sâmbătă, 1 august 2015

Ce-am citit în luna iulie


După cum ne-am obișnuit cu astfel de postări, am să fac una și pentru luna acesta. Nu știu cât de productivă a fost, pentru că am avut niște zile plineee. Acum, de altfel, mă lupt să termin „Cântecul păsărilor”, de Faulks, și văd că merge treaba deși au fost zile în care abia am citit zece pagini. Așa, deci luna asta am citit:

  1. „Cuvinte de iubire” de Guy de Maupessant (5 stele pe Goodreads) - Un roman foarte frumos, mai multe povestiri despre iubire, dragoste, gelozie, trădare. Merită, recenzia AICI
  2. „Viitorul nostru” de Jay Asher (5 stele pe Goodreads) - Mi-a plăcut foarte mult ideea romanului; cred că e printre cărțile mele cu adolescenți preferate. Recenzia AICI
  3. „Culoarea sentimentelor” de Kathryn Stockett (5 stele pe Goodreads, și i-aș fi dat și mai multe dacă puteam) - Cel mai bun roman citit anul acesta, alături de „Un veac de singurătate”. Îl recomand tuturor, este genial. Recenzia AICI.
  4. „Un veac de singurătate” de Gabriel García Márquez (5 stele pe Goodreads, aceeași poveste ca și mai sus) - Superb. Nimic altceva ce-aș putea spune. Recenzia AICI.
  5. „Cele tre1sp3zece motive” de Jay Asher (4 stele pe Goodreads) - Și acesta mi-a plăcut dar, comparativ cu celălalt, mai puțin. O lectură ușoară. Recenzia AICI.
  6. „Litera stacojie” de Nathaniel Hawthorne (5 stele pe Goodreads) - Clasicii au aerul lor aparte, iar aceasta deși a fost o lectură mai greoaie, a fost plăcută și plină de înțelesuri. Recenzia AICI.
  7. „Să nu mă părăsești” de Kazuo Ishiguro (5 stele pe Goodreads) - Un roman superb, sensibil, despre trecut și emoție. Îl recomand cu drag, recenzia AICI.
  8. „De zece ori pe buze” de Adina Rosetti (5 stele pe Goodreads) - Adina Rosetti este una dintre scriitoarele mele preferate. Abia aștept următorul ei roman; recenzia acestuia AICI
  9. „Cititorul” de Bernhard Schlink (5 stele pe Goodreads) - Un roman genial, superb, se află pe locul II în top 15 cărți citite anul acesta, până acum. O poveste cutremurătoare și sensibilă, despre inițiere și iubire. Vi-l recomand cu drag, recenzia AICI.
  10. „Malada” de Alexandru Voicescu (5 stele pe Goodreads) - Cred că una dintre cele mai bune cărți românești pe care le-am citit vreodată. O călătorie extrasenzorială spre cunoaștere, desăvârșire și unire a spiritului. V-o recomand cu drag, recenzia încă nu am făcut-o.
  11. „Dosarul Shakespeare” de Anthony King (3 stele pe Goodreads) - Un roman polițist bunicel, dar parcă i-a lipsit ceva.
  12. „Serenadă pentru Tara” de Jessica O'Connor (3 stele pe Goodreads) - O lectură ușoară, simplă, o poveste de viață din zilele noastre. Și se citește rapid.
  13. „Droguri și moarte la Los Angeles” de Anthony King (3 stele pe Goodreads) - Un roman destul de ciudățel, cu o poveste ciudățică și un stil tipic lui Antony King. 
  14. „O femeie la doctor” de Ray Kluun (5 stele pe Goodreads) - Acest roman a fost surprinzător de pe placul meu. O poveste desprinsă parcă din viața americană tipică, cu eșecuri, cu sentimente, cu bere, meciuri de fotbal, muzică și infidelități. O lectură lirică, aș spune.
Cam astea sunt cărțile pe care le-am citit luna trecută. Nu știu dacă sunt câte mi-am propus, dar sunt cărți care mi-au plăcut și m-au surprins! :) Voi ce ați mai citit? Week-end plăcut și lecturi frumoase!
 

