miercuri, 2 septembrie 2015

Un loc pe raftul meu (XX)


Salutare,

 
 Cărți, cărți, cărți, cărți, cărți. De data asta, din premiul pe care l-am împărțit cu Angela de la The Land of Books. Cam douăzeci și nouă de cărți de la Editura Univers. Iată-le, să vedeți ce frumoase-s. De altfel, Editura Univers e printre editurile mele preferate, au cărți foarte frumoase. :)

Și mai am câteva cărți, dar acesta e exclusiv pentru Editura Univers. Hehe!

Par drăguțe, chiar dacă știu că n-am să le citesc curând.


Colecția asta chiar are niște coperți destul de ciudate.


Abia aștept să încerc „Zâmbetul etrusc”, am auzit multe despre cartea asta.


Pur și simplu ador cum arată această trilogie. Abia aștept s-o citesc.


Frumoase, frumoase. De „Galben ca șofranul” am mai auzit.  


Îmi place mult cum arată cartea din dreapta.


Iarăși, n-am auzit de ele dar arată bine.


De „Gabriela” am mai auzit. Cred că ascunde o poveste frumoasă!


Îmi place mult cum scrie Osmonde, sunt sigur că și această carte este foarte profundă. Abia aștept s-o citesc.


Și cărți dintr-o colecție care mi se pare genială, plină de suspans și mister. Tot ce vrei!

Cărți frumoase! :) Abia aștept să le așez pe rafturi și să mă bucur de ele. Voi cu ce v-ați mai ales?

40 de comentarii:

  1. Eu nu cred ca am citit nicio carte de la aceasta editura pana acum si parca nu ma prea tenteaza, nu stiu exact de ce, poate pentru ca nu prea m-am complicat sa citesc recenzii ale cartilor de la editura asta :D *shame on me*
    Tu mai ai loc in biblioteca?? Eu sunt sigura ca nu detin nici jumatate din ce ai tu si nu mai stiu pe unde sa mai pun noile achizitii, imi trebuie o biblioteca mai mare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uh, Editura asta are traduceri chiar foarte fidele și foarte bune. De fapt, o carte de la ei a luat premiul pentru cea mai bună traducere! Ceva de Clarice Lispector. Sincer, Diana, nu mai am! Am început să așez două rânduri de cărți pe același raft, ori să le mai las una peste alta pe măsuțe. Ugh, abia aștept să-mi vină odată afurisita de comandă, atunci am să fac o poză integral cu biblioteca mea yay. Pupici!

      Ștergere
  2. Ce ti-a crescut blogusorul. N-am mai intrat pe el de cand voiai sa te apuci de chitara, si apropo, te-ai apucat? Si cate carti, eu n-am decat una de la Univers primita de la doamna driginte si n-am apucat sa o citesc inca :)) Cum ti-ai personalizat blogusorul asa de frumos? Ca vreau si eu sa il fac asa si n-am prea reusit. :)) Spor la citiiiiit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heeei! Mulțumesc mult. Sincer, voiam, dar îmi merge netul greu și nu mă pot uita la tutoriale. Mă mai prostesc eu, ce-i drept, dar meh. :) Mulțumesc de vizită și comentariu. Cu design-ul și personalizatul m-a ajutat o prietenă dragă. Eu zic că a făcut o treabă bună, acum urmează doar să-l mai întrețin! Mă bucur că a ajuns o familie frumoasă și un loc plăcut. Chiar mă bucură foarte mult. Spor și ție și dacă te pot ajuta cu ceva, vreodată, aici sunt. (hug)

