joi, 8 ianuarie 2015

„Împlinirea” de Sylvia Day- RecenzieAl treilea roman din seria CROSSFIRE, continuând o poveste plină de iubire, sacrificiu, dragoste, pasiune, peste care se așează umbrele trecutului. Și mai surpinzător, mai încendiar și mai... dorit și așteptat!

Ne-am obișnuit cu persoanejel Eva și Gideon încă de la primul volum, „Atracția”, al cărei recenzie se găsește AICI, continuând, apoi, cu al doilea volum, „Revelația”. Recenzia celui de-al doilea, AICI.

Sylvia Day este autoarea a peste 12 bestselleruri internaționale care au urcat pe locul 1 în topul The New York Times, distinse cu numeroase premii și traduse în mai mult de 35 de limbi. A fost nominalizată pentru premiul Goodreads Choice la categoria „Cel mai bun autor” și pentru activitatea ei a fost considerată „Autorul anului pentru romanele de dragoste”, pe site-ul Amazon. A câștigat și premiul Reviewers Choice din patea RT Book Reviews și a fost nominalizată de două ori la prestigiosul premiul RITA de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste.

Ca să ne reamintim, un pic, ce surprindea Sylvia Day în primul volum și al doilea, voi cita puțin din recenzia lor:

Eva, o tânără de 24 de ani, se mută în orașul New York, un oraș al posibilităților și al unei noi vieți, alături de prietenul ei cel mai bun, Cary, fiind colegi de cameră. Căutându-și un loc de muncă, aceasta se angajează la o agenție publicitară, moment din care viața femeii începe, cu totul, să se schimbe. Mai precis, din momentul în care se întâlnește cu Gideon Cross, în niște circumstanțe amuzante și deloc plăcute pentru Eva, situație în care nu a fost pentru singura data la picioarele domnului Cross- nici la propriu, dar nici la figurat.
Încă din prima clipă, Eva vede în Gideon Cross exemplul perfect al masculinității, vede în el bărbatul ideal și carismatic, care îți mișcă fiecare hormon din tine, care au „un sex-appeal de te zguduiue, care le au pe toate”.
După lungi rețineri și încercări, cei doi îndrăgostiți- că asta au fost încă de la început, se angajează în întreținerea relațiilor ce țin de partea fizică.

Bun, până aici toate bune și frumoase: mult scene fierbinți și pline de pasiune, presărate cu niște certuri pe ici pe colo, dar nimic prea serios, menit să distrugă relația dintre cei doi. Cel puțin, asta ne oferă primul volum al seriei, „Atracția”. Începând cu al doilea volum, Sylvia Day ne aduce în cale ceea ce poată numele de „ispită”. Așadar, atât Cross cât și Eva încep, într-o oarecare măsură, să-și slăbească relația. Toate OK, până se ajunge la gelozia extremă a lui Cross și neputința Evei. Ce se va alege de cei doi și de relația lor? Vor putea trece eroii noștri peste aceste încercări ale destinului? Ne va dezvălui Gideon secretul ce-i bântuie visele și-l face să delireze?

Al treilea roman al trilogiei „Crossfire” este plin de situații controversate și definitorii pentru destinele personajelor, pentru iubirea dintre „superbul, magnetul sexual” Gideon și „supusa, doritoarea până la patimă” a sa, Eva. Dacă, până în acest moment, cei doi (și nu numai) au trecut prin atâtea și au reușit să scape cu bine, ce-are să se întâmple acum, când, în jurul amândurora, se ivesc tot felul de ispite și adevăruri șocante? 

Aprecieri:

„Când vine vorba de scene în care atracția dintre personaje devine aproape insuportabil de erotică, Sylvia Day are puține rivale în literatura de gen.” - Booklist

„Eva și Gideon... fac din "Revelația" o carte mai bogată și mai realistă decât multe dintre romanele contemporane pe care le-am citit în ultima vreme.”- Romance Junkies

„... scenele fierbinți și răsturnările de situație neașteptate îi vor face pe cititori să vrea să citească și mai mult.”- Library Journal

Și cu acestă carte, se sfârșește, practic, seria „Crossfire” (spun practic- pentru că autoarea, Sylvia Day, nu are de gând să oprească aici povestea de dragoste dintre cei doi- finalul romanului lăsându-ne, de asemenea, puțin în ceață). Dacă ar fi să spun niște impresii, prima ar fi aceea că a fost o carte ușoară, fără o acțiune prea complexă, dar care descrie dorințe umane și nestăpânite, ce nu pot fi ținute în frâu, drept care trebuie, neapărat, satisfăcute. Nu aș spune că totul se rezumă numai la s-e-x, ci Sylvia Day reușește și să umble la butoiul cu emoții, picurând, din când în când, ceva din el. A fost o serie plăcută, destul de bună, deși aș fi vrut ca acțiunea să fiu, măcar un pic, mai complexă. Dar, cine este fanul acestui gen de carte, sigur o va adora!

Seria Crossfire a fost publicată în prezent în 39 de țări, devenind
 unul dintre cele mai mari succese comeriale din lume.
În primele 7 luni de la publicare
au fost vândute
peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume. 

O serie care mi-a plăcut și merită un micuț loc în biblioteca voastră.

Le mulțumesc frumos celor de la Editura Litera pentru acestă carte bună, care poate fi comandată de AICI la un preț de nerefuzat, cu o reducere de 30%. 

Editura Litera
Traducere din limba engleză de Florența Simion
480 pagini 

6 comentarii:

 1. Felicitari pt recenzie si pentru terminarea seriei. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie să încep şi eu seria asta dar am atâtea cărţi care aşteaptă încât nici nu ştiu cu ce să încep

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cărțile acestea din seria Crossfire îs ușor de citit. I-am dat primul roman unei prietene, iar ea l-a citit într-o zi. Să înțeleg că e o lectură ușoară, simplă și interesantă. Week-end fain!

   Ștergere
 3. Sunt puţin sceptică privind cartea, având în vedere că am auzit de multe ori că această serie seamănă cu 50 shades. Nu ştiu ce să zic, dar parcă nu pare genu' meu, cu toate că le-aş termina super repede (sunt uşor de citit, din câte am auzit).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că „50 shades” are mai multe de spus decât aceasta, aceasta este mai mult de... moment, dacă înțelegi ce vreau să zic. Acțiunea nu e foarte complicată, ceva probleme de familie, niște tangențe greșite, nimic filosofic, dramatic, profund. :D Dar, da, se citește ușor și te prinde. Succes!

   Ștergere