miercuri, 10 iunie 2015

Un loc pe raftul meu (XIII)


Salutare,

Mi-am cumpărat ceva cărți în mai, destul de multe. Ideea este că nu am postat poze cu toate cărțile, ori din lipsă de timp, ori că, deh, am uitat. Am să postez acum o tură și, peste câteva zile, alta. Să-mi spuneți, vă rog, ce cărți v-ați mai luat voi: fie luna asta, fie luna trecută, fie acum zece luni!


Spre rușinea mea, nu am citit nimic de acest autor. Sunt sigur că o să-mi placă acest roman, am auzit că e foarte bun.


Am citit acest roman, mi s-a părut foarte bun. Chiar merită! Recenzia AICI.


Mi s-a părut interesant titlul, abia aștept s-o citesc. Plus că ador cărțile din colecția Raftul Denis, de la Humanitas Fiction


Și despre acest roman am auzit foarte multe lucruri, atât pune cât și mai puțin bune. Aștept să-l citesc și să revin cu o părere. De altfel, trebuie să mai lucrez la focalizarea unei poze, că-s varză.


Am primit aceste două volume pentru recenzii, că altfel nu cred că le-aș fi cumpărat. Nu le-am citit, dar am auzit atât de multe păreri, la o adică, taberele îs împărțite. Nu știu la ce să mă aștept!


În momentul de față m-am apucat de „Generation P”, a lui Viktor Pelevin, deoarece tocmai am terminat „Deadline”; a lui Adina Rosetti și încă nu pot să cred cât de mult am savurat acest roman și cât de mult mi-a plăcut. Revin, curând, cu recenzia.


Îmi plac mult aceste cărți, atât la exterior cât și la interior. Primite în urma colaborării cu Editura Național.

Acesta este cadoul pe care am reușit să-l mai prind, făcân o comandă de minim 30 lei (parcă) pe Libris, de ziua lor. Eh, e gratis, ce mai contează?!


Abia așteeeept să citesc acest roman, îl iubesc pe autorul acesta. Iubesc cărțile din această colecție Rao Clasic, aș vrea să le am pe toate. 


Normal, pentru că cine n-o iubește pe Anne Holt? Vreau să am toate cărțile acestei autoare.

De mult mă tot țin după acest roman, vreau să descopăr această viață misterioasă a lui Coco Chanel. Abia aștept s-o citesc!


Habar nu am de ce, dar știu că acest roman o să-mi placă. Știu acest lucru. Îl simt. E ca un al șaselea simț, haha!
 
Cam asta a fost tot, deși mai am vreo zece cărți, plus că urmează să mai ajungă. Mu-ha-ha, cred că o am nevoie de trei-patru vieți să citesc toate cărțile pe care vreau să le citesc. Voi ce v-ați mai cumpărat? Lecturi frumoase și mult succes!

14 comentarii:

  1. Nu e drept să ai atâtea cărţi noi şi eu nu. Mie mi-a ajuns colectul cu premiul de la centrul ceh, am un album despre arhitectul ceh al Casei Regale a României, nişte benzi desenate despre un pilot ceh care a luptat în Al Doilea Război Mondial şi încă două cărţi, nu îmi amintesc cum se cheamă (ruşine mie, dar sincer nu prea am avut timp de ele pt că sesiune). Şi-a mai luat sormea două cărţi, tot scrise de autori cehi, de la Bookfest şi a primit o carte de la Nemira, tot pt un proiect, ceva. Cam atât, cred, posibil să fi uitat ceva, dar oricum a fost o lună slăbuţă.. Am mai câştigat Onix la un concurs... şi am primit o carte din SUA, câştigată pe goodreads. Trebuie să recuperez în iunie :D.
    Din ce ai tu aici am şi eu Bătrânul şi marea, trebuie să mă apuc de ea. Am citit Veronika se hotărăşte să moară, mi s-a părut ok, nu genială dar ok, stilul clasic a lui Coelho şi un veac de singurătate, ţi-am zis, arbore genealogic îţi trebuie la ea.
    Cartea gratuită de la Libris e SF cumva sau mi se pare? Oricum, nu ştii până nu încerci, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia aștept să citesc „Bătrânul și marea”, nu știu de ce. Eh, lasă, recuperezi tu, ai timp! :D
      Da, e SF, din câte am înțeles, cred, adică e ceva cu ocultism și chestii dintr-astea, după cum și coperta o indică. Mă intrigă, sper să-mi placă.
      Succes!

