luni, 8 iunie 2015

Dan C. Mihăilescu, despre cea mai nouă carte a sa




Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă aşteaptă marţi, 9 iunie, de la ora 19.00 pentru o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu despre cea mai nouă carte a sa „Ce-mi puteţi face dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, una dintre cele mai bine vândute cărţi Humanitas la Bookfest 2015. La eveniment vor participa, alături de autor, Costion Nicolescu şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Îi datoram aproape dureros această carte.
I-o datorez demult, nu doar dinspre începutul anilor `90, când era (încă o dată şi tot mai sălbatic) ţinta ironiilor şi neînţelegerilor multora („Ce caută ăsta cu crucea în Parlament ?!”), şi când puteam, în sfârşit, spune totul, ci tocmai dinspre finele anilor '70 ai veacului trecut.
Firește că rândurile de acum se vor inclusiv o penitență. Una tardivă și fragilă, e drept, dar nu mai puţin sinceră și încercănată sufletește.“ – Dan C. Mihăilescu

3 comentarii:

  1. Mereu când vezi un eveniment cultural îţi blestemi zilele prin simplul fapt că nu stai în Bucureşti!
    Sper să o pot cumpăra când va apărea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. :)) Și, culmea, mai toate se întâmplă pe-acolo. Uff! Îmi place Mihăilescu, am citit ceva critică scrisă de el și a fost pe înțelesul meu.

      Ștergere
    2. Cartea a apărut deja, se găseşte de ceva timp în librării, Humanitas nu face mereu lansările înainte să apară cartea, uneori le face şi la mai mult de o lună după. Plus, la voi în oraşe sunt librării Humanitas, screţi-le pe facebook sau mergeţi acolo şi le daţi o idee şi e posibil să repete evenimentul. cel puţin în Braşov au fost multe evenimente de genul, e una din librăriile Humanitas în care s-a investit cel mai mult.

      Ștergere