miercuri, 1 iulie 2015

În curând la Editura Leda - Opal, al treilea volum din seria LUX


Începând cu data de 17 iulie, vom putea achiziționa de la Editura Leda al treilea volum din seria LUX, „Opal”. Recenziile primelor două volume, „Obsidian” și „Onix” le găsiți pe blog.

Daemon Black este unic.

„Când s-a hotărât să-şi dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată de el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine… e multă combustie spontană între noi! Dar nici măcar el nu poate să-şi protejeze familia de pericolul de a încerca eliberarea celor dragi. După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta… Şi nu prea ştiu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizaţia secretă responsabilă pentru torturarea şi testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriaşe sunt capacităţile mele. Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani – dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru totdeauna lumea. Împreună suntem mai puternici…. şi ei ştiu asta.”

20 de comentarii:

  1. Trebuie să mă apuc şi eu de primul volum că deja apare treiul şi nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Păi, măi, Anca, la câte cărți îți propui să citești - și, de altfel, cum o fac și eu - s-ar putea să sfârșim într-o mare de confuzie: pe care s-o alegem, când toate strigă după noi?!

      Ștergere
    2. Dacă nu ai planuri măreţe e posibil să nu ajungi nici să te ridici din pat. Sau să laşi viaţa să treacă pe lângă tine aşa, degeaba. Dacă ai planuri măreţe e posibil să realizezi extrem de multe înainte să ajungi la jumătate. E o cărticică drăguţă despre cum trece viaţa pe lângă un tip fără cine ştie ce planuri: Porumbelul de Patrick Suskind (citită înaintea ta). Ţi-o recomand, e foarte bună şi are doar vreo 30-40 de pagini în format mc. Plus că e 7 lei în librăriile Humanitas.

      Ștergere
    3. Mulțumesc pentru recomandare. Întotdeauna știu că aceste cărți care nu au prea multe pagini, și nu sunt destinate exclusiv copiilor, au o poveste foarte frumoasă. Cum sunt și cărțile lui Schmitt. Zicea ceva la un moment dat de dimensiunile unei cărți, pentru că scrie restrâns, și a primit destule critici pentru asta.

      Ștergere
    4. Mărimea nu contează! contează ce scrie în carte. unele subiecte nici nu poţi să le lungeşti aiurea pe pagini întregi. Şi, cum îmi place să le spun tuturor celor care zic că sunt mică, esenţele tari stau în sticluţe mici.

      Ștergere
    5. Haha. Mărimea, într-adevăr, nu contează. (wasntme) Așa, ca o întrebare care sper să nu te deranjeze, cu ce înălțime te-a înzestrat Dumnezeu? :)) Nici eu nu-s așa reușit la acesta capitol, abia am 1,72

      Ștergere
    6. Şi te plângi... eu am 1,51, ar logic, nu stau chiar dreaptă când nu mă măsor, aşa că par mai mică puţin

      Ștergere
    7. Ești fată! :)) E ok pentru o fată să fie mai mică.... Eu o moștenesc pe mama, cred că e puțin, cu vrem 2 cm, mai înaltă decât tine!

      Ștergere
    8. Cum să nu, foarte ok, în special când nu ajungi la x sau la y, când toţi pantalonii îţi sunt lungi şi când toată lumea are grijă să îţi spună măcar odată pe zi că eşti mică.

      Ștergere
    9. Hahahah! Ce trist! Oricum, eu îs foarte frustrat din cauza asta, că, deh, na. :)) Sănătoși să fim, oricum, că de restul ne îngrijim noi. Și nu cred că înălțimea ar fi o grijă.

      Ștergere
    10. În plus, cum ziceam, esenţele tari....

      Ștergere
    11. Se pun cu măsură în prăjituri!

      Ștergere
    12. Da, să ştii :)). Ştii că diamnatele nu sunt prea mari, sunt micuţe, rareori se găsesc diamante cu adevărat mari, nu ştiu de ce dar aşa se formează ele.

      Ștergere
    13. Păi cred că se lipesc una de alta, până formează una mai mare. :)) Ciudat, domnule, ce să-i faci?!

      Ștergere
  2. Într-un an editura Leda scoate trei cărţi din aceeaşi serie? Ceva nu e în regulă deloc :)) Lăsand la o parte faptul că nu au continuat multe serii dorite.
    Mă rog, sunt curioasă privind seriea, îmi place idea asta de extraterestru, dar nu ştiu cât de bine ar putea fi pusă în ,,scenă''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! :)) Asta am zis și eu. Au văzut că prind la public și, na, ce să-i faci?! Am citit primele două volume. Ideea de extraterestru este foarte interesant exploatată de către Jennifer L. Armentrout. E o carte ușoară și o lectură destul de... bunicică? Eh, da, să-i zicem așa.

      Ștergere
    2. Nici mie nu îmi vine să cred, eu am aşteptat câţiva ani după unele continuări. Sper că s-au prins că le cam citeşte lumea în engleză şi pierd vânzări. Sau poate au fost condiţionaţi de contractul prin care au cumpărat drepturile de publicare. Oricum, sper să facă mereu aşa de acum înainte şi eventual să mai scoată şi restanţele :D

      Ștergere
    3. :)) Cred că vor scoate restanțele abia după ce termină seriile actuale. Și, de fapt, chiar e ciudat ce se întâmplă: au scos seria Divergent, cred că LUX - că am înțeles că-s vreo 6 - o s-o termine pe la jumătatea anului viitor, mai urmează o carte din „Anna în veșmânt de sânge”. Atât știu eu, din serii! :D

      Ștergere
    4. Mai este o carte din Instrumente mortale şi una din dispozitive infernale, două din Vrăjitor şi vrăjitoare, cam 15 volume din Micuţele mincinoase (nici nu ştiu dacă mai apar) şi încă vreo patru din Jocul minciunii (la fel) şi muulte altele. Cei de la Leda nu prea se grăbesc cu continuările, ştiu că au motivele lor dar nu cred că e cea mai bună strategie, în special că mai toată lumea ştie să citească în engleză şi că pirateria e în floare. Dar nu eu le fac strategia, deci pot doar să mă bucur de ce publică sau să sufăr în tăcere pentru că altele nu le publică

      Ștergere
    5. Au ceva serii neterminate. Dar, eh, au ei timp. Cred că au nevoie de mai mulți traducători. Până la urmă, cam pe umerii lor stă totul.

      Ștergere