15 comentarii:

  1. I'm a little jealous. Eu am citit doar 7 cărți în luna iulie. M-am împotmolit cu "Mizerabilii" la care am stat aproape două săptămâni, iar apoi am început "Muntele vrăjit" de Thomas Mann la care-am stat vreo săptămână și l-am lăsat după 300 de pagini pentru că nu-mi plăcea deloc. Vreau să recuperez în luna august. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, te înțeleg. Dar eu dacă încep o carte, iar pe la mijloc nu mă atrage și simt că mă împotmolesc, trebuie s-o duc până la capăt. :)) Nu știu, eventual mai sar pasaje, dar trebuie s-o știu „done” și cu asta. :D Și mie-mi ia cam mult cu „The song of birds” de Faulks, dar simt nevoia să-i acord muuultă, muuultă atenție.

      Ștergere
  2. Ăsta iar a citit aproximativ 20 de cărți... :((
    Eu sunt leneșă. Doamne, Dumnezeule, imediat începe școala și eu am fost taare leneșă.
    Eu chiar nu înțeleg. NU ÎNȚELEG, OMULE! Trebuie să-mi predai o lecție despre cum faci cu timpul, și cu cărțile, serios vorbind. Sau între timp te-ai informat de ceva ritualuri ? Vreau să știu ! GATA CU SECRETELE! Ori faci o listă cu „metode prin care eu citesc extrem de mult” și o postezi pe blog sau mi-o dai numai mie, ori eu plec în exil. S-a-nțeles? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) Nu știu cum fac, „mi-am ieșit cu totul complet din minți” (vezi Editura Litera). :)) Pe bune, nu știu, e în reflex, habar n-am, așa m-am obișnuit. Dar să nu-i zici bunicii, atât te rog, atââât!
      Succes și ție la cărți frumoase!

      Ștergere
  3. God, cât de mult ai citit! Am citit din lista ta Un veac de singurătate, care cred că ţi-am mai spus că mi-a plăcut foarte mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și mie mi-a plăcut enorm de mult. E o capodoperă! :)

      Ștergere
  4. Mama ce de carti, acum chiar ca m simt vinovata. Am citit doar o carte luna trecuta :( guilty face. Spor la citi, trebuie sa ne predai o lecție de fa-ti timp si citeste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, mulțumesc mult. Nu știu cum reușesc. Doar citesc. Nu citesc încât să mă obosesc. Cred că m-am obișnuit să citesc rapid. Zău, habar nu am! :)) Și chiar nu investesc atât de mult timp citind, adică doar când simt nevoia.

      Ștergere
  5. oho! e ceva! eu m-am luptat luna asta cu Un cantec de gheata si foc, am ajuns si volumul 3, Iuresul sabiilor, si parca stagnez. In rest, Stephen King, Camilla Lackberg si 2-3 cartulii mai usurele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am volumele patru, „Festinul ciorilor”, le-am primit cadou pe când eram boboc într-ale cărților și nu știam că e o serie. Te înțeleg perfect, și eu de vreo patru zile mă lupt cu „Cântecul păsărilor”, a lui Faulks. Nu mai știu, hehe, de când n-am mai citit o carte în mai puțin de patru zile. :)) Cred că de când am citit-o pe Sarah Lark - dar, zău, a meritat. Nu de alta, dar și Faulks îmi place, și chiar foarte mult, dar parcă mă tot lungesc. Stephen King e genial. De la Camilla Lackberg nu cred că am citit ceva, dar am „Prințesa ghețurilor” (dacă de ea e scrisă).

      Mulțumesc, Gabriela, pentru vizită. Seară liniștită!

      Ștergere
  6. În iulie am citit volumele 2-8 din manga Sailor Moon, Holy Cow, Fiica pierdută a fericirii, Four, Atingerea lui Juliette, Academia coşmarurilor, Soare şi oţel, Malad, Oraşul de sticlă şi Misterul trenului albastru. Am terminat Quo vadis şi Maigret şi vagabondul (începută de un an :)) ) şi am început Cercul Octogonus. Goodreasd spune 21 dar nu sunt chiar atâtea pentru că unele au fost începute anterior. A fost o lună plină de lectură :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lecturi furmoase, dada. :D Păi spor și luna asta, atunci!

      Ștergere
  7. Sunt curioasă dacă la finalul lunii august vei fi citit mai multe decât luna trecută. :)) Ai citit mult oricum (ca întotdeauna, de altfel). Unele titluri le am și eu deja în Wishlist (începând cu Un veac de singurătate și Culoarea sentimentelor)! ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, nu cred! :)) Ți-am zis că am fost într-o mini-vacanță și acolo nu prea am citit. Totuși, am recuperat pe tren și na. Vedem, totuși!

      Ștergere
  8. Iarasi lecturi spectaculoase! :D Mult succes!

    RăspundețiȘtergere