joi, 12 martie 2015

„ONIX”, cartea a doua din Seria LUX - În curând la Editura Leda



O miză uriaşă, o chimie perfectă!
 
„E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black. Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari”.
 
Ceva mai rău decât arumii se află în oraş!
 
 „MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el. Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea! Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.”
 
 Dar apoi totul se schimbă!
 
 „Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat? Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?”
 
Nimeni nu este cine pare a fi. Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor.
 
Romanul va fi disponibil din 25 martie 2015. Urmăriți site-ul Editurii, precum și pagina de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

20 de comentarii:

  1. Ieii! Mor de nerăbdare. Bine că se aproprie ziua mea şi am să primesc multe cărți, cu siguranță Onix va fi în lista mea.
    Primul volum a fost aşa frumos. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neațaaaaaa! Hah, eu nu am citit primul volum, dar am auzit multe lucruri bune. Nu știu, încă am o chichiță când vine vorba de supernatural sau orice ține de acest gen - vampiri, vârcolaci, chestii dintr-astea - dar poate am să-i acord o șansă; pare o poveste de dragoste bună!

      Ștergere
  2. Mi-au trimis cei de la Leda un fragment din Onix, interesant. Îmi place că autoare a ieşit din zona clişeică a vampirilor de acum suprapopulari şi s-a îndreptat spre altceva. O să citesc prima carte (nu am apucat) şi revin cu păreri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și eu l-am citit, părea interesant. Dar încă mi se pare o carte