sâmbătă, 6 iunie 2015

Dimensiuni paralele (Mâna din vis, #2), de Ella Cold - Recenzie


Al doilea volum al seriei „Mâna din vis”, din tagma „cărți de dragoste”, și ultimul de altfel. L-am citit astăzi, acum câteva ore, l-am savurat până la ultima pagină și abia am așteptat să văd ce se întâmplă cu eroina noastră, Sarah Harold, care se afla, la sfârșitul primului volum, într-un impas. Am să vă las recenzia primului volum AICI, ca să vă familiarizați cu personajele și cu ideea romanului. 

Ca să fac un mic rezumat, Sarah Harold, provenind dintr-o familie ce se înrudete de departe cu cea regal, n-a profitat niciodată de pe urma acestei poziții sociale și nici n-a abuzat de averea tatălui său, locuiește singură într-un apartament cochet, preferând să-și făurească, independent, cariera. Este îndrăgostită de francezul Paul Marquise, cu care a studiat la aceeași universitate în Londra, și totul pare frumos și normal, liniștit, până cînd află că posedă capacități paranormale. Aproape peste noapte, realizează că poate să prevadă viitorul, evenimente ce urmează să se petreacă, iar mai apoi constată că are o forță tămăduitoare absolut senzațională, reușind să vindece oameni și animale de diferite suferințe și boli.

La început și-a salvat propriul cocker, un cățeluș lovit într-un accident de mașină, apoi a reușit să vinndecere terrierul doamnei Elisabeth York, o rudă foarte apropiată a Casei Regale Britanice. Drept recompensă, astfel, Lady York îi oferă o vacanță în Grecia, împreună cu logodnicul ei Paul. Deși dorește să rămână în umbră, e evident că nu-și poate ascunde capacitățile pentru prea mult timp. Pe tânără n-o interesează celebritatea sau averea, dorindu-și doar o carieră frumoasă, o căsătorie normală și un copil fericit. Cu toate acestea, visul ei este departe de a se împlini, și totul datorită acestui „har divin” al ei.

Dar ce se întâmplă când Sarah are o viziune întunecată, primejdioasă? Ei, bine, în acest al doilea volum acțiunea este mai alertă și, parcă, așa mai merge. În primul volum am înțeles și noi personajele, cum să treaba cu puterile donșoarei Sarah, ce vrea acesta de la viață, pentru ca în al doilea volum lucrurile să fie puțin mai abrupte. Într-o viziune, aceasta îi vede pe ambasadorul Marii Britane și pe logodnicul ei, Paul, ținuți ostatici într-o cobioabă, undeva într-o pădure, și se hotărăște numaidecât să le sară în ajutor. Evident, cum singură nu poate, angajați ai Pentagonului iau legătura cu ea și îi cer informații privitoare la ostatici, deși câțiva rămân sceptici la capacitățile lui Sarah de a putea vedea și comunica de la distanță cu diferite persoane. 

Încercând să-i salveze, Sarah își pune viața în pericol - atât viața ei, cât și cea a copilului pe care-l poartă în pântece. Romanul de dragoste al Ellei Cold este plin de mister şi suspans, fiind pe placul unui public larg, de la tineri până la cei mai în vârstă. Ritmul scrierii este alert şi captivant totodată, dialogul personajelor fiind preponderent pe întreg cuprinsul cărţii, ceea ce face lectura cu atât mai pasionantă. Deşi nu este o carte cu tentă erotică, sexualitatea n-a fost omisă, dar dragostea îşi pune amprenta pe partidele de amor frumos şi incitant descrise de către Cold: fără prejudecăţi, totuşi cu delicateţe şi senzualitate.

Va reuși Sarah să-și salveze logodnicul și să ducă, în continuare, o viață aparent liniștită? Va fi pusă viața ei în primejdie, în această încercare de a-i salva din mâinile teroriștilor musulmani? Aflați răspunsul citind aceste romane. Vreau să menționez că un lucru interesant la aceste două romane este faptul că sunt inspirate dintr-un caz real. Interesant, nu? Le mulțumesc celor de la Editura Național pentru acest volum, îl puteți comanda de AICI. Cartea se citește rapid și, cu siguranță, vă va captiva atenția, în special datorită stilului alert și poveștii autentice. De asemenea, vreau să vă spun că transportul prin Poșta Română este gratuit, iar cărțile au un preț foarte bun și o reducere de 15%. Zi frumoasă și lecturi plăcute!
 
Adapotare de Dan Coste
176 pagini

6 comentarii:

  1. Nu înţeleg care e legătura între Pentagon şi Marea Britanie... Probabil trebuie să citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea cred că ai să găsești un răspuns, fiindcă nici eu nu am făcut legătura. Să zicem doar că-s niște afurisiți ăia de la Pentagon și-și bagă nasul peste tot. Tadaaaa!

      Ștergere
  2. Uite ce-ai făcut ! Așa de bine e scrisă recenzia că sigur voi pune mâna pe cărțile acelea, și nu se va intâmpla târziu deloc.
    Nici eu nu am găsit legătura intre Pentagon și Anglia, dar răspunsul tău de mai sus e... destul de ok. :)) Mulțumim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Hihi, mulțumesc eu, de fapt. Mă bucur că ți-a plăcut recenzia. :) Să citești cărțile și să-mi spui cum ți s-au părut.
      Pupici!

      Ștergere
  3. Cred că am mai spus că volumul ăsta mi-a plăcut mai mult, probabil că stilul autoarei se vede mai bine atunci când presară mai multă acţiune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa-i. Parcă e mi natural și nu tras de păr, lucru pe care l-am observat, uneori, în primul volum. Pupici!

      Ștergere