sâmbătă, 9 iulie 2016

Cărți, cât mai multe cărți (XXXV)


Salutare,

Iată, am scăpat și de BAC. În sfârșit, Doamne, Doooooamne, nici nu-mi vine să cred ce rapid trece timpul, dar, de fapt, nu-mi vine să cred ce ușor a fost BAC-ul. Atâta stres, aș spune, poate degeaba. Dar, na, e normal să fii stresat, să-ți fie, să spun așa, frică! :) E un examen important - din punctul de vedere al altora - dar, în fine, irelevant. Ce-i drept, s-au mai adunat cărți în biblioteca mea, nu pot să nu vă fac în ciudă și să mp laud. Abia aștept să termin și cu admiterea la facultate - 25 iulie - și apoi să am timp să citesc până cad epuizat. Adică, la nesfârșit. Hehe! Voi ce-ați mai făcut, ce mai citiți? :) Eu, momentan, citesc cartea lui Alex, Visele lui Mary, căruia îi mulțumesc că mi-a trimis-o. Îmi place, momentan, abia aștept să văd ce urmează să se mai întâmple! Așadar, iată ce cărți am primit și ce cărți, de asemenea, mi-am cumpărat. 


Ultimul volum din istoria Reginei Maria. Gata, acum mă pot apuca de toate. Ador cărțile istorice.
 

Mulțumesc mult Andreei pentru carte, abia aștept să o citesc. Lui Alex (Costele!!!), de asemenea, pentru povestea fascinantă!
 

Cella Serghi, Cartea Mironei, și Max Blecher, Întâmplări din irealitatea imediată.
 



Ador cum scrie Liliana Corobca și abia aștept să citesc această carte. Revolutionary Road este unul dintre filmele mele preferate, așa că mă bucur că am găsit și cartea.
 

Vreau să citesc totul despre Monica Lovinescu, iar corespondența cu mama ei este una emoționantă. Travesti este prima carte scrisă de Mircea Cărtărescu pe care mi-o cumpăr.



Cărți istorice și pline de cultură!


Ioana Pârvulescu are un geniu aparte, e de prisos să vorbesc despre asta. 
 

Svetlana Cârstean vede emoții cu cuvintele.
 


Ultimul volum al unei trilogii genialeeee!
 





Abia aștept să citesc aceste două cărți, mi le-am dorit de când au apărut.
 

Subscriu! 
 


Nu sunt toate cărțile, ci cele care mi-au fost la îndemână pentru a le lua din bibliotecă. O să revin cu o postare, o altă postare! Voi ce v-ați mai cumpărat? Ce mai citiți?

O zi liniștită!

Anndrei 

48 de comentarii:

  1. cărți absolut minunate!
    momentan citesc "la răscruce de vânturi" dar sunt spre final, deci aștept să încep să citesc "lupul de stepă" de Herman Hesse.
    deci mă bucur mult, mult de tot că te-ai descurcat la bac și îți doresc succes și pentru admiterea la facultate. și, desigur, vacanță plăcută cu cât mai multe cărți citite! :D ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paulaaa, bine te-am găsit pe-aici! :) Mulțumesc mult, sper să fie totul bine și să treacă și asta, să am timp mai mult pentru blog, recenzii! :) Spooor la citit și aștept păreri în legătură cu „Lupul de stepă”, și eu o am!

      Ștergere
    2. ce primire călduroasă, mulțuumesc.❤❤ dacă astăzi termin lrdv, și tot azi încep "lupul de stepă", sper că o termin weekend-ul ăsta, că-i o carte mică și faină (da, am citit păreri și recenzii, nu m-am putut abține). :D tot aici să revin, tot aici? nu că ar conta părerea mea, dar îmi place să vorbesc despre cărți.

      Ștergere
    3. Cu drag, Paula! :) Oamenii care citesc sunt, mereu, primiți cu brațele deschise! Dap, revino tot aici, dacă poți! Îmi place să ascult oamenii vorbind despre cărți! Pupici!

