sâmbătă, 29 august 2015

Leapșa cinefilă


Salutare,

Am spus eu bine că sunt ceva lepșe pe care nu le-am onorat. Iată, una dintre ele este aceasta, leapșa cinefilă.

L-am preluat de AICI, de pe blogul Healthy Reading. Să trecem la întrebări!



1. Ce părere ai despre cartea ta preferată transformată în film?

Sincer, am citit ”Gone with the wind” acum doi ani, dar am văzut filmul acum aproximativ o lună. M-am temut să mă uit pentru că am fost dezamăgit de numeroase ecranizări. Dar mi-am luat inima în dinți și, na, am zis că trebuie s-o facă odată și odată. Și, sincer, mi-a plăcut foarte mult. Actorii au jucat foarte bine, decorul a fost bun, muzica, și, raportându-ne la condițiile din vremea respectivă, totul a fost foarte bine ales. Chiar mi-a plăcut!

2. Cu ce personaj negativ ai colabora să distrugeţi lumea?

Cu Janine, din ”Divergent”. Muhaha! Bine, nu știu dacă ea vrea neapărat să distrugă lumea, dar tot un personaj negativ e! Plus că-i sexy!

3. Ce rol ai vrea să joci într-un film şi de ce?

Mereu m-am imaginat într-un film dintr-ăla cu lupte, cu săbii, sulițe, cu strategie și tactică, cu arcași. Mi-ar plăcea să fiu tipul care nu moare niciodată, care se mișcă rapid, care are o pelerină lungă și ușoară și are un arc cu care țintește perfect de la sute de metri distanță. Și stă pe-un cal alb pur-sânge, curat, șmecher, iar apoi mai și salvează o prințesă bălaie și stau liniștiți undeva într-o cabană în pădure, salvând universul și trăind în pace.

4. Un regizor pe care nu îl suporţi şi unul pe care îl apreciezi. De la ce filme a plecat disputa dintre voi?

N-am chestii de genul. Consider că nu doar un regizor e vinovat dacă un film nu-i tocmai bun. Un regizor poate avea un film nasol, pentru ca următorul să fie genial. Depinde de mai multe. Oricum, printre regizorii mei preferați se numără  Peter Jackson (pentru seria „The hobbit”, „Lord of the rings”) și James Cameron.

5. Am vazut de curand Ant-Man. Ce părere ţi-a lăsat filmul?

Am avut numeroase ocazii să văd filmul, dar dat fiind faptul că nu m-a dus la el, e clar că nu m-a atras. 

6. Care este actorul tău de suflet?

O ador pe Kate Winslet. Apoi, Orlando Bloom, Leonardo DiCaprio. Și Natalie Portman, Nicole Kidman.

7. Îl întâlneşti pe Leonardo DiCaprio sau pe Johnny Depp, iar primul lucru pe care i-l spui este…

În cazul meu, am să îmi imaginez pe Kate Winslet. Primul lucru pe care i l-aș spune ar fi „cum poți să ai ochii ăia așa frumoși?”

8. Ce filme/seriale recomanzi unui prieten bun?

Filme: ”Amour”, „Cititorul”, „Culoarea sentimentelor”, ”Culoarea purpurie”, ”Never let me go”, „Titanic”, „Lacrimi din soare”, ”Die Papestin”, ”Who killed Soraya?” și așa mai departe.

9. Step Up sau Interstellar?

Da, da, eu fac parte din categoria celor care n-au văzut ”Interstellar”. De ”Step up” nici nu am auzit.

10. Dacă ai putea să te întorci în timp, la ce film ai renunţa din lista ta?

Adică ce film m-a dezamăgit? N-am idee, nu-mi amintesc. M-a dezamăgit groaznic ecranizarea romanului „Înainte să adorm”, dar asta nu înseamnă că n-aș fi vrut să-l văd.

Dau leapșa mai departe cui vrea, deși e destul de veche! Spor la lecturi frumoase!

12 comentarii:

  1. Ce amuzant e raspunsul la intrebarea cu rolul din film pe care ai vrea sa il joci. Mie mi-ar placea sa joc un rol negativ, sa fiu the badass villan :), si dupa acea sa rad asa mai evil "muhaha", just kidding :)). Un regizor preferat de mine este Alfred Hitchcock, iti recomand filmul The rear window si Dial M for murder.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mă bucur că te-a amuzat. Oh, da, the badass villan, the ”pain”, ce mi-ar plăcea. Serios, întotdeauna mi s-a părut că persoanele din rolul evil sunt sexy. :)) Ah, aici trebuie să-ți mulțumesc pentru recomandările de film. No, sorry, e târziu. (hug) Spor la citit!

      Ștergere
  2. Mie unul dibn profesorii mei preferaţi mi-a zis că sunt ca o Super villian girl, gen antagonistul unui supererou, avea el un termen dar l-am uitat. Deci îmi este clar ce aş fi într-un film. ŢŞi nu aş vrea să distrug lumea, doar să o cuceresc. Mi-ar plăcea să complotez cu Fausta (logic), nu m-ar deranja deloc să o facem jumate-jumate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Haha, Anca villian girl, muhaha! Ți-ar sta bine-n ipostază, cred!
      Păi rescrie romanele și bagă tu acolo o Anca Ciochina, să vezi ce-o să se vândă.

      Ștergere
    2. Băi, chiaraş rescrie cărţile astea, le-aş face mai realiste, mai sadice şi în acelaşi timp mai umane. Şi cred că mi-ar sta bine în rol de jumătate a Faustei, împreună am cuceri lumea şi cum suntem amândouă geniale ar deveni automat un loc mai bun, doar pentru că am gestiona noi totul cum trebuie, ca nişte regine absolute uimitoare şi grozave ce am fi :D
      Şi da, se pare că mi-ar sta bine în ipostază de bad girl, îmi tot zice lumea, cum să nu cred. Ştii cum se zice, dacă îţi spune unul că eşti beat zici că e nebun, dacă îţi zic doi îţi pui întrebări, dacă îţi zic trei te duci şi te culci.

      Ștergere
    3. :)))) Păi vezi? Știam și eu aia cu omul beat, însă la mine pleca la culcare încă de la la al doilea om care-i spunea sta.
      Aștept rescrierile semnate Anca Ciochina. Zău!

      Ștergere
    4. Promit un exemplar cu autograf :D

      Ștergere
  3. La 3, eram sigură că vei descrie un personaj de genul lui Legolas! :))
    Eu sincer aș juca o regină nebună care e totuși e înțeleaptă și, deși e are o personalitate dură, se pricepe de minune la a conduce un regat. Dar oricum, aș juca o regină. (a elfilor, dacă se poate)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa previzibil îs? :)) Hmm, drăguț personaj, mi-aduci aminte de tipa din „Lord of the rings”, Galadriel. Și ea era puțin nebună, din câte îmi aduc eu aminte (mai ales într-o scenă din ”The Hobbit”, când parcă se trezește din morți și e vânătă toată la față). Deci, se pare că amândoi avem ceva cu elfii! (wasntme)

      Ștergere
    2. Andrei, jumătate din cititorii de ocazie şi toţi cititorii fideli ai blogului ştiau că o să-l alegi pe Legolas. L-ai ales de fiecare dată când ai avut ocazia :)) ştim că îl iubeşti

      Ștergere
    3. Ahaha, ce să-i faci, Anca?! Îmi place și punct. Și o să-l aleg în continuare! :))

      Ștergere
  4. Eram sigur ca ai sa zici ceva de Legolas! :)) :D

    RăspundețiȘtergere