marți, 20 octombrie 2015

„Lecții de magie” de Elizabeth Gilbert - Cum să-ți cultivi creativitatea


În curând va apărea o nouă carte semnată de autoarea Elizabeth Gilbert, și anume „Lecții de magie”, un roman pe care aștept cu nerăbdare să-l citesc. După ce am citit de la aceeași autoare „Semnătura tuturor lucrurilor” (puteți cumpăra de aici), „Mănâncă, roagă-te, iubește” (puteți cumpăra de aici) și „Și am spus da. O poveste de iubire” (puteți cumpăra de aici), mi-am dat seama că, citind-o pe Gilbert, am de-a face cu un autor cu adevărat inteligent, care știe cum să-și gestioneze informațiile fără să plictisească sau să devină redundant. Acum sunt tare entuziasmat de noul roman care va apărea la sfârșitul acestei luni, și va putea fi găsit pe site-ul librăriei online Librex, AICI.

Nimeni nu cunoaşte mai bine drumurile sinuoase ale creativităţii decât Elizabeth Gilbert, întruchiparea perfectă a propriei teorii: ca să creezi, fie în artă, fie în viaţa personală, nu trebuie decât să îndrăzneşti să te laşi inspirat, şi apoi să perseverezi pe calea pe care ţi-o deschide inspiraţia. Astfel se produce Marea Magie. Astfel se preschimbă banalul cotidian într-un tărâm al bucuriei şi al imprevizibilului. După ce conferinţele sale motivaţionale TED s-au bucurat de mare succes, autoarea bestsellerului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” s-a simţit inspirată să scrie un ghid de creativitate pentru numeroşii ei cititori, şi nu numai. Cu stilul ei spumos, plin de umor, dar şi cu seriozitatea cuiva care s-a dăruit cu totul muncii creative, Elizabeth Gilbert ne adresează un îndemn esenţial: să scoatem la iveală comorile ascunse în noi şi să alegem cea mai bună dintre vieţile pe care le putem trăi. Cheia unei vieţi fericite este să ne lăsăm conduşi de curiozitate, nu de frică.

„Creativitatea este sacră şi nu este sacră. Ceea ce creăm contează enorm şi nu contează deloc. Trudim singuri şi suntem însoţiţi de spirite. Suntem îngroziţi şi suntem curajoşi. Arta e o zdrobitoare corvoadă şi un minunat privilegiu. Divinitatea nu ne poate lua în serios decât atunci când suntem în cea mai jucăuşă dispoziţie. Fă loc acestor paradoxuri, astfel ca toate să fie deopotrivă de adevărate în sufletul tău, şi îţi promit – vei putea face orice.“ (Elizabeth Gilbert).

Abia aștept să citesc romanul. Cred că o să fie o carte de dezvoltare personală foarte bună, având în vedere felul în care această autoare a fost primită de către publicul larg. Mulțumim librăriei online Librex pentru eforturile de a ne pune la dispoziție cărți dintre cele mai frumoase, la prețuri deosebit de mici (găsiți pe site cărți cu reduceri de nerefuzat). Voi ce părere aveți? :) Mult succes și lecturi cât mai plăcute!
 

4 comentarii:

  1. Waa, ce bine sună. N-am citit nicio carte scrisă de Elizabeth Gilbert, dar vreau să încerc și eu "Și am spus da. O poveste de iubire" și "Mănâncă, roagă-te, iubește". Am auzit destul de multe păreri pozitive, acum rămâne de văzut dacă o să-mi placă și mie. :D
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să le încerci. Mie mi-au plăcut foarte mult și abia aștept să-i citesc și celelalte cărți! :) Na, sunt sigur, de altfel, că și pe tine te vor atrage. Mult succes și lecturi plăcute. (hug)

      Ștergere
  2. super faine.mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere