vineri, 12 iunie 2015

Un loc pe raftul meu (XIV)


V-am spus că trebuie să mă laud cu achiziții... de luna trecută! Și luna asta am făcut rost de câteva, deci, pentru Dumnezeeeeu, cineva să mă oprescă până nu îmi umplu toată camera cu cărți. Ups, de fapt, n-o faceți!


Îs foarte incitat de aceste cărți, abia aștept să le citesc, abia așteeeept


Am auzit foarte multe lucruri legate de acest roman, așa că am zis că merită o șansă. Abia aștept să văd ce-i de capul lui.
 

Una dintre cele mai emoționante povești pe care am citit-o vreodată. O carte superbă, o voi recenza azi sau mâine, cred.
 

Am răsfoit-o puțin și mă intrigă. Are și poze, poze... foarte speciale, ce să spun. Am s-o citesc cu geamurile închise și cheia pe ușă. Brrr!
 

Presimt că va fi o carte emoționantă. După ce am citit „20 de ani în Siberia”, de Anița-Nandriș Cudla, abia aștept să citesc și această carte. 
 

Ce cărți frumoase, nu? Palpitant, palpitant. 
 

După ce am citit, hai-hui, a doua parte a romanului, am zis că neapărat trebuie s-o am și pe prima. Abia aștept să descopăr, mai bine, viața celor două femei.


Un roman pe care cred că am să-l citesc cu mare drag. Sunt sigur că o să fie super-mega-amuzant, la o simplă răsfoială cu impresia aceasta am rămas.
 

M-a intrigat, nespus, descrierea. Abia aștept s-o citesc.
 

Subscriu. Aceeași situație ca mai sus.
 

Vreau să am toate cărțile din Corint Clasic.

Pam, pam. Voi, dragilor, cu ce vă lăudați? La o adică! Seară faină și lecturi plăcute.

19 comentarii:

  1. Ce carti furmoase! :3 Am citit Miss Peregrine si mi-a placut mult, desi povestea e putin adolescentina, dar neasteptata si frumoasa. Sa le citesti cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, am s-o citesc și revin cu părere. Seară plăcută!

      Ștergere
  2. Cititorul e atâât de frumoasă şi de tristă pe de-o parte, abia aştept să-ţi văd părerea :D
    Eu acum citesc un veac de singurătate şi-mi place extrem de mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat să-ţi spun că am citit şi Litera stacoji, la care m-a impresionat idea de bază foarte mult, nu descrierile în sine.
      Viitorul nostru nu mi-a plăcut, dar chiar vreau să încer Cele 13 motive :D
      Şi Miss Peregrine e una dintre cărţile mele fantasy preferate, abia aştept să apară şi continuarea anul acesta şi la noi.

      Ștergere
    2. Sunt sigur că ”Cititorul” o să-mi placă, fiindcă vreau s-o las pe week-end, ca s-o citesc într-o zi.
      E clasic autorul ”Literii stacojii”, deci descrierile îs registru lor stilistic, deeeeci cred că o să fie ok.
      Nu am citit niciuna dintre cele două, dar Jay Asher m-a intrigat și de aceea am vrut cărțile sale.
      Ugh, acum abia aștept să citesc ”Miss Peregrine”, la cât de multe lucruri bune aud.
      Mersi de vizită!

      Ștergere
  3. Mai, mai, mai, frumoase achizitii. Spor la citit!

    Miss Peregrine nu pot decat s-o laud, insa finalul nu mi-a placut mai deloc... astept volumul 2 in speranta ca ma voi lamuri #nospoilers :D Cititorul stiu ca am avut-o de citit pentru scoala, dar bineinteles ca nu m-am atins de ea. Sper ca nu-i prea tarziu sa ma razgandesc ^^" Astept recenzia pentru cartea lui Lois Lowry - arata superb coperta :3

    :O Mi-ai luat-o inainte cu Litera stacojie. Eu n-am mai gasit-o la editura, dar mi-au promis-o pentru data viitoare =]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei! Hei! Bine te-am găsit pe aici, ești binevenită cu brațele deschise. Hehe.
      Mulțumesc, mulțumesc. Am să citesc ”Miss Peregrine” și am să vin cu părerea, deși sunt sigur că o să-mi placă mult. Acum, să văd ce-i cu sfârșitul ăla care nu prea ți-a plăcut. Sper ca cei de la Art să nu întârzie cu următorul volum.
      Și, Goood, unde înveți de ți se spune să citești ”Cititorul” pentru școală? :)) Mhh, îs așa invidios.
      Am să postez recenzia mâine, cred, acum bolesc ca un pui, curg apele pe mine și nu mai pot de friguri. Doamne, imaginează-ți, stau cu șosete, cu ceaiul lângă mine, scăldat în transpirație și cu o pătură. Nu-s sănătos, fir-ar ea de treabă.
      ”Litera stacojie” cred că o să-mi placă, am auzit că e bună cartea.
      Seară faină și spor la lecturi!

      Ștergere
  4. Pentru răceală se recomandă exces de pisică. E o teorie de-a bunicilor, în general, cică pisica te face bine, se aşază unde e problema şi îţi ia boala :)))). Acum, după ce ai râs, să ştii că eşti mai aproape de însănătoşire pentru că o atitudine pozitivă ajută. Sper să te faci bine repede ca să poţi citi cât mai mult.
    Revenind, nu e drept să îţi iei atâtea cărţi într-o lună! Şi toate frumoase...
    Litera scorojie vreau să o citesc de foarte mult timp, dar tot sunt răpită de altele. Leonie ţi-ai luat exact varianta pe care o am eu :D
    Acum, vreau şi restul cărţilor pe care ţi le-ai luat, doar că probabil mai durează. În special Miss Peregrine pentru că şi eu am auzit atâtea lucruri bune despre ea. Dar o iau uşor, pagină cu p+agină o să le citesc pe toate până la urmă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să zicem că, relativ, mi-a mai trecut. Am ajuns acasă la 6, de la un majorat, deci era să adorm pe drum și simțeam că-mi bubuie capul, serioooos, și nu știu cum am nimerit în cameră, abia m-am dezbrăcat și somnul m-a luat. :)) Am citit ieri, surprinzător, puțin din cartea aia. Azi o termin.
      Da, nu-i așa? Îs foarte faine și abia aștept să le citesc. yeee. ”Litera stacojie” am luat-o, inițial, pentru că o prietenă voia s-o citească, dar apoi mi-am dat seama că vreau s-o citesc și eu pentru că are o poveste super interesantă și profundă.
      ”Miss Peregrine” sunt sigur că o să-mi dea fiori.
      Dap, le citim pe toate, timp s-avem. Și bani.

      Ștergere
    2. păi dacă ai fost la majorat înseamnă că eşti bine :D! Oricum, dacă îţi aduceai aminte cu ai ajuns în cameră nu ar fi fost tocmai un majorat reuşit :)). Cred că timpul e mai important ca banii, dacă nu ai timp nu poţi să citeşti, dacă nu ai bani nu ai cărţi (ceea ce e trist), dar tot poţi să mergi la bibliotecă să citeşti. Eu nu prea îi cred pe cei care nu citesc pentru că nu au bani. Ştiu că sunt unii care nu au nici acces la biblioteci, dar sunt puţini faţă de masa totală de necititori.

      Ștergere
    3. :)) Exact. E trist să știi că nu toți oamenii citesc. Măcar o carte. O revistă. O listă de cumpărături. Măcar să citească prospectul de utilizare a deroului, pentru mașina de spălat, când sunt la toaletă. Tot ar fi ceva.

      Ștergere
    4. "Măcar să citească prospectul de utilizare a deroului, pentru mașina de spălat, când sunt la toaletă" :))) Să ştii că ar fi o chestie, tot ar exersa cititul. Când îi văd pe unii de 30-40 de ani că citesc silabisit mai rău ca fratimiu la 7 îmi vine să plâng. Oricum cel mai important mi se pare să convingi copiii să citească, restul sunt în mare parte pierduţi deja.

      Ștergere
    5. :)) Da, așa-i, măcar cei mici să fie străluciți din acest punct de vedere. Nu că generația mea n-ar fi (la o adică, m-am născut eu în ea hahahaha bună gluma, nu?), dar, să fiu și eu în ton cu vocea de azi, „dacă ei o să-mi asigure pensia.....”

      Ștergere
    6. Greşit! Tu o să ai o pensie privată pe care o să ţi-o asiguri singur pentru că vei primi atât cât vei cotiza în timpul vieţii plus dobânda. Nu ştiu dacă să te bucuri sau nu, generaţia voiitoare va şti în funcţie de cum o s-o ducem noi la pensie.
      Oricum, ştim sigur că în generaţia noastră există câteva specimene de elită (noi şi prietenii noştrii adică :)) ).

      Ștergere
    7. :)))) Haha. Să fie cum spui tu, chiar mai bine.

      Ștergere
  5. Dacă trebuie o să imi amenajez și podul pentru a ține cărți acolo, in caz că mi se umple toată camera plus rafturile disponibile de prin casă... ;))
    Mi-am dat seama, in primul rând vrei să mă omori :(( și păreai un cititor cu gânduri furmoase la viitor și cu un raft plin de cărți, dar tu ai gânduri ! D-alea, vrei să mă asasinezi prin astea, cu toate postările tale ! Sauuuu..... the best ! Vei fi jefuit, Andrei. DE MINE. GÂNDEȘTE-TE. APĂRĂ-TE. DEJA E PREA TÂRZIU. :)))))
    Săăăăă revenim la oile noastre... toate cărțile alea par așa de interesante (iar invidie!!!!!) deși mă atrage aia cu poze... :)) ciudat, nu? Mă gândesc că dacă coperta e așa de drăguță in sine, pentru mine, probabil pozele din interiorul cărții cât și cartea vor fi și mai bune.
    Mult succes la citit, și in ciuda depresiei mele și a gândurilor de a te jefui, continuă. Ia cât mai multe cărți, voi avea ce fura ! hahaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Subscriu (prima parte). Săăă știi, de fapt, că tocmai mai pregătesc o postare de genul, încă 7-8 cărți, nanana! Abia aștept să mă laud și să-ți arăt câte cărți ai putea fura, muhaha, dar n-ai s-o faci niciodată, pentru că am să mă închid într-un buncăr dintr-ăla, sau cum s-o scrie, pentru teroriști sau Dumnezeu mai știe ce.
      Oricum, mersi mult pentru comentariu, îmi place să văd oameni care apreciază cărțile la fel de mult - sau poate mai puțin, că mai mult nu se poate - ca mine.
      Pupici!

      Ștergere
    2. SE POATE! :))
      Dau de tine și in Brazilia, China, oriunde ! Adulmec cărți, așa te găsesc...
      Fii atent, de data asta, mă pregătesc să fac și eu o postare de genul. ^_^ deci fii cu ochii pe blogul meu, că acum incep s-o scriu.
      Da' să nu te superi din cauza pozelor, ți-am zis la altă postare că-s și mai varză decât tine la capitolul ăsta :((

      Ștergere
    3. :)) Oricum, mereu sunt cu ochii pe blogul tău, chiar dacă eu nu prea comentez pe acolo.
      Și, oricum, am văzut postarea. Și, ghici ce, am și comentat la ea! :)
      Pupici și felicitări pentru titluri.

      Ștergere