      Ștergere
    2. Eu cam ştiu despre ce e Bătrânul şi marea, am făcut ceva despre ea la Literatură universală în liceu, atunci nu am citit-o, citeam altceva, dar între timp mi-a intrat în cap că neapărat trebuie să o citesc, nu ştiu de ce dar povestea mi se pare fascinantă, apoi am şi primit cartea şi o aud că plânge să fie citită.
      Ocultism, SF, sună bine, există două variante: e uimitoare, genială, poate chiar o capodoperă sau e un fiasco total. Trebuie doar să o deschizi ca să afli care e varianta corectă.

      Ștergere
    3. Ce frumos că ai făcut literatură universală. Eu nu am ocazia, fiind la mate, dar mi-aș fi dorit nespus. Plânge, plânge, o aud. Ideea este că după ce o citesc, vreau să mă apuc de ”Fluturi”, a lui Binder. :)) Deci, oarecum, am o oroare în suflet. Gâââh!
      Da, așa-i, dar cred că am s-o mai las la naftalină, se se obișnuiască și ea cu celelalte.

      Ștergere
    4. Succes cu Fluturii :)), nu am citit-o dar am auzit multe despre ea. Reinventează modul de a face literatură, pune virgulă între subiect şi predicat :))
      E, nici orelel de literatură universală nu sunt mereu grozavă, depinde de profesor, în clasa a 12-a am avut noroc, era un prof care ne lăsa să citim ce vrem cu condiţia să vadă că am citit când ne pune întrebări şi aşa ne dădea note, mi-a plăcut la nebunie ideea.

      Ștergere
    5. Haha. Știu că părerile îs cam împărțite. Am s-o citesc și, evident, revin cu părerea. Oricum, am prieteni cărora le-a plăcut și au găsit-o lejeră și confortabilă. Nu știu ce să zic, acum!

      Ștergere
  2. Sunt invidioasă de nu mai pot ! :)) (replica a fost șmecheră..sa nu? :( )
    Abia aștept să-i faci recenzie la cartea aia... „Larve” Irina Binder. Va fi o recenzie... controversată, presimt :)) știu că n-o să-ți placă acea carte, nimănui n-o să-i placă, doar dacă iubește clișeul, și cred că nu ești amator.
    DAR DE CE AI ATÂTEA CĂRȚI?! DE CE?! N-AM INȚELES ! Iți arăt eu ție, fac și eu postare d-asta, să vedem cine-i mai tare... *față de escroc-criminal-abuzivo- certat cu poliția*
    Problema la postarea mea o să fie 1.Sunt și mai varză la focalizare 2. Probabil o să apară poze cu săracile cărți de la anticariat, cu măcar 2.000 de urme pe copertă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! :)) Hmmm, am auzit mulți care spun că e clișeică, adică, zău, chiar clișeică, însă am și prieteni (cu gusturi literare selecte - și aici sper să nu mă contrazic singur - care au găsit această carte o lectură frumoasă, sinceră și... bună?!). Am cărți pentru că pot (o revalorificare a replicii lui Christian Grey). :D
      Păi să faci și tu, n-ai nimic de pierdut. Cărțile de la anticariat îs foarte bune, dimpotrivă, și eu îmi cumpăr de la anticariate! :P Chiar cu mare drag.
      Seară fainăăăă!

      Ștergere
  3. Eu mi-am cumparat Instrumente mortale de Cassandra Clare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos, cred că am văzut o singură parte din film și, heh, totuși nu prea m-a atras, nu-s genul meu. Să le citești cu drag, Geo!

      Ștergere
  4. Şi eu citesc acum Un veac de singurătate, fix ediţia aia (care îmi şi place foarte mult) şi abia aştept să-ţi văd părerile :D
    Mult spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubesc cărțile din această colecție, cred că am să fac rost de toateee. Arată genial. Și eu am s-o citesc, am auzit că trebuie să-mi fac un arbore genealogic pentru personaje! Haha! :))

      Ștergere
  5. Am găsiiit. Despre "Un veac de singurătate" vorbesc. :)) Nu știu cum am omis-o. Și "Fluturi"... :))

    RăspundețiȘtergere