dar preferăm să ascundem adevărul din inima noastră și să trăim într-o amăgire abstractă. Și chiar dacă viața merge mai departe, sufletul nu va uita; va răsfoi cartea vieții... Și se va întoarce tot la pagina unde a trăit... Clipa vieții!

Să presupunem că o clipă este o secundă și înmulțind-o cu șaizeci de două ori și cu douăzeci și patru obținem numărul optzeci și șase de mii patru sute, cam astea sunt toate clipele de care avem parte zilnic. Tu, care acum citești, câte clipe faci să conteze? Viața este doar o clipă, în raport cu infinitatea. Dar n-ai nevoie de o infinitate de clipe, ci doar de o clipă.... De clipa ta de glorie, de clipa de înainte de a deveni doar o amintire. 

Restul trec... Întotdeauna trec, trebuie doar să le dăm acordul!

4 comentarii:

  1. Da, foarte.. adresata oricui postarea ta. Cred ca nu este om care sa nu se regaseasca cat de putin in cuvintele tale, eu am facut-o.. si iti multumesc. Parca aveam nevoie de asta. Si da, trebuie sa fim fericiti si sa incercam sa gasim acel ceva ce ne face fericiti dar fiecare avem un moment in care ne aducem aminte de momentele triste, de acele dureri, acele pasiuni neimpartasite si toate astea acopera acele clipe de fericire. Long talk.. bafta in continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit să îți ajung „la suflet”, cum s-ar spune! Feedback-ul întotdeauna contează, heh! Fericirea este cea mai importantă, unul din principalele scopuri ale vieții este să ne bucurăm de ea. Te pup!

      Ștergere
  2. Ar trebui să scrii o carte. (Ai să ajungi să te saturi de mine pe blogul tău, îţi jur :)) ) Dar, serios acum, scrie o carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu, nu am să mă satur de tine pe blogul acesta. Ți-am spus, ești o prezență senină. Dacă am să scriu o carte, ei, bine, rămâne de văzut, viitorul e imprevizibil. Bineînțeles, mi-aș dori din inimă să fac asta.

      Ștergere