joi, 6 august 2015

„Sticletele”, câștigătorul Pulitzer 2014, va fi ecranizat


Al treilea roman al Donnei Tartt, „Sticletele”, a atras deja laudele criticilor, o serie de nominalizări și un Premiu Pulitzer. Achiziționarea drepturilor de ecranizare a cărții de către Warner Bros îi reconfirmă succesul.Filmul va fi produs de Brett Ratner, regizorul filmelor de succes „Ora de vârf”, „Dragonul Roșu” și recentul blockbuster „Hercules”, alături de Brad Simpson, producătorul câștigătorului Premiului BAFTA din anul 2012, Jocurile foamei.
 
Povestea adolescentului de 13 ani a cărui soartă se schimbă din cauza unei picturi misterioase din secolul al XVII-lea, dinamica acțiunii plasate în orașele New York, Las Vegas și Amsterdam, relația de dragoste desfășurată pe fundalul teribil al lumii interlope sunt elementele cheie ale unei adaptări cinematografice de succes. Donna Tartt a creat în „Sticletele” o scenă enormă de artă și violență, marcată de frumusețe pură și pierderi zguduitoare.
 
Scriitoarea americană în vârstă de 51 de ani a fost clasată de revista Time în top 100 cei mai influenți oameni din lume. Romanele ei, „Istoria secretă”, „Micul prieten” și recentul „Sticletele” sunt scrise la răstimp de câte un deceniu. Este timpul pe care Tartt și-l alocă construirii unor adevărate capodopere, confirmate de critici și cititori.  

Eu abia aștept să pun mâna pe acest roman. Îl puteți comanda de pe site-ul editurii Litera. Mult succes și să vă bucurați de lecturi!

14 comentarii:

  1. Nu am citit cartea, nici nu pun mâna pe ea vara asta... poate? :))
    Dar știuuuuuu sigur că în curând ne înștiințezi despre noile tale achiziții, și aici sigur nu vor intra noile cămăși, ci noile și enormele teancuri de cărți... pe care le vei împărți frățește cu mine, nu? Sau nu? Ar fi bine, și mai bine ar fi să împărțești frățește biblioteca (da' numai cu cititoarea asta care nu primește nici poză d-acolo din muzeu' ăla...)
    Și, cât despre carte, am auzit multe, deși n-am fost interesată s-o citesc, dar tot e pe wishlist-ul meu de ceva vreme. Așa că... fă rost de roman, îl aștept. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Și eu vreau să citesc acest roman de ceva vreme, dar e destul de scump și no, no, aștept reduceri. Păi mi-am făcut un fel de pasiune din a-ți face în ciudă, hmm, nu știu cum să mi-o explic! Deeeci, stai pe-aproape, Simina! Nu împart nimic, nimic, nimic, când vine vorba de cărți îs cel mai zgârie brânză om de pe planetă.
      Pupici și mersi de comentariu!

      Ștergere
    2. Eh, să știi că și eu îs zgârcită, dar un pic am reușit să pu la bătaie două cărți pe blog la mine, deci da... ai uitat de concurs?! Să nu uiți :D

      Ștergere
    3. Daaa, Simina, nu am uitat! :)) Și eu sunt zgârcit că, deh, ce să-i faci!?

      Ștergere
  2. romanul acesta are un subiect interesant dar pare imens si foarte lung, e pe lista mea de asteptari. Si eu astept reducerile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E obez romanul acesta, l-am văzut și eu. Dar sunt sigur că tăinuiește o poveste minunată! :) Din câte am auzit, așa e, plus că romanul a lui și premiul Pulitzer, deci..

      Ștergere
  3. DA, DA, în sfârșit al meu! Adică încă n-a ajuns, daaar l-am comandat și sper să ajungă cât mai repede, Doamne sunt atât de entuziasmată! Sper să nu mă dezamăgească, deși nu văd cum ar putea face asta, dar tot ce e posibil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Să știi că are aproape o mie și două sute de pagini. Deeeeci, hehe, ai de citit! Așteptăm păreri, bineînțeles. Și spor!

      Ștergere
    2. Andrei, cu cat mai mult cu atat mai bine! Si eu vreau sa o citesc, am vazut ca toata lumea o citeste si abia astept sa pun mana pe ea. Si nici macar nu e asa groasa.

      Ștergere
    3. Eu am pus mâna pe ea (wasntme). E așa frumoasăăăă, Doamne!

      Ștergere
    4. Da, şi eu am pus mâna pe ea dar a trebuit să o şi iau :)) (glumă amară, eu nu o am încă), dar nu mi s-a părut aşa groasă, e drept că are multe pagini dar e format mic, dacă era format A5 numărul de pagini era la jumătate. Oricum, o citesc eu anul ăsta.

      Ștergere
    5. :)) De fapt, să știi că se citește greu. Bine, eu nu vreau să deteriorez cotorul, de aceea nu vreau să deschid cartea la maximum (știi, ca să citesc cum trebuie), așa că trebuie s-o întorc în toate părțile. Am făcut astăzi un exercițiu și e chiar incomod! :))

      Ștergere
    6. De aia ziceam că puteau să facă un format puţin mai mare chiar dacă nu se încadra perfect în colecţie, comoditatea cititorului mi se pare mai importantă decât aspectul. dar vei trece peste după ce vei vedea cât de grozavă e. Dacă nu e grozavă ghnionul ei, nu va fi citită de o persoană grozavă ca tine.

      Ștergere
  4. Ai romanul? :) L-ai citit? M-ar interesa sa vad cum e

    RăspundețiȘtergere