miercuri, 18 martie 2015

Litera lansează seria Cavalerii Pardaillan


Salutare,

Presimt că o anumită Anca va fi tare încântată de acest anunț. Și nu numai!

Intrigi, comploturi, povești pline de suspans și răsturnări spectaculoase de situație - câteva din emoțiile pe care seria aceasta le oferă cititorului


Editura Litera, în parteneriat cu ziarul Libertatea, lansează joi, 19 martie, seria de cărți de capă și spadă „Cavalerii Pardaillan” de Michel Zévaco. Fiecare dintre cele 11 volume va fi disponibil în fiecare joi, la toate chioșcurile de ziare, la prețul de 14,99 lei.
 
Michel Zévaco (1860–1918), jurnalist și scriitor francez, autor de romane populare, înfățișează, în seria Cavalerii Pardaillan, povești pline de suspans și de răsturnări spectaculoase de situație. Firul istoric se împletește strâns cu ficțiunea, făcând să renască pentru noi personaje celebre precum Caterina de Medici, Henric al IV-lea, Filip al II-lea al Spaniei, papa Sixt al V-lea, Cervantes și imaginând, în acelaşi timp, noi personaje pline de viaţă: Loïse de Montmorency, astrologul Ruggieri, piticul Chico, fără a o uita pe frumoasa şi ambiţioasa Fausta, prinţesă Borgia, care, după ce este sedusă de către cavalerul de Pardaillan, îi devine acestuia duşman de moarte.
 
Pe fundalul războaielor civile nemiloase în care se înfruntă ambiţiile pentru tronul Franţei, Zévaco readuce la viaţă intrigi, comploturi, sărbători regale şi princiare, dar şi scene din stradă şi de viaţă privată, cu o sensibilitate şi un umor mereu uluitoare. Cele 11 volume ale seriei sunt:
  1. „Cavalerii Pardaillan” - 2 volume;
  2. „Epopeea dragostei”;
  3. „Fausta”;
  4. „Fausta învinsă”;
  5. „Pardaillan și Fausta”;
  6. „Iubirile lui Chico”;
  7. „Fiul lui Pardaillan”;
  8. „Comoara Faustei”;
  9. „Sfâșitul lui Pardaillan”;
  10. „Sfârșitul Faustei”.
Sunt sigur că o să-mi placă aceste volume, abia aștept să spun mâna pe ele. Voi nu sunteți de aceeași părere? Plus că arată foarte bine seria. Mulțumim, Editura Litera, pentru toate noutățile și toată munca depusă!

7 comentarii:

  1. Hmm, mi se pare ca aduce a "Game of Thrones". Ce si-au zis? Uite ce bine a prins Urzeala Tronurilor, asa ca hai sa publicam ceva asemanator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare, Ciprian, mulțumesc că ai trecut pe aici. Hmm, nicidecum. Seria e una foarte veche, adică, destul de veche, abordând istoria (după cum vezi mai sus, detalii privitoare la acele domnii). Cei de la Litera doresc să readucă această colecție în bibliotecile celor care sunt fani. Seară faină!

      Ștergere
    2. Nu seamănă deloc cu Game of Thrones, mai degrabă seamănă cu Cei trei muschetari. Plus că dacă te uiţi în descrierea autorului scrie că a murit în 1918... E genul de carte cu supereroi care au săbii în loc de superputeri.

      Ștergere
  2. Ei bine, în caz că scade rău cererea de doctori pe piaţa muncii poţi să te faci medium că presimţirile tale se adeveresc foarte bine :)). Anca chiar este extrem de încântată, sper să fie o traducere bună. Ce-i drept, cele vechi, pe care le am, sunt din mai multe colecţii (cum au supravieţuit şi ele, săracele) şi unele nu arată tocmai bine (mai zboară o pagină, plus editarea proasta, unele pagini sunt lipite cu susul în jos). Era necesar să le înlocuiesc şi uite şi ocazia, la un preţ foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Și eu am de gând să îmi cumpăr colecția. Într-adevăr, prețul e accesibil. Succes!

      Ștergere