duminică, 4 octombrie 2015

Ce-am citit în luna septembrie

Salutare,

Revin cu o postare legat de ce-am reușit să citesc luna trecută. Sincer, nu știu câte cărți am citit, deci numărul lor va fi și pentru mine o surpriză. Făcând un inventar, uitându-mă pe Goodreads și pe teancul de cărți care așteaptă recenzate, am citit așa:

  1. Credința”, de Ioana Nicolaie (5 steluțe pe Goodreads) - un volum de poezii care mi-a ajuns la suflet și mi-a plăcut enorm de mult;
  2. Aristotel și Dante descoperă secretele Universului”, de Benjamin Alire Sáenz (5 steluțe pe Goodreads) - un roman care m-a surprins enorm de plăcut și mi-a plăcut la nebunie;
  3. Grădina uitată”, de Kate Morton (5 steluțe pe Goodreads) - probabil cea mai frumoasă surpriză literară din acest an. Un roman perfect!
  4. Laur”, de Evgheni Vodolazkin (5 steluțe pe Goodreads) - Unul dintre romanele mele preferate, una dintre cele mai bune alegeri livrești din acest an. O recomand tuturor!
  5. Recviem pentru un vis”, de Hubert Selby Jr. (5 steluțe pe Goodreads) - Probabil unul dintre cele mai intense romane pe care le-am citit vreodată! Îl recomand!
  6. Escal-Vigor”, de Georges Eekhout (5 steluțe pe Goodreads) - O frumoasă poveste de dragoste. Îl recomand!
  7. Ne-am ieșit cu toții complet din minți”, de Karen Joy Fowler (4 steluțe pe Goodreads) - O poveste amuzantă, jovială, dar intensă și plină de întrebări. 
  8. Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks”, de E. Lockhart (3 steluțe pe Goodreads) - A fost un roman captivant oarecum, puțin cam redundant și lipsit de esență, dar mi-am dat seama că autoarei îi cam este frică să părăsească o anumită zonă a imaginației ei. 
  9. Camera groazei” de Jussi Adler-Olsen (3 steluțe pe Goodreads) - Un roman polițist destul de plictisitor, părerea mea, care nu prea m-a captivat și m-a ținut alert doar pe la ultimile pagini.
Cam asta am citit în luna septembrie. Nouă cărți, așadar. Se vede că a început școala! :) Acum citesc „Trenul orfanilor” și îmi place destul de mult. Voi ce mai citiți, ce-ați citit luna trecută? Zi frumoasă și relaxantă să aveți, alături de lecturi frumoase și cu spor!
 

14 comentarii:

  1. Ești tare darnic, Andrei. Eu rar dau 5 steluțe unei cărți. Iar dacă nu-mi place prea tare nu mi-e rușine să-i ofer una sau două, după caz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă-mi place cartea, dacă-mi place ideea ei și nu mă plictisește, atunci merită cinci steluțe. :) Două am oferit și eu, niciodată una, în schimb.

      Ștergere
  2. Sper că nu vrei să-ți spun ce-am citit eu în luna septembrie căci mă vei evita cu desăvârșire când vei afla cât am lenevit. Dar stai că, de fapt, nu am lenevit, am făcut eseuri, am făcut referate, am tocit lecții întregi (păcat că nu am putut uita partea asta, din păcate sistemul nostru la fel de fragil ca o pană de pasăre și neinteresant ca o pustietate de pe Marte admite asta). Eh, da, dar măcar am făcut o recenzie http://siminastatusuri.blogspot.ro/2015/10/singur-pe-lume-de-hector-malot-recenzie.html și acusși-acuși termin „Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini”, apoi știu eu de ce mă apuc, și, ține-te ! Luna asta nu dezamăgesc pe nimeni, și cum știu că luna asta există probabilitate de 99% (calculele mele însă sunt doar pentru amăgirea mâinilor mele care tastează asta) pentru a citi un număr mai limitat de nouă cărți în cazul tău, pentur că sigur vei fi ocupat, că na, doar ești și tu pe-acolo cu extemporale și alea alea... sigur te întrec. Visul meu ! :)
    P.S. Bunica spune să mă opresc odată din citit și să mănânc mai mult că slăbesc, dar eu nu dețin deloc sensul frazei ăsteia. CUM SĂ MĂ OPRESC?! Cât despre mâncare, aș fi flămândă dacă n-aș mai citi :))
    Zi frumoasă și săptămână încărcată, pentru ca Simina să-ntreacă, îți doresc ! Muhahaha ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi! :)) Și școala trebuie să primeze, na. Păi, ce să-ți zic, succes în a mă întrece și spor la trebuuuuuri! Abia aștept să-ți văd părerea leagată de ”Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini”. :) Numai bine și lecturi frumoase!

      Ștergere
    2. Dar primează prea mult ! Și, în afară de asta, dacă pauzele de la școală mi-ar ajunge să termin cărți întregi, aș mai zice „bogdaproste” da' într-o pauză din aia scurtă abia dacă pot să mănânc, sau sunt înceată eu :)))

      Ștergere
    3. Vezi că s-a găsit apă pe marte :D

      Ștergere
    4. :)) Nici eu nu prea am timp să citesc în pauze, adică mereu mă bruiază ceva sau nu mă pot concentra. În ore, de fapt, la obiectele care nu mă interesează, mai arunc câte un ochi în cărți.

      Ștergere
  3. Nu pot să cred, ai citit fix cu o carte mai mult ca mine. Eu am citit: Carrie, Femeia în alb, Piaza rea, Bebeluşul, Pumnalul Medici, Ruga pentru Katerina Horovitzova, Cerul din burtă şi am terminat Misterul Graalului. În octombrie însă am început cu dreptul, cred că vor fi mai multe cărţi, deja am citit două şi am terminat-o pe a treia (începută din septembrie). Între timp m-am apucat de Contesa sângeroasă, aş zice că e delicioasă dar nu pare chiar termenul potrivit. Oricum, îmi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lecturi frumoase. Și eu am citit deja 4 cărți, ce-i drept! O să meargă mai bine luna asta, dar, totuși, încă îs reținut cu altele. Succes și lecturi frumoase.

      Ștergere
    2. Ha, revin, sunt noua, una din carti nu am gasit-o pe goodreads si nu am avut timp sa o adaug :D dar o sa-mi fac timp si o zi intreaga ma ocup numai cu asta, pun carti pe goodreads.

      Ștergere
    3. :)) Nțnț, tot nu te lași!

      Ștergere
    4. Normal ca nu ma las, nu stiu cum se face. Si cred ca, din tot ce am citit luna asta, asta ar fi preferata ta: ochi albastri par negru de Margarite Duras (gasita acum si pe goodredes)

      Ștergere
  4. Cum ai timp să citești atât de mult într-o singură lună? Eu uneori abia termin două cărți...Mna, mă simt foarte prost, sincer...:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu prea mai am, ce-i drept. N-ai de ce! :D Lecturi plăcute.

      Ștergere