joi, 9 iulie 2015

The sick book TAG!


Salutare,

Cum vremea e numai potrivită pentru bloggerit și am mai scăpat puțin de căldura aceea insuportabilă, am preluat un TAG de pe blogul lui Yuki, de AICI. Să începem, deci!

1. Diabet: O carte dulce, extrem de dulce. 

Hmm, dacă ar fi să mă gândesc la o carte „dulce, extrem de dulce”, nu cred că aș găsi vreuna, dar, totuși, o carte dulce este, hmm. Nu, zău, chiar nu știu. Dulce în ce sens? Cu scene de dragoste, picanterii de genul? Cu emoții, cuvinte de iubire, amor, chestii conjugale? „Mâna din vis”, de Ella Cold. Seria „Crossfire” a Sylviei Day, „50 shades”?

2. Varicelă: O carte pe care ai citit-o odată, dar nu o vei mai deschide vreodată.

Să n-o mai deschid, adică în sensul în care să n-o mai citesc o dată sau chiar, pe bune, să n-o mai deschid? Atunci, cred că e vorba despre „Jumper- oriunde, oricând”, pentru că este un roman care nu a fost pe placul meu, ceva SF, fantasy, și chiar nu-mi place acest gen. Știu că a fost și film la TV care, de asemenea, nu prea m-a atras. Cius! 

3. Gripă: O carte contagioasă care s-a răspândit ca un virus.

Aici aș avea mai multe. „Fluturi”, de Binder, roman care, pentru 5-6 pagini m-a chinuit, apoi l-am lăsat deoparte și pe care nu am să încerc niciodată, în viața asta, să-l citesc în totalitate, pentru că pur și simplu mi se pare o chestie scrisă și atât. „50 shades”, de E.L. James, evident și tot ce înseamnă John Green dar, în special, „Sub aceeași stea”.

4. Ciclul: O carte care o citeşti în fiecare lună, an sau mai des.

O carte PE care o citesc în fiecare lună, hmm. Nu prea obișnuiesc să recitesc cărțile pe care, deja, le-am recitit. Nu că n-aș avea deja destule cărți necitite, la o adică. Dar cred că am să recitesc volumul de poezii al unei foste profesoare de limba română. 

5. Insomnia: O carte care te-a ţinut treaz toată noaptea.

Pe aripile vântului”, de Margaret Mitchell. Știu că era iarnă când o citeam și citeam la lumina instalației. Pentru că mi se părea foarte frumos. Și setam instalația în așa fel încât să rămână beculețele aprinse. Și „Monte Cassino”, de Sven Hassel.

6. Amnezie: O carte pe care ai uitat-o şi a eşuat în a lăsa o impresie puternică în mintea ta.

Păi dacă am uitat-o, cum pot să mi-o amintesc știind că a eșuat în a lăsa o impresie puternică? Nu știu. „Jumper - oriunde, oricând” sau „Vineri, 13”, de K.O. Dahl.

7. Astm: O carte care ţi-a luat respiraţia (care te-a impresionat).

Toate cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt. Și „Numără stelele”, de Lois Lowry. Și „Culoarea sentimentelor”, a cărei recenzie urmează să o fac. Sunt destul de multe.

8. Malnutriţie: O carte care te-a lipsit de a mai vrea să mănânci.

Din fericire, slavă Domnului, nu mi s-a întâmplat. Dar, deopotrivă, mi s-a întâmplat să mi se facă foame atunci când citeam „Mănâncă, roagă-te, iubește”, de Elizabeth Gilbert. Serios, nu vă recomand să citiți cartea dacă vă este foame. Bine, cel puțin prima parte a romanului.

9. Boală ,,călătoare”: O cartea care te-a luat într-o ,,călătorie” prin timp şi spaţiu.â

Vei fi acolo?”, de Guillaume Musso. E evident de ce, dacă ați citit-o! O adevărată călătorie în timp și spațiu, mi s-a părut foarte bun romanul. 

Drăguț TAG. Cam bolnav, ce-i drept! Hehe. Îl dau mai departe Angelei, lui Duduș, Siminei April, lui Anca Ciochina, chiar dacă nu are blog și oricui mai vrea! Mult succes și răspunsuri inspirate.

21 de comentarii:

  1. ce s-a gândit Andrei: tot comentează Anca toată ziua bună ziua la tag-urile mele, mereu nu îi convine ceva, că întrebarea aia e aşa, că acolo sunt prea puţine cărţi. Ia să o pun să facă şi ea unul, poate mai tace. Şi eu acuma ce să zic, provocările nu se refuză. Deci, să vedem:

    Diabet: O carte dulce, extrem de dulce. - nu prea le am cu cărţile siropoase, dar Iepurele de mătase, o carte dulce-dulce (ca obrăjorii unui bebeluş) pentru copii cred că se încadrează perfect aici.