      Ștergere
    4. o să revin, promit, Andrei!
      da, da, ăw, pupici şi îmbrăţişări, multe îmbrăţişări strânse şi kilometrice!

      Ștergere
    5. Andrei, hei!! am revenit, cu întârziere, căci n-am terminat-o weekend-ul trecut, scuze, scuze. dar sunt aici, am promis.
      oare cum să numesc ''Lupul de stepă''? o carte confuză? spectaculoasă? un univers fantastic şi nesigur? da, cu siguranţă are un pic din fiecare. te împleteşti de o frază, te îmbeţi de acele cuvinte şi, imediat, te aruncă într-o altă frază. întorsături frumoase ale ideilor. ceea ce am iubit, AM IUBIT, a fost momentul în care Harry a întâlnit-o pe Hermina într-un local, nebănuit, întâmplător, pentru că el chiar nu s-a putut duce acasă, (dintr-un motiv de sinucidere). aşa că, s-a dus în acel local. şi, din acel moment, Hermina a devenit oglinda lui în care se reflecta, într-un mod diferit, —sunt sigură—, căci ea i-a făcut cunoştinţă cu lumea necunoscută lui, l-a învăţat să danseze, l-a împins către fericire. n-ai cum să nu te regăseşti în universul lui Harry (pasiunea pentru cărţi, muzică, he he) şi nu numai.
      deci, da, personal mi-a plăcut mult. e o carte bună, captivantă, delirantă. ţi-o recomand cu mare drag.
      şi mulţumesc, Andrei, că m-ai lăsat să-ţi scriu şi că m-ai ascultat! tu ce mai faci? cum eşti? :)

      Ștergere
    6. Paulaaaa! Mersi că ai revenit! No worry!(hug) God, ce bine sună, sigur am s-o încerc și eu!
      Eu sunt bine, mulțumesc frumos, scuze că răspund cu întârziere dar ieri am avut admitere la medicină și nema timp, nema citit! Hih! Dar am revenit în forță și o să mă dedic blogului, în sfârșit. Cu alte cuvinte, sunt bine, mă bucur că am scăpat de tot stresul! Pupici!

      Ștergere
    7. Andrei, e în regulă, nu îți cere scuze!!! și ai reușit, ai reușit!... Doamne, ai reușit!❤ sunt atât de fericită pentru tine! (hug) poate o să sune puțin ciudat ce urmează să îți spun, dar mă uit la tine și îmi dau seama că visele pot deveni realitate dacă îți dorești cu adevărat. ești minunat, absolut minunat. mă bucur că ești bine. ai grijă de tine! pupici!

      Ștergere
    8. Doamne, ce frumos ai spus. Mulțumesc nespus, mi-ai dat așa o energie pozitivă și... frumoasă! Asemenea, te-aștept cu drag pe-aici fiindcă ești o prezență luminoasă! (hug) Pupiciiiiii!

      Ștergere
    9. da? ăw, mă bucur că am reușit să fac asta.❤ dacă eu sunt o prezență luminoasă, atunci tu ești steaua care face luna să cânte.
      merg să citesc noua ta recenzie, cu toate că nu știu de carte... sunt curioasă! (doar e vorba despre cărți, nu? :)) ):D pupiciiiiii!

      Ștergere
    10. Dap! :) Pupiciiiii! (hug)

      Ștergere
  2. Bună,Andrei!
    Sa ai multa bafta la examenele care vor urma,dar și la cele la care mai ai de primit rezultatele. Te înțeleg perfect pentru ca abia am ieșit și eu din sesiune,iar pana acum nu am avut timp absolut de nimic altceva, însă sper exact ca și tine sa mă apuc acum de citit și desigur sa mă întorc la vechiul meu blog și la recenzii, căci îmi lipsesc foarte tare.
    Îmi plac cărțile alese și abia aștept sa iți citesc recenziile căci deși nu am mai trecut cu un comentariu, ti-am mai urmărit activitatea. Sa ai mult spor la citit și o vacanta cât mai frumoasa !
    Te îmbrățișez cu drag ! 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Alessandra, și mulțumesc de urări! (hug) Aștept activitate pe blogul tău, să știi, că-mi plăcea modul tău expeditiv de a prezenta o carte. Mă bucur că ai scăpat de sesiune - sper, fără restanțe - și că vei avea timp. Încă puțin și scap și eu. Puuuupici!

