joi, 27 august 2015

Nou la Editura Trei


Salutare,

Cărți noi și frumoasă, iarăși, de la Editura Trei.



Aleksi Kivi şi-a pierdut mama într-o zi ploioasă de octombrie, în 1993.Două decenii mai târziu, Aleksi, acum în vârstă de 33 de ani, e convins că ştie cine e responsabil pentru dispariţia mamei sale. Toate indiciile conduc spre milionarul Henrik Saarinen. Dar poliţia nu e de acord cu investigaţia, astfel că Aleksi porneşte propria anchetă asupra lui Saarinen.Sumbru ca sufletul meu este o poveste despre o viaţă trăită în singurătate, despre promisiuni, preţul obsesiilor, costul răzbunării şi puterea dragostei. Scris într-un stil precis şi încărcat de frumuseţe, romanul este o interpretare modernă a tragediei greceşti, căci în esenţă vorbeşte despre iubire, dreptate şi izbăvire.





O poveste zguduitoare despre pasiune şi trădare, descoperită în arhivele secrete KGBIarna lui 1916: Sankt Petersburg. Rusia e în pragul revoluţiei. În faţa Institutului Smolnîi pentru Fete din Înalta Societate, Saşenka, fiica de doar şaisprezece ani a baronului Zeitlin, este aşteptată de către guvernanta sa, dar şi de poliţia secretă a Ţarului...Frumoasă şi aprigă, Saşenka este captivată de noua ideologie bolşevică şi intră în jocul periculos al conspiraţiei şi seducţiei.Douăzeci de ani mai târziu, e căsătorită cu un membru de seamă al partidului comunist şi are doi copii. Însă idila interzisă cu un scriitor are consecinţe devastatoare pentru familia sa.




O tocilară ispititoare. Un Casanova incurabil. Şi o lecţie de chimie între doi oameni, prea scandaloasă pentru a fi predată în şcoală.Certată de fratele ei ultraprotector fiindcă-şi neglijează viaţa socială, Hanna Bergstrom decide să-i urmeze sfatul și să-şi caute un partener. Şi cine altul ar fi mai potrivit să o transforme într-o femeie dorită de toţi bărbaţii decât prietenul cel mai bun al fratelui său, superbul Will Sumner, aventurier şi playboy fără scrupule?


Abia aștept să pun mâna pe câteva dintre ele. Voi ce părere aveți? Lecturi frumoase!

13 comentarii:

  1. Dintre cele trei cărţi, "Saşenka" mi se pare cea mai interesantă, sunt chiar curioasă în privinţa ei. ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador coperta, abia aștept să pun și eu mâna pe ea. Plus că sună foarte bine! (hug) Lecturi frumoase, Diana!

      Ștergere
  2. Fiindcă sunt o mare fană a Rusiei, m-a atras foarte mult "Sașenka". Și nu doar pentru asta, deoarece descrierea mi se pare super interesantă, iar coperta este de-a dreptul magnifică.
    Cu toate că nu sunt o mare fană a cărților polițiste, "Sumbru ca sufletul meu" mi-a atras atenția, dar a treia carte, nu prea. Am citit primele două volume, crezând că poate cel de al doilea va fi mai diferit, dar cam toate urmăresc același plot, cel puțin pentru mine. Cărți la duzină, și nimic mai mult.
    Lectură plăcută cu ceea ce citești momentan! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu ador acea țară, mi se pare fascinantă, cu toate matrionele, tot limbajul, stilul, păpușile Matrioșka. Abia aștept să pun mâna pe acel roman, clar.
      Eu am fost fan al cărților polițiste când eram mai mic; mă dădeam în vânt după Trăian Tandin (după care mă dau și acum) și iubeam cărțile lui Anthony King - și, totuși, acum parcă nu mi se mai par la fel.
      N-am citit seria aceea cu străinul, de la început mi-am dat seama că sunt cărți dintr-alea „de citit în tren sau autobuz”. :)
      Mulțumesc, Andreea, de vizită, să ai și tu spor la lecturi!

      Ștergere
  3. Şi eu abia aştept să citesc primele două cărţi. Cei de la Trei au activitate serioasă, mă aşteptam să lase mai multe noutăţi pentru gaudeamus, dar nu mă plâng. Şi uite ce cărţi grozave scot :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, stai să vezi ce-o să scoată atunci! :)) Îmi place editura, se ține bine. Și fac alegeri foarte bune, deși îmi lipsesc romane gen „Înainte să adorm”, „Marile minciuni nevinovate”. Vedem ce-o mai fi!

      Ștergere
    2. Îţi lipsesc dar tu ai spus că urmează şi la gaudeamus, ce-i mai bun la târg să fie :D

      Ștergere
    3. Să sperăm, abia aștept să văd ce-o să fie acolo! :))

      Ștergere
  4. Ce bine sună prima carte, oh! Și a doua! A treia...meh, o trec cu vederea. :))
    Trebuie neapărat să pun mâna pe prima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, same thing here! Dar pe a doua trebuie neapăraaaat să pun mâna, mi se pare fascinantă!

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunt! :) Cei de la Trei is foarte exclusivi in gusturi si tipareli :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, așa-i, dar parcă-mi lipsesc romanele mai profunde și subtile! :))

      Ștergere
  6. Sasenka o vreau si eu, imi plac historical romans!

    RăspundețiȘtergere