miercuri, 3 august 2016

Un loc pe raftul meu (XXXVI)


Salutare,

 
Când vorbim despre cărți, vorbim despre fericire. Căăăăăăărți, cât mai multe, cât mai multe. Iată ce am mai primit, cumpărat, în ultima vreme! :) Oricum, cărți am tot adunat, nu le-am pus pe toate pe blog, așa că acestea îs doar câteva - Doamne, așa-mi place să mă laud când vine vorba de cărți! :) Serios! Hihi. Deci, așa, iată ce minuni îmi populează rafturile de câteva zile.

Unele cărți le-am prins la reduceri, pe altele le-am primit la schimb, ori spre recenzie. Abia aștept să le citesc și să descopăr poveștile din spatele coperților.

Voi, dragi cititori, ce mai citiți? Ce cărți v-ați mai cumpărat? Momentan, eu citesc corespondența Ecaterinei Bălăcioiu-Lovinescu, adresată fiicei ei, Monica Lovinescu, plecată în Franța să studieze  exact cum vrea, ieșind de sub un regim care nu i-ar fi permis acest lucru și care, de altfel, i-ar fi încorsetat și manipulat toate alegerile - pe orice plan. Este o carte frumoasă, dureroasă, și-mi place orice ține de Monica Lovinescu, de un om așa frumos.


Ador cărțile acestea, vreau să am întreaga colecție! :) 
 

Nananana!
 

Prețuri mici pentru cărți mari!
 

Am citit cartea Anei Blandiana, mi-a plăcut enorm. De cealaltă carte am auzit numai lucruri bune! :) 
 

Abia aștept să citesc cartea Elizabeth a dispărut, am impresia că o să-mi placă foarte mult.
 

Două cărți superbe, deja îmi plac.
 

Svetlana și Virginia Woolf îs printre autoarele mele preferate. Cu siguranță, aceste cărți n-au cum să mă dezamăgească!
 

Am tot auzit de aceste cărți destul de des. Abia aștept să văd ce povești ascund.

Ați citit vreuna? :) Vă doresc lecturi plăcute și alese, o zi minunată în continuare!

Anndrei

18 comentarii:

  1. oai, Andrei! iarăşi cărţi! ❤ he he, mă bucur că am făcut cunoştinţă cu ele! de acolo vreau să îi citesc pe Dostovieski şi pe Vladimir Nabokov. ruşine să-mi fie că n-am citit nimic de la ei (încă).
    eu am terminat de citit ''Îţi voi dărui soarele'', şi a fost absoluat m-i-n-u-a-t-ă! mi-a plăcut enooorm de mult, atât de mult încât mi-am cumpărat şi ''Cerul de pretutindeni'', căci stilul autoarei de a scrie m-a fascinat complet. şi, momentan, citesc ''Hoţul de umbre'', de Marc Levy. e prima carte pe care o citesc de la acest autor şi pot să spun că îmi place, cu toate că am citit numai 50 de pagini. găsesc un soi de diversitate în scriitura lui, diferit de ce am citit până acum, şi e scriitor contemporan, de asta spun.
    mi-am cumpărat şi eu cărţi, chiar vineri mi-au ajuns. :D uite ce mi-am luat: Alchimistul, O mie nouă sute optzeci şi patru, Scrisoare de dragoste, Suferinţele tănărului Werther, Minţile lui Billy Milligan, Cerul e pretutindeni şi Adio, arme.
    Andreeei, o zi minunată îţi doresc şi ţie! eşti minunat, o Doamne! îmbrăţişări şi pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut, să știi că aștept păreri despre „Cerul e pretutindeni”. Nu am citit nimic de Marc Levy, dar am auzit că scrie frumos. „Scrisoare de dragoste”, „Alchimistul”, le-am citit, sunt singur că o să-ți placă tare mult! :)

      Mulțumeeeeesc, o zi frumoasă și răcoroasă să ai și tu, Paula! (hug)

      Ștergere
    2. atunci, o să revin cu o părere când am s-o termin de citit. nu știu când, curând sper! abia aștept să citesc și eu "Scrisoare de dragoste", căci "Invitație la vals" m-a lăsat wow! ioai... nici nu pot să pun în cuvinte, atât de mult mi-a plăcut. și abia aștept să îl citesc pe Coelho, "Alchimistul" va fi prima carte citită de la el.
      pot să îți mai spun cât de minunat ești? pot, pot? ești singurul cu care vorbesc atât de mult despre cărți, și îți mulțumesc că mă asculți și-mi răspunzi. ❤

      Andrei, mulțumesc, e al naibii de cald! :)) (hug)

      Ștergere
    3. Și eu am început, la Coelho, tot cu „Alchimistul”. Cu draaaaaag, Paula, Paula, scrie-mi oricând, la orice oră, pentru cărți mereu îs treaz. Pupiiiiici! (hug)

      Și aici te topești, nu alta!

      Ștergere
    4. stop it. you're too cute. sgshj, îmi vine să te îmbrățișez atât de strâns încât să te doară oasele.❤ pupici, pupici! sper să ne auzim în curând! ai grijă de tine, pui frumos.

      Ștergere
    5. (hug) Lecturi frumoase, ne auzim!

      Ștergere
  2. Eu citesc „Niculaie Moromete”, și „Viața pe un peron” de Octavian Paler. Astea mai recent, zic de ieri și de azi. Și am terminat cea cu Nils Hogersson, a fost minunată !
    Cărțile tale-s frumoase, aștept să le citești și să faci recenzie. Big Huuug

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoooos! :D Îs curios legat de „Viața pe un peron”. Eu am citit „Rugați-vă să nu vă crească aripi” și, drept să-ți spun, n-a fost tocmai printre cărțile mele preferate.

      Asemenea. (hug)

      Ștergere
  3. O grămadă de cărți ^.^ ! Sunt pe aici câtve pe care le vreau și eu, cum ar fi Elizabeth a dispărut. Momentan citesc MAra Dyer și e pur și simplu asdfghjkl *-*

    Lectură plăcută ^-^ !

    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E următoarea de care mă apuc. Și eu vreau „Mara Dyer” (sad). Aștept recenzie!

      Lecturi frumoase și ție!

      Ștergere
  4. Ceee muuulte și drăguțe suunt. ♥
    Credeam că sunt singura care se laudă cu cărțile cumpărate/citite.
    Voiam de mult să iau cărți de la SVETLANA ALEKSIEVICI, dar nu știam ce să spun despre titlurile pe care le avea aceasta publicate. Aștept o recenzie mai întâi de la tine și după mă decid ce să fac.

    Lecturi frumoase! ♥ xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi! :D Am făcut două recenzii pe blog la cărțile ei, „Dezastrul de la Cernobîl” și „Ultimii martori”, le găsești dacă le cauți! :)

      Asemenea (hug).

      Ștergere
  5. Off, iar cărți de la super colecția Polirom? Vrei să intrăm în depresie? :))
    Lecturi frumoase, Andrei! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, dap! :)) Colecția aceea e sufletul meu.

      La fel, Roxi! (hug)

      Ștergere
  6. Hmm,doar ce am terminat o lista de aproximativ 2 pagini(putin,nu?)cu titlurile cartilor pe care as vrea sa le achizitionez si in prezent ma bucur de modul ingenios de a scrie al autoarei Jandy Nelson, pentru care "Cerul e pretutindeni" :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho, normal că nu-s puține! :)) Sper să faci rost de ele cât mai curând. Da, și eu ador cum scrie Jandy Nelson. Ai citit „Îți voi dărui soarele”? :)

      Ștergere