luni, 29 decembrie 2014

Let it Snow- Book Tag


Îmi place să răspund la întrebări legate de cărți, drept care m-am gândit să răspund și eu acestui micuț set. Nu se supără nimeni, nu?
Nu.

1. Ce carte te introduce cel mai bine în spiritul sărbătorilor de iarnă?

Habar nu am. Nu știu dacă am citit vreo carte care să fie exact pe tema iernii. Poate o carte în care acțiunea se petrecea în timpul acestui anotimp. Hm, să mă gândesc. Cred că „Sacrificiul din miezul iernii”, de Mons Kallentoft.

     2. Afară este viscol iar tu ai rămas blocat/ă în casă din cauza nămeților. Ce personaj ai prefera să iți țină companie?

Chiar s-a stârnit un viscol destul de puternic așa, peste noapte. Cred că aș prefera să-mi țină companie Christine, eroina din romanul „Înainte să adorm”, al cărui recenzie am făcut-o AICI.

     3. Participi la o bătaie cu bulgări. Pe care personaj cu inima înghețată l-ai lovi primul? 

Pe Ben, „soțul” lui Christine, tot din același roman.

     4. Cu ce familie ficțională ți-ai petrece sărbătorile?

Frumoasă întrebare. Și bună de asemenea. Oscilez între familia „Mincinoșilor” (recenzie AICI) și familia celor de la „Pe aripile vântului”, familia O`Hara.

     5. Cu cine ai vrea să te săruți sub vâsc?

Facem referire tot la un personaj ficțional, nu? Păi, atunci, cred că... cu Galadriel, din „Lord of the rings”. Sau Anastasia, din „50 shades of Grey”.

     6. Ce personaj a fost pe lista celor răi, dar a reușit până la urmă să ajungă pe lista celor buni?

Întotdeauna am urât-o, de la începutul romanului până într-un anumit punct, pe Scarlett O`Hara. Pentru că se credea cea „mai tare din parcare”, cea mai frumoasă și cea mai dorită.

     7. Ești singur/ă acasă când 2 hoți se strecoară înăuntru. Ce personaj ai prefera să te ajute să scapi de ei?

Katniss Everdeen, bineînțeles.

     8. Canalul Hallmark găzduiește un maraton cu filme specifice sărbătorilor. Ce carte are cea mai cheesiest copertă?

Te-aș recunoaște dintr-o mie”, de Laura Lippman (recenzia AICI) sau „Vecinul”, de Lisa Gardner (recenzia AICI).

     9. Împrăștie spiritul spiritul sărbătorilor de iarnă și alege câteva persoane care să facă acest tag!

„Liberi la distracție”! Îl poate lua oricine.

Mulțumesc mult,
Andrei 

6 comentarii:

  1. Hei, Andrei! (rimă, hihi). Foarte drăguță leapșa și răspunsurile, uite așa mai aflu și eu titluri de cărți interesante :) Am o nelămurire, însă. Ce legătură are maratonul de filme de pe Hallmark cu coperțile cheesy?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Furelise! Mulțumesc frumos, mai multe titluri de cărți interesante găsești în „Wishlist”, hehe. Nu știu, să știi (ah, limba asta română e așa hoață) că și eu m-am întrebat. Dar am răspuns la întrebare, chiar dacă nu făceam legătura. Mulțumeeeesc mult că ai trecut pe-aici, te îmbrățișez cu drag.

      Ștergere
  2. Şi eu am avut o problemă anul ăsta când m-am întrebat ce cărţi care au legătură cu iarna am citit şi mi-am dat seama că nu erau decât 4 (cu indulgenţă - Poveste de Crăciun de Dickens, Aripi de Zăpadă - volumul 4 din Cireşarii, Leul, vrăjitoarea şi şifonierul din seria Narnia şi Crăiasa Zăpezii . care e de fapt doar o poveste nu o carte), majoritatea citite acum mult timp. Am hotărât să citesc şi altele, am început cu Crăciunul lui Poirot şi apoi am trecut la ce aveam deja şi suna a iarna, Julien - o poveste de Crăciun şi Regina Iernii. Amândouă s-au dovedit a fi SF :)), dar mă bazez pe faptul că iarna nu se termină la 1 ianuarie aşa ca am timp să citesc şi poveşti de iarna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Eu, unul, încerc cât mai mult să mă feresc de genul SF (deși, pentru mine, SF înseamnă extratereștri, arme dintr-alea cu laser, Star Gate și chestii). Am văzut filmul „Poveste de Crăciun” și mi s-a părut extrem de frumos și pentru toate vârstele.
      Dar, cum ai zis și tu, iarna nu se termină mâine, deci timp este.

      Ștergere
    2. Poţi să încerci o variantă mai "blândă" de SF, cum ar fi "În zilele cometei" de H-G- Wells. Singura parte SF din ea este o cometă care se îndreaptă spre Pământ, fără a crea panică sau angoase privind sfârşitul lumii. Acţiunea se petrece în Anglia undeva la 1900 şi se concentraza pe viaţa unui tânăr, prezintă relaţia lui cu religia, cu societatea în care trăieşte, cum îşi dezvoltă relaţiile de iubire şi prietenie. Totuşi trebuie să ţi cont de faptul ce Wells a fost socialist şi asta se resimte în carte destul de puternic. De fapt, multe din întâmplărle din carte sunt inspirate sin viaţa lui.
      Poţi să mai încerci "Julien. O poveste de Crăciun", este scrisă de Robert Charles Wilson, care se petrece într-o lume viitoare pe actualul teritoriu american, însă după ce rezervele de petrol s-au terminat iar stilul de viaţă este asemănător cu cel de la 1900. Singura legătură cu Crăciunul este că povestea are loc de Crăciun. Despre asta trebuie să ştii că e puternic influenţată de darwinism.
      Oricum, ai citit ceva SF pentru ca Huger Games este considerată a fi SF-YA, la fel şi Divergent. Poţi să mai încerci să citeşti câte ceva. Sau nu, eu cred că fiecare are dreptul să citească ce îi place :D

      Ștergere
    3. Hihi. Mulțumesc de recomandări. Stephen King ar putea fi considerat SF? Nu cred. Am citit „La miezul nopții 2”, ce cuprinde două povestiri: „Câinele polaroid”- era vorba despre un copil ce primește un aparat polaroid pe care era surprinsă o fotografie cu un câine urât și înspăimântător, iar de fiecare dată când făcea o nouă poză, câinele se apropia de obiectiv pentru ca, la ultima poză făcută, să iasă prin obiectiv și să atace. Destul de înspăimântătoare povestea; și, altă poveste, „Polițistul bibliotecii”- ce aduce un sentiment de groază și angoasă, cu creaturi misterioase și nepământene. De altfel, King e un „rege” al acestui gen „horror-SF”, alături de John Saul, care se axează mai mult pe partea „horror-thriller” a literaturii. Și, într-adevăr, „Hunger Games” și „Divergent” sunt puțin SF, dar încă mi se pare că ar trata un fel de „realitate viitoare” că, până la urmă, cine știe ce s-ar putea alege de acest pământ? Nimeni.
      Mulțumesc de recomandări, cred că de „Julien. O poveste de Crăciun” am mai auzit, dar te anunț când mă apuc să le citesc.

      Ștergere