sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Comes a time when


Vine un timp când dorești să te lepezi de tot ce-ai acumulat, să-ți arunci toate amintirile din sertare, să-ți golești capul de toate formulele de la matematică și toate tangentele și cosinusurile, să uiți toate mișcările oscilatorii de la fizică și toate unitățile de măsură, să uiți ce este izopropilul, N-butena, tetrahidroxoaluminatul de sodiu, să uiți teoria lui Sigmund Freud și ce anume prevedea Tratatul de la Maastricht. Când ai vrea să uiți unde anume se proiectează sensibilitatea proprioceptivă, câți nervi cranieni are un om, din ce este alcătuit sistemul nervos central, care este capitala Franței, în ce an a explodat atomocentrala de la Cernobîl, ce formă de guvernământ are Spania, în ce an a aderat Croația la Uniunea Europeană.

Vine un timp când ți le dorești pe toate astea. Și nu numai.

Când dorești să fii lângă acea persoană care te face fericit, care te face să te simți complet, iubit, întregit, perfect, imperfect, trist, melancolic, visător, glumeț, irațional, dar, totuși, fericit. Acea persoană lânga care ai vrea să te trezești o viață întreagă și s-o privești dormind, iubind-o ca și cum ai fi văzut-o pentru prima dată. Apoi să cobori jos și s-o privești iarăși, stăpân peste ceea ce-ți aparține, dovedind că eternitatea există. Există în fiecare din noi. Și două eternități îs mai bune decât una singură.

Da, ți le poți dori pe toate.

Vine un timp când trebuie să-ți faci curaj și să strigi: „Da, asta sunt eu, la naiba! Arăt așa cum arăt, gândesc așa cum gândesc, simt așa cum simt, iubesc așa cum iubesc, dar sunt unic. Nu încerca să mă faci să mă simt mai puțin om, doar pentru că nu mă încadrez în ideile tale și nu încerca să mă schimbi doar ca să mă potrivesc în lumea. Dacă trebuie să mă schimb, voi lua singur această decizie, pentru că am trecut de perioada Evului Mediu.”

Când ești suficient de puternic ca să te iubești așa cum ești, vei fi surprins de cât de multe porți ți se vor deschide și cât de multe posibilități îți vor ieși în cale. Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi.

Câteodată trebuie să ți le dorești pe toate. Și trebuie să-ți fie frică de eșec!

2 comentarii: