joi, 24 septembrie 2015

Un loc pe raftul meu (XXII)


Salutare,

Vă scriu de printre zeci de caiete, grafice, primate, integrale, chimie, biologie, germană, Doamne! Și mă pregătesc și pentru Filit, și mai am și alte lucruri de făcut, și atâtea, atâtea. Voi cum rezistați? Oricum, să revenim tot la oile noastre, că, deh, cărți! Iată ce volume au mai poposit pe rafturile mele. Țin să menționez că am început, hehe, să citesc poezie. Da, nu știu, m-a lovit așa melancolia, de-am dat-o în Ioana Nicolaie, una dintre autoarele mele preferate, Stănescu, Blaga și Bacovia. 




Am auzit multe despre acest roman iar descrierea m-a atras foarte mult. Sper să-i descopăr povestea cât de curând, pentru că am răsfoit-o și pare a se citi destul de ușor. Mă bucură, la o adică, faptul că nu s-a tradus titlul, ci s-a păstrat cel original.



Coperta acestui roman m-a intrigat, drept care m-am gândit să-i ofer o șansă. Oricum, descrierea sună foarte bine, mai ales că se leagă de țara noastră.


Poezie, poezie, poezie. Abia aștept să-mi răsfăț emoția cu versurile de mai sus.


Vreau toate volumele de poezii de la Ioana Nicolaie. Pur și simplu îi ador versurile și creația.


Deci am cumpărat această carte și, cum am ieșit din librărie, m-am apucat s-o citesc. Citeam în paralel cu o prietenă, iar când eu terminam o poezie, ea trecea la rând și citea. Și tot așa.


Mi-am luat această carte pentru că mi-a plăcut coperta și, de asemenea, mai am o carte de Graham Greene, și am așa o certitudine cum că o să-mi placă.


Lo. Li. Ta. Deci, Doamne, abia aștept să citesc romanul ăsta pentru că prea mult, PREA multe lucruri (bune, nebune) am auzit despre el. Lo. Li. Ta.


Mi-am cumpărat romanul acesta pentru că am văzut că are un rating deosebit de mare pe Goodreads. Nu știu ce-i de capul lui, dar sper să fie bun.
 

Am mai citit de la acest autor și „Să nu mă părăsești”, care mi-a plăcut foarte mult, așa că am zis să-i dau o șansă și acestui roman.


Cred că era și timpul să-mi cumpăr acest roman. Abia aștept să-l citesc!


Am primit acest roman de la o prietenă dragă. Îi mulțumesc tare mult! 


Doina Ruști. Una dintre autoarele mele preferate. Abia aștept să citesc acest roman, pentru că pur și simplu îi ador stilul și emoția.


Am citit foarte mult recenzii bune legate de acest roman, iar descrierea mă atrage. L-ați citit?


Lockhart m-a atras încă de la „Mincinoșii”. Sper să mă prindă și acest roman la fel de mult!
 

Vreau să citesc acest roman încă de când a apărut în engleză. Deci, vai, nu mai am răbdare și sunt o groază de cărți! :) Nici dacă aș fi doi eu, n-aș avea timp. Zău!

Voi ce v-ați mai cumpărat, cu ce vă mai lăudați? Seară plăcută și lecturi frumoase!
 

20 de comentarii:

  1. Prea multe cărți de la Polirom Top10+!!! Am și eu Rămășițele zilei, am observat că e și film. Am vrut să mă uit la el, dar am zis că după o să regret. :))
    Nu știu cum mai ai atâta timp de citit!! Mie deja îmi mănâncă aproape tot timpul (chiar și somnul) școala. Și-acum am început să-mi folosesc și "timpul liber" - gen când sunt pe tren sau am de așteptat - pentru a învăța cuvinte și expresii noi în engleză cu o aplicație (tare utilă, de astfel! :D) acum că na, aș vrea să dau examenul de Cambridge anul ăsta, dacă o să mă simt pregătită.
    Oricum, ce să zic, spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei sa mergi la o universitate in strainatate? Ca altfel eu zic ca-ti dai examenul Cambridge chiar degeaba, am avut si eu mai multi colegi care au dat pentru C1 si dupa aceea nu le-a mai folosit la nimic. Acuma depide si la ce facultate vrei sa mergi. Eu unul nu am avut avut nevoie de Cambridge si sunt acum la litere engleza. ;)

      Ștergere
    2. Un certificat de limba straina, orice limba straina, te auta sa iti echivalezi cursuri in facultate (daca nu esti la limbi straine, binenteles, acolo faci cursuri aprofundate), sa obtii burse mai usor (vezi bursa Konard Adenauer), sa pleci cu erasmus fara sa dai test de limba, sa iti gasesti un job mai bun in anumite domenii - exista companii la care nici nu ti se primeste CV-ul fara certificat de limba, sa obtii stagii (intotdeauna platite) in institutiile UE si in ambasadele Romaniei (stiu pe cineva care a stat o vara in Australia ca stagiar la Consulatul Romaniei), sa pleci in SUA sau Canada cu work and travel. Trebuie doar sa stii sa il folosesti si sa iti selectezi oportunitatile cu grija. Si binenteles, sa mai ai si alte abilitati pe langa respectivul certificat.

      Ștergere
    3. Angela, doar știi că-mi place colecția. Și, să știi, în ultimile două săptămâni (chiar mai bine), am citit doar două cărți: ”Camera groazei”, un roman polițist cu care m-am întins foarte mult și ”Laur”, care mi-a plăcut și chiar a meritat. Oricum, mai încet cu lectura din păcate! :)
      Subscriu, Anca, un certificat e limbă mereu ajută. Spre exemplu, ca să lucrezi în DS îți trebuie un certificat e limbă care să ateste că ești de nivelul, cel puțin, B2. Și eu am examenul anul acesta, prin iarnă, așa că Doamne ajută!

      Ștergere
  2. Serios, Andrei, eu îți scriu de lângă „Domnul Tic” de Laura Băban, de printre noile culegeri dar de asemenea și de printre exerciții și lecții și chestii d-astea care la drept vorbind mă enervează, tare, tare. Eh, da, ca să vezi faptul că au mai poposit și pe la mine cărți, deși culegerile mai bine nu le pun la socoteală, dar în fine. Frumoase cărți ! „Sunt o babă comunistă” e printre cărțile pe care de-abia aștept să le devorez, iar „Credința” de Ioana Nicolaie e deja pe listă, cam de când a apărut. Lecturi frumoase și să știi că n-ajunge arătatul cărților, vrem recenzii (dat fiind că nici eu nu-s mai brează o iau ca pe o ironie la adresa mea, că tu măcar ai mai făcut recenzii, eu sunt undeva departe, dar mă redresez și eu). Spor, de asemenea, și la studiat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yeey, și mie mi-a ajuns romanul, Doamne, e așa frumos. :D Am citit și „Credința” într-o singură seară, adică aseară m-am apucat și dimineață am dat-o gata. Cu acest roman, mi-am confirmat certitudinea conform căreia Ioana Nicolaie se înscrie printre autoarele mele preferate. :) Mulțumesc de vizită și să ai mult, mult succes în noul an școlar, note bune și multă putere de muncă!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Eu sper să-l citesc după ce termin „Singur pe lume” cu sigurană că e foarte frumoasă cartea și chiar are și o copertă drăguță, am răsfoit-o și abia aștept să o citesc.

      Ștergere
  3. Waaa, cate carti dragute! Sincer, cele de la Poliron (colectia Top 10+) si cele de la Trei ma atrag cel mai mult *.* Lolita am inteles ca e buna si ca filmul e foarte asemanator - daca nu la fel -, asa ca planuiesc si eu s-o citesc in viitorul apropiat. Hmm, iti recomand Sinuciderea fecioarelor - mie mi-a placut super-mult romanul si-ti recomand intr-o oarecare masura si filmul - dar n-ai sa intelegi mare lucru daca il vezi inainte sa citesti cartea ^^"
    Lockhart a reusit sa ma intrige cu cartile astea de care vorbeste toata lumea! Am doar Mincinosii in biblioteca, insa nu m-am atins inca de carte. Oricum am sa cumpar si acest volum pentru ca pana la urma de ce nu?!
    Lectura placuta ^.^ !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie-mi plac cele de la Polirom, iar cele de la Editura Trei au povești frumoase, dar parcă nu așa profunde. Îs lecturi care-s bune, oricum! :) N-am văzut filmul, dar sigur am să-l văd după ce citesc rmanul. Mulțumesc tare mult de recomandare, chiar am mai auzit de acest roman. :D
      „Mincinoșii” e super, e mindfuck și misterious, cred că o să-ți placă mult. Eu am citit-o într-o singură zi! :))
      Mulțumesc de vizită și lecturi plăcute și ție!

      Ștergere
  4. Wow, cate carti !! Am de gand sa cumpar si eu cateva din cartile astea intr-un viitor cat mai apropiat, sper :). "Intre doua lumi" suna foarte fain, si "Sint o baba comunista" aveam de gand sa o imprumut de la bibloiteca sa vad ce este de ea pentru ca am vazut filmul. Sa te bucuri de ele si asteptam recenzii. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Mălina! :D Cred că am văzut un film care mi-a plăcut tare mult și se chema „Între două lumi”, dar sunt sigur că nu după roman s-a făcut. Pe Dan Lungu vreau de ceva vreme să-l descopăr, așa că am zis să încep cu acest roman. Pupici!

      Ștergere
  5. Deci, fara deci. Hei-hei..uite ce postare frumoasa imi incanta privirea. Sa te bucuri de delicatesele astea noi si sa iti incanti papilele gustative ale creierasului tau . Sunt geniale
    Ai bucati una si una. Lolita e superba..am savurat romanul pe nerasuflate. E..ce mai e geniala. Cat despre teancul de notite si caiete daca te apuci din timp trece
    . Ps. Limba germana e superba..putin dificila dar superba. Free hug si lectura placuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! (hug) Mulțumesc tare, tare mult. De ”Lolita” mă apuc curând și revin cu o părere. Timp s ă fie! Așa-i, bineînțeles, dar îs o groază și abia mă mai văd de ele.
      Lecturi plăcute și ție și mult, mult succes cu facultatea!

      Ștergere
    2. Multumesc..am ceva emotii dar va fi bine..

      Ștergere
    3. Nu ai de ce, bineînțeles că o să fie bine! :) Succes

      Ștergere
  6. Mi-am luat atatea carti luna asta ca nici nu le mai stiu pe toate... Promit sa ma uit in biblioteca cum ajung acasa si sa iti fac o lista luuunga sa mori de ciuda. Sper doar sa nu uit ca voiam de nustiu cand sa fac asta si la Angii pe blog, dar tot uit. Oricum, cred ca luna asta mi-am luat mai multe carti ca tine. Si asta inseamna ceva :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revenind, lista de cărţi: Poveşti neterminate de Tolkein, Neuromatul de Gibson, Cântecul sângelui de Anthony Ryan, Zei americani de Gaiman, Mr Norrel de Susana Clarke, Ultima teoremă de Arthur Clarke, Mă numesc Roşu, Cheia şi Peplum, o carte despre tulburarea compulsiv-obsesivă şi încă unele pe care nu le găsesc acum. Şi aş mai vrea câteva :D

      Ștergere
    2. :)) Haha. Waaah, „Povești neterminate” o vreau și eu și cu ea îmi completez întreaga colecție Tolkien. Oricum, titluri frumoase, bravus, să le citești cu drag. :)

      Ștergere
  7. Ultimele 3 cărți vreau neapărat să le citesc, par super și am auzit lucruri bune despre ele. Cât despre școală, momentan sunt relaxată, nu ne presează profesorii atât de tare, dar înțeleg că la tine este un an mai încărcat.
    O seară frumoasă, Andrei! :D

    RăspundețiȘtergere