      Ștergere
  3. Uau, câte cărți! ^_^
    Sinceră să fiu, nici eu nu prea m-am încumetat să citesc ceva de la Univers, poate pentru că nu credeam că mi se potrivește această editură. Dar văzându-ți cărțile, cred că-mi voi revizui gândurile. Arată toate foarte bine! Singura de care am auzit este "Hazliile isprăvi ale nepotului lui Juan Moreira", pe care am găsit-o pe elefant.ro la cărți gratis. Mi-am descărcat-o acum ceva timp și m-am apucat de ea. Dar cum nu prea pot citi foarte mult electronic, am lăsat-o baltă. Până unde am ajuns, mi s-a părut destul de interesantă.
    Lecturi plăcute și să te bucuri de ele! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic să o iei în seamă, au cărți foarte bune! Bine, mie cel puțin mi s-a părut că au cărți dintr-alea comerciale, ci cărți de la autori consacrați din alte țări. Osmonde, Lispector, Boris Vian, Soljenițîn, Șolohov. Mie-mi plac! Eu nu prea citesc PDF pentru că mă enervează. Mersi de părere.
      Lecturi plăcute și ție și spor la citit!

      Ștergere
  4. Editura Univers e și în cazul meu una dintre editurile preferate. Acuma nu știu exact cate am citit(dar știu ce vreau sa citesc THE HELP) sau dacă ma pot lauda, dar au niște cărți absolut minunate. Cat de des apar postările astea în ultimul timp :)) Este și o colecție mai veche de la aceasta editura, Cotidianul, nu știu dacă și cum se mai găsesc, câteva cred ca au fost reeditate în formatul pe care îl ai tu acum, de asemenea cărți foarte, foarte bune, mici comori as putea spune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (high-five) Mie-mi plac cărțile lor, atât la format cât și la alegeri pentru traduceri. „Culoarea sentimentelor”, clar, una dintre cele mai bune cărți de la ei. :)) Da, am băgat și eu de seamă, chiar apar des - și mai urmează, muhaha. Da, știu colecția, dar păcat că nu prea se mai găsesc. Văzui ceva titluri foarte faine pe la niște anticariate online, Printrecărți.ro și TârgulCărții.ro, parcă. Mersi de vizită!

      Ștergere
    2. Cartile care au aparut cu Cotidianul sunt de la Univers? Acum se explica de ce sunt cele mai bune carti aparute cu ziarul din Romania.

      Ștergere
    3. Este ceva colecție, nu știu sigur! :D O găsești pe la anticariate, nu cred că sunt pe Libris, Elefant, Diverta.

      Ștergere
  5. Chiar mă întrebam când va apărea postarea asta! :)) Păi mă bucur că au ajuns cu bine! Spor la citit! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Simo! :D Tu de ce n-ai postat? Spor și ție.

      Ștergere
    2. ce iti place sa le spui oamenilior pe numele de familie.. de acum iti spun Cioata!

      Ștergere
    3. Cu plăcere, Cioată!
      Păi eu am postat pozele alea pe pagina de facebook și doar le-am mai menționat în ultima postare de genul, am zis că îi prea încărcată postarea dacă mai adaug și pozele alea. :)) Știu că acolo erau toate, dar nu mai avea rost să le postez încă o dată, meh. :))
      Așa așa, Anca! :))

      Ștergere
    4. Nu stiu de la ce vine Simo dar Ciochina e o curelusa si cred ca se vede :))

      Ștergere
    5. No, dar eu glumeam, na. :)) Voiam să te tachinez cu numele de familie. Nu-mi place Cioată, mă mai strigă colegii așa sometimes.

      Ștergere
    6. Pe mine nici măcar profesorii nu mă strigă așa, ha! :)) Bine, de fapt mai sunt câțiva care mă strigă după numele de familie atunci când citesc numele din catalog, dar cei care-mi știu numele îmi zic Angela. :D

      Ștergere
    7. Ma mai striga lumea pe numele de familie dar nu ma deranjaza :D Dar nu profesori sau ceva de genul, unii colegi.

      Ștergere
  6. Pot sa ma mut la tine? macar asa o perioada? Cartile sunt absolut superbe, iar Univers este o editura care se respecta si care a continuat in aceiasi maniera si dupa 89, carti de foarte buna calitate traduse impecabil. Pe ei uitasem sa ii pomenesc in randul celor cu carti politiste excelente, colectia Enigma e absolut grozava.
    cat despre San-Antonio si copertile lui cel putin ciudatele, ei bine el e un fel de Anthony King al mei, sunt carti politiste slabute, usor de citit, citeam prin clasa a patra-a cincia, cand mergeam in vacante la bunica mea pentru ca si le cumpara verisoara mea.Mi se pareau extrem de amuzante. Le-am incercat si acum si, nu, nu mi se mai apr amuzante. Clar m-am maturizat si nu mai rad la glume misogine si puerile. Ce e invers, daca atunci cand l-am citit pe Anthony King avea niste coperti la fel de rele ca acestea si acum arata decent, aici e invers. Pe vremea aia aveau coperti de bun gust si acum.... nup.
    In rest, din ce ai tu aici nu am citit nimic(dar planuiesc). Insa Balada de la Narayama i-am facut-o cadou unei prietene, am rasfoit-o si eu putin si mi-a placut ideea si ei i-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că poți, da, am ceva paturi în plus prin casă! :)) Eu le ador, m-am îndrăgostit de editura asta de când am citit „Seara cântărețelor”, „Drumul înfometat” și „Spuma zilelor”. Adică de la primele cărți primite de la ei. Plus că ei au editat prima ediție din „Pe aripile vântului”, deeeeci. Colecția Enigma este foarte, foarte, foarte misterioasă și tare!
      Noh, nu am să le citesc, cred că am să le dau unei prietene, vecin-mea adică, care e la fel de pasionată de cărți. Ți-am zis că și ea profită de faptul că eu o citesc! :)) Chiar am răsfoit și eu „Balada de la Narayama” și pare destul de interesantă.
      Zi faină!

      Ștergere
    2. Daaaaaa prima ediție din ,,Pe aripile vântului" <3 (ca oricum tare multe mai sunt.. x( )

      Ștergere
    3. Bine, vin, dar vezi că mănânc mult :D Şi devorez cărţi :D
      Deci şi ea profită de pe urma ta, adică tu vrei să iei de la ea ediţia mai frumoasă din Hoţul de cărţi şi îi dai nişte cărţi poliţiste mediocre.... da, sigur, pot să vad cum profită de tine.

      Ștergere
    4. Esti sigur ca nu a aparut o editie in interbelic? Chiar as fi curioasa sa aflu asta.

      Ștergere
    5. :)) Dean, cred că mai sunt pe la Leda, dar nu am încredere mari în traducere (îs ieșite într-o colecție de clasici). Ancaaaa, da, cred că e prima ediție! E aia din colecția „Romanul secolului XX”. Am mâncare destulă, cred, să văd ce mai e prin frigi. Dacă nu, stau aproape de magazin, deci e OK.

      Ștergere
    6. bine, am noat, sa vad ce fata facicand tetrezesti cu mine la usa :))

      Ștergere
  7. Iti recomand colectia Enigma, geniala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, am citit câteva cărți de acolo și chiar mi-a plăcut. Abia aștept să le citesc și pe-astea! Mersi mult, Cătălina, de recomandare!

      Ștergere
  8. Am și eu Galben ca șofranul, dar n-am citit-o...Nu încã :) . CL Lci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îi fac recenzie după ce-o voi fi citit, promit să ți-o trimit! Asta dacă n-o citești tu înainte. Salutări! :D

      Ștergere
  9. Ce de carti minunate! Sa le citesti cu placere. :) Si mie imi place Editura Univers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, dragă Cătălina. Și tu să ai parte de lecturi frumoase!

      Ștergere
  10. Absolut superbe ! Fără invidie, de data asta. Dar sincer, prima dată când am văzut poza de la început, chiar nu te-am crezut. „Cum să fi avut, doar de cteva zile, căci ultima postare de genul ăsta chiar a fost acum câteva zile, cum să fi avut biblioteca lui onoarea asta... MINTE!” Dar se pare că tot ce spui tu aici, e adevărat... dar nu contrazic, cu atât mai bine :))
    Eu nu am auzit de prea multe de-aici, dar m-am documentat de câteva și sper să le citesc și eu. Cât despre invidia de toate zilele, vezi că nu mă mai cuprinde ?! Fac multe, multe progrese și se vede că perseverez. Nota zece pentru mine ! :)))))) Și pentru cărți, desigur. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, mă bucur că de data asta invidia nu mai e așa mare! :))) NU MINT! Serios, chiar am să fac o poză cu biblioteca mea (chiar și eu îs curios cum arată ea, așa, în poză). :))
      Pups și să faci și tu postări de genul. Is fun!

      Ștergere
    2. Hei-hei , carti noi , frumoase , cu un miros extrem de placut ce iti face simturile olfactive sa danseze de bucurie , transmitand noi stimuli creierasului tau , acesta nu va avea cum sa se opuna nebuniei create de simturi si isi va dori sa sa desfate cu ele , sa cada in pacatul lecturii , desigur, asta pentru o perioada de timp ▲ perioada in care uita sa functioneze logic si normal si apoi -apoi se produce qcel ceva ce te va inlantui si te va tine captiv permanent in lumea lor. ( si cititul da dependenta -mai ales cumpararea cartilor -mai ceva ca drogurile sau consumul de cafea, ciocolata si alcool .dar fir-ar dintre toate cele mentionate de mine , cea mai placuta este aceasta / lectura ) . Sa te bucuri de noile achizitii si sa ne incanti cu recenzii la fel de frumoase si soectaculoase
      . O zi frumoasa -plina de lecturi placute . ( ps. Am sa ma ancorez sa iti ofer un sfat pe care l-am primit de la profesoara mea , pe cand eram in generala. Ea spunea asa. E bine caecturezi dar nu uita sa si traiesti - neh , eu nu fac asta in prezent. Adica citind traiesti mai multe vieti decat una singura - ce-i drept , dar nu uita sa te distrezi)

      Ștergere
    3. Erata ..acel * lecturezi 'spectaculoase * ( rog a mi se scuza tastarea comentarilor de pe telefonul mobil -serios ma scoate din minti , uneori )

      Ștergere
    4. Crissu, bine te-am găsit! :D Mersi mult de comentariu și, meh, lasă greșelile, știu cum îs telefoanele astea - pe mine uneori mă scot groaznic din minți! :)) Cărți frumoase, dada, și cafea, ciocolată. Vai, ador cafeaua, cred că am uitat să spun pe-aici. E bună și ador mirosul de cafea.
      Păi cine-a zis că citind nu te distrezi? Bine, bine, luăm și câte o pauză de la citit, dar cititul e awesome și e funny! :))
      Pupici și te mai aștept.
      Andrei

      Ștergere
    5. Te sustin :-) mirosul de cafea dimineata e cel mai placut. Ma bucur sa citesc ca iti place.

      Ștergere
    6. Andrei, după ce am văzut articolul despre muzică și prieteni, cu ghilimele dragi de rigoare - desigur, acum sunt mai mult în faza de compătimire și tristețe. Mi-au venit iar în minte versurile manelelor ascultate pe coridoarele școlii, Doamne ! Cred că dacă eram în locul tău, când m-ar fi întrebat ăla de „ce-ai vrea să pun, vioară?” i-aș fi trântit un pumn în gură/boxe, aș fi stricat două pahare și aș fi plecat. :) Ah, doar să am șansa asta și-ți zic că așa fac. Inspirație teroristă !

      Ștergere
    7. :))) Teroristă. Ascultă Rachel Portman - We all complete. O să-ți placă la nebunie!

      Ștergere
  11. Ce carti frumoase! Editura Univers mereu scoate titluri bune si atractive, chiar daca nu tocmai cunoscute.

    RăspundețiȘtergere