miercuri, 26 noiembrie 2014

Un volum nou în colecția Enigma - Editura Univers


Cei de la Editura Univers sunt puși pe fapte editoriale mari. Așadar, după toate noutățile de la Gaudeamus, ne surprind cu un nou roman.

Cum poate un tânăr timid, introvertit şi cu complexe fizice, sociale şi culturale să devină asasin profesionist? Prin vocea protagonistului, într-un stil alert, caracterizat de o extremă violenţă verbală, dar şi de sensibilitate, tandreţe şi umor, romanul „Ucigaşul dezvăluie procesele interioare complexe şi pline de conflicte, precum şi pe cele exterioare care îl aruncă pe căi nu de el alese, dar înscrise deja, oarecum, într-un fel de cod genetic social.

Patrícia Melo s‐a născut în 1962 în São Paolo. A scris romane, piese de teatru şi scenarii de film. Romanele ei sunt bazate pe intrigi poliţiste şi au drept sursă de inspiraţie, de multe ori, violenţa din cartierele sărace ale marilor oraşe. În 2001 a câştigat premiul Jabuti, cel mai important premiu literar brazilian, pentru romanul ”Inferno„. Pentru ”O Matador„ (”Ucigaşul„, 1995) a primit în 1996, în Franţa, Prix Deux Océans şi în 1998, în Germania, Deutscher Krimi Preis. În 1999, revista „Time” a inclus‐o într‐o listă care cuprindea cincizeci de „Latin American Leaders for the New Millennium“.


Cartea poate fi comandată de AICI.
Mulțumim Editurii Univers pentru toate surprizele plăcute și devotament. Vă îmbrățișăm cu drag!

2 comentarii:

  1. Imi place coperta, dar inca nu imi dau seama de ce. Cartea pare la fel de interesanta, dupa cum m-au obisnuit cei de la Univers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este. Și pe mine mă atrage coperta enorm, deși, știu, nu ar trebui judecată o carte după copertă. Dar, până acum, nicio carte cu copertă superbă nu m-a dezamăgit!

      Ștergere