      Ștergere
    2. Fără, fără din fericire. Și eu aștept să îmi revină starea respectiva în care să reușesc să scot ce trebuie, căci parcă după atâta timp nici degetele nu mai merg pe tastatură cum trebuie. Mulțumesc frumos și cu siguranță voi veni cu activitate.
      O să scapi cu tine, căci noi cei de aici îți ținem pumnii! Pupici și ție și spor! :-*

      Ștergere
    3. Mă bucur mult s-aud asta! :) Abia aștept să scap și să mă dedic scrisului, blogului și cititului. Vă mulțumesc! (hug)

      Ștergere
  3. Geniale carti! :) Asteptam pareri

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt curioasă să văd cum o să ți se pară „O iubire imposibilă”. Am pus ochii pe cartea asta din momentul în care a apărut, și încă nu știu dacă merită cumpărată; bine, nici nu am prea citit recenzii despre conținutul ei, deci... da. Cu toate că titlul pare, oarecum, clișeic, am o vagă bănuială că va fi oarecum diferită. Așa că aștept să-ți citesc recenzia, să văd înspre ce direcție să înclin balanța: să mi-o cumpăr sau nu.

    Câte cărți văd că îți cumperi, stau și mă întreb când mai apuci să înveți sau să faci altceva în afară să citești. Plus că ai niște cărămizi prin poze...!

    Lectură plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia aștept s-o citesc, nu știu de ce, am așa o certitudine c-o să-mi placă. Coperta, cel puțin, e genială! Revin, bineînțeles, de îndată ce o termin și am timp!

      Să știi că nu prea am mai citit deloc în ultimul timp. Serios. Din frustrare, îmi cumpăr cât mai multe cărți! :)) Dar nu le citesc. Cel puțin, normal, nu acum. La vară o să le devorez! Pe toateeee!

      Ștergere
  5. lectura placuta andrei,frumoasa colectie,o parte le-am citit.dar tu apuca-te dupa admiteri.astept vesti de la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea, Arci! După admitere, după. Vești bune, foarte bune - să sperăm! Pupici!

      Ștergere
  6. Abia aștept să văd ce zici de cartea de Donna Tartt! Lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna!am citit O iubire imposibila de Mary Jo Putney si pot spune ca mi-a placut.Si eu am terminat cu examenele si acum pot sa continui sa citesc "E ușor sa te iubesc "o carte despre adevaratele sentimente pe care uneori le gasim la cele mai neașteptate persoane.Doresc tuturor celor care au dat examene bafta la rezultate!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Daisy, mă bucur să te văd pe-aici! :) „O iubire imposibilă”, citită de tine, cred că e altă carte. O s-o citesc pe-aceasta și revin cu păreri. Mulțumesc mult, pupici!

      Ștergere
    2. Si eu ma bucur sa fiu pe aici!:)este o pagina foarte interesanta,tine-o tot asa :-)

      Ștergere
    3. Mulțumesc mult, mult! :) Mă bucur că ești de această părere!

      Ștergere
  8. Lecturi placute, Andrei!!! Abia astept recenziile :D
    multa bafta la examenul de admitere !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, Alexa, mulțumesc muuuult, muuult! Sper să trec cu bine (și) de asta. :)

      Ștergere
  9. foarte frumoase cartile pe care le-ai cumparat. Imi place cum arata coperta cartii O iubire imposibila, pare interesanta si cartea Varsta inocentei. Spor la lectura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Sincer, drept să-ți spun, am luat cartea „O iubire imposibilă” pentru că ador, pur și simplu, coperta. Ce-i de la Polirom îs foarte buni! :) Sunt sigur c-o să-mi placă și cartea.
      Asemenea, Gabriela!