    Varicelă: O carte pe care ai citit-o odată, dar nu o vei mai deschide vreodată. - nu prea recitesc cărţi, viaţa e prea scurtă. Dar dacă de mâine aş avea acces doar la cărţile deja citite nu aş mai deschide SAS Al Quaida atacă de Gerard de Villiers

    Gripă: O carte contagioasă care s-a răspândit ca un virus. - cred că Twilight... sau cele 50 de umbre.. nu ştiu, cărţile se răspândesc, e normal, fiecare pe bucăţica ei. Cu astea m-a înnebunit pe mine lumea. Şi cu Fluturi, dar parcă mai puţin.

    Ciclul: O carte care o citeşti în fiecare lună, an sau mai des. - refuz să răspund pentru că ciclul NU ESTE O BOALĂ, este un proces anatomic normal. mai mult, în anumiţi parametrii înseamnă că eşti sănătoasă.

    Insomnia: O carte care te-a ţinut treaz toată noaptea. - hmm, oare câte litere mai am în comentariul ăsta? Nici până mâine nu aş termina de scris toate cărţile pentru care nu am dormit (nici ziua nici noaptea)

    Amnezie: O carte pe care ai uitat-o şi a eşuat în a lăsa o impresie puternică în mintea ta. - nu prea uit cărţi. Am o memorie bună oricum, nu numai legat de cărţi. Oricum, uneori le mai încurc între ele, asta se mai întâmplă. Sau uit în ce carte se întâmpla ceva. Spre exemplu, îmi aduceam aminte toată acţiunea din Misterele Londrei de Feval, dar nu şi titlul, am căutat cartea de am înnebunit.

    Astm: O carte care ţi-a luat respiraţia (care te-a impresionat). - sunt extrem de multe: Catedrala mării, cărţile Philippei Gregory, cele din seria Cântec de Gheaţă şi Foc, Cuvinte care eliberează de Marie Cardinal... şi aş putea continua până ar trebui să trec la comentariu nou

    Malnutriţie: O carte care te-a lipsit de a mai vrea să mănânci. - nu după, în timpul. Exorcistul, am încercat să mănânc în timp ce o citeam...messa neagră şi grătarul nu merg împreună. Şi nici nu am mai mâncat în noaptea aia...

    Boală ,,călătoare”: O cartea care te-a luat într-o ,,călătorie” prin timp şi spaţiu - cred că Pânza de păianjen de Cella Serghi este o asemenea carte, pur şi simplu mi-a adus parfumul unor vremuri superbe şi m-a făcut să trăiesc puţin şi la malul mării.

    Cam atât, sper că eşti mulţumit. Dacă nu, primesc reclamaţii de la 4 la 6 dimineaţa (muhahaha). De asemenea, ţin să menţionez că toate cărţile de mai sus le-am citit înaintea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaa şi trebuie să îţi aduc aminte că mai aveai de scris nişte cărţi corelalte cu nişte cântece Disney, că mi-am adus aminte.

      Ștergere
    2. Frumos TAG-ul. Oricum, și eu rămăsesem puțin pe gânduri la întrebarea legată cu „Ciclul”. Și te înțeleg la partea cu uitatul, mi s-a întâmplat și mie să îmi aduc aminte acțiunea, tot, dar titlul din părți. Și la filme mi s-a mai întâmplat! :)) Și eram foarte, foarte ofticat.
      Bineeee, bine, clar trebuie s-o încerc pe Philippa Gregory aia. :D Și pe Cella Serghi de ceva vreme vreau s-o citesc.
      Da, am să modific în TAG-u Disney și am să răspund și la acelea, dar am atâââât de multe de făcut!

      Ștergere
    3. Am citit mai multe cărţi de Cella Serghi şi în afară de Pânza de păianjen sunt cel mult mediocre.
      Eh, pastile de memorie, îmbătrânim, ce vrei :))

      Ștergere
    4. „Pânză de păianjen” vreau să încerc. Am auzit că mai are și o carte de memorii, „Amintiri pe firul subțire al pânzei de păianjen” sau ceva de genul! :D

      Ștergere
    5. Pe vremea ei se credea că nu poţi scrie o carte bună decât dacă scrii despre ceva ce ai trăit, chiar spune asta într-o postfaţă la ediţia Pânzei de păianjen pe care o am eu. Aşa că Pânza este parţial autobiografică. Doar că şi-a folosit toată experienţa de viaţă să o scrie, aşa că diupă nu mai ştia cu ce să continue şi s-a gândit că mai are o experienţă, aceea de a scrie o carte. Aşa a apărut Pe firul de memorie--- pe care încă nu am apucat să o citesc.
      După nu ştiu din ce s-a mai inspirat sau cum a mai scris. Lumea mai laudă Cartea Mironei, dar sincer, am emoţii, am citit prea multe porcării scrise de ea şi asta îmi strică şi pofta de lectură pe care oa veam când mă gândeam la pânză. Deci, mai amân.

      Ștergere
    6. Ugh, eu n-am citit nimic de Serghi dar am auzit de la o prietenă că i-a plăcut tare mult, în special ideea cu o femeie care tot aștepta undeva și... În fine, chiar vreau s-o citesc și să cunosc această autoare.

      Ștergere
  2. „Refuz să răspund pentru că ciclul nu este o boală” - Îmi place răspunsul tău, Anca. :))
    Tocmai ce am făcut și eu tag-ul: http://bbibliophile.blogspot.ro/2015/07/the-sick-book-tag-leapsa.html. Era să te las pe dinafară, Andrei. După ce terminasem de scris am observat că mi l-ai dat și tu. :)) Mulțumeeesc oricum!
    Deci să mănânc bine înainte să mă apuc de „Mănâncă, roagă-te, iubește” zici? Okaay. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Dap, am citit TAG-ul tău, interesante răspunsuri! Mvai, rușine că era să mă omiți!

      Ștergere
    2. Ideea că ciclul e o boală este strâns legată de ideea că femeile sunt inferioare şi de aia zeii/dumnezeu/natura le-a însemnat cumva, nu sunt curate, plătesc păcate etc. Şi nu e adevărat, e pur şi simplu o manifestare a unei funcţii biologice normale. Să spui că e o boală e ca şi cum ai spune că respiratul e o boală sau clipitul sau ejacularea. E o abordare greşită care nu doar induce în eroare dar şi perpetuează stereotipuri negative despre femei.

      Ștergere
    3. Exact! :)) Acum, cu dimensiunile psihologice, religioase, ale altor civilizații în legătură cu menstruația, ei bine, nu-s prea familiarizat. Deși mi s-ar părea tare interesant să aflu cum văd ei astfel de manifestări ale corpului.

      Ștergere
    4. Te ajut eu, circula o poza pe facebook cu un afis postat la usa unei biserici: aici este casa domnului, toti sunt bine veniti, esti bine venit si daca esti criminal, hot sau pedofil, poate intra oricine. Mia jos mentionat: mai putin femeile la menstruatie si lauzele.
      Daca vrei o carte in prima din trilogia Millenium de Stieg Larsson apare ceva de genul. Nu iti zic mai mult ca e o carte politista si stric surpriza.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. Ce prostie. Nici nu vreau să mă gândesc. Mentalități de oameni fără... minte!
      Vai, trilogia aia mă omoară. :)) Dar mă sperie cărțile acelea obeze.

      Ștergere
    7. Se citesc aşa de repede că nu îţi vine să crezi. Literatură suedeză deci o noapte îţi e de-ajuns. Şi dacă nu oricum nu o să poţi să dormi fără să o termini, e un mister de ăla de te ţine treaz

      Ștergere
    8. Clar. Și, sincer, îmi plac și coperțile. Am s-o citesc de cum fac rost de ea!

      Ștergere
  3. Frumos tag, deși bolnav, cum ziceai. :)) Yuki are mereu tag-uri interesante.
    Am să-l fac și eu, imediat, pentru că e un tag tare, taare interesant.
    Și iar iți voi aduce aminte la o carte care ți-a luat respirația, „Femeia în alb” de Wilkie Collins. Trebuie s-o citești, zău !
    Iar la insomnie tot asta, plus „Aventurile lui Tom Sawyer” și cele ale lui Huckleberry Finn, pe care le-am recitit toamna trecută, cred, și au fost primele mele cărți recenziate. Săracele, ce recenzii de calitate slabă au primit ele atunci... :))
    Dar nu mai zic, povestesc astea mai bine în tag. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Am citit TAG-ul tău. Dap, dap, am văzut că ai spus de aceste cărți.
      „Femeia în alb”, când zic „Simina April” mă gândesc la „Femeia în alb”; deeeci! :))
      Lasă, lasă, toți am început cu recenzii mai puțin plăcute. Mi-e și groază să citesc prima mea recenzie, jur.

      Ștergere
    2. Prima mea recenzie era absolut HORROR. HORROR. Am șters-o, îmi era rușine, groază, nici nu mai știu... și mă gândeam că n-o să pot să fac o recenzie ca celalți bloggeri niciodată. Și totuși, pot... nu că ar fi niște recenzii atât de bune dar nu-s nici chiar... atât de rele. :))
      Așteaptă să citesc altă carte bună, care să devină una dintre preferatele mele, și atunci am o nouă obsesie cu care să le termin energia celorlalți. Era doar o avertizare, nu o amenințare! :))

      Ștergere
    3. :))) Te înțeleg perfect, perfeeeeect. Dar nu trebuia s-o ștergi. Acum, că ai evoluat, reveneai asupra ei și încercai s-o modifici. Îmi plac recenziile tale, se vede evoluția și te felicit pentru munca depusă.
      Pupici!

      Ștergere
  4. M-a chinuit Fluturi! :)) Nu pot sa cred ca am reusit sa o citesc integral, dar clar nu am de gand sa continui cu volumul trei! :) Prea cliseic

    RăspundețiȘtergere