      Ștergere
  10. Vaaii, cred că n-o să fie postare de genul ăsta la care să nu-ți zic că te invidiez pentru cărțile alea de la Polirom! Au început să-mi placă tare mult cărțile publicate la ei. :D
    Lecturi frumoasee și multă baftă la admiteree! Pupiceei. *.*
    P.S. Încerc de vreo 30 de minute să-ți dau mesaj și să te întreb cum a fost la BAC, dar minunatul Facebook are probleme tehnice. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, ciudă, ciudă! :P Eu le ador, le vreau pe toateeee. Cu prima ocazie cum găsesc bănuți în buzunar, reduceri, ori îmi cumpăr o carte absolut random de la ei, ori îmi iau ceva ce voiam de ceva vreme să-mi iau! :) Pupiceeei și mulțumesc.

      Ștergere
  11. Vai, vai, ochii mei! Câte cărți frumoaseee! Îmi plac tare mult cele de la Polirom, mi se par foarte interesante, mai ales că e o colecție întreagă de cărți minunate! Uneori mă întrebi unde-ți mai pui atâtea cărți, cumpărate aproape lunar! :D
    La cât mai multe lecturi! ^.^
    Îți doresc multă baftă la admitere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, îs minunate, așa-i? Și mie-mi plac, vreau tooooată colecția, oh! Sincer, nu mai am loc, am mai improvizat eu niște rafturi, dar aș vrea să le-așez pe toate așa frumooos, în rând! Eh, este timp! Lecturi frumoase și ție! Mulțumesc!

      Ștergere
  12. Andrei, felicitari pentru rezultate, oricare ar fi ele; nu pot sa sper, deja stiu ca sunt bune, nici nu mi-as imagina altfel.
    Ce am citit de curand: Dan Coman-Casnicie, Marc Levy-Unde esti?, KA Tucker-Zece respiratii scurte si Maggie Mitchell-A doua fata.
    Intre timp mi-am facut noi achizitii pe care abia astept sa le parcurg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc foarte mult, acum mă așteaptă un examen mai mare, admiterea! :) Frumoase cărți, am și eu cartea lui KA tucker, am spus că o citesc vara asta! Cum ți s-au părut? „Căsnicie”, și eu am vrut s-o cumpăr, dar n-am știut dacă merită sau nu. Merită? Ce cărți ți-ai cumpărat? Lecturi frumoase și numai bine!

      Ștergere
  13. Harper Lee ”Du-te și pune un străjer” e o achiziție foarte buuuună. O citesc și mi se pare adorabilă :33

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicoletaaaa, bine te-am regăsit! Mulțumesc, și eu abia aștept s-o citesc pentru că am citit „... Să ucizi o pasăre cîntătoare” și mi s-a părut superbă! :)

      Ștergere
  14. Andreeei, te invit la o leapșa, când ai timp să o faci: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/07/leapsa-10-dorinte-nebune-ce-merita.html :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Linda Howard-Merita sa mori pentru ea, Jane Costello-Aproape casatoriti, Jacquelline Susann-Valea papusilor,G. Musso-Central Park si Jojo Moyes-Ultima scrisoare de dragoste.
    Casnicie mi-a placut foarte mult. Recunosc, la inceput nu m-a atras pe cat ma asteptam, dar pana la sfarsit am savurat-o. Asta, plus faptul ca mi-am dat seama tot atunci(la sfarsit) de ce "Casnicie"si nu"Casnicia". Da, o recomand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru recomandări! De Linda Howard parcă am și eu o carte, două! Lecturi frumoase în continuareeee!

      Ștergere
  16. Carti cu adevarat incantatoare! Tocmai ce mi-am achizitionat "Inainte sa te cunosc" de Jojo Moyes <3 Povestea mi se are una superba(da, am vazut filmul si mi-a super placut!) si cu siguranta cartea il va intrece! Astept recenziile cartilor. Sunt curioasa mai ales ca titlurile cat si aspectul sunt promitatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-mi spui părerea, te rog, după ce vei fi terminat de citit! :) Sigur, fac recenzii cărților pe care le citesc, dacă am dispoziția necesară. Lecturi frumoase!

      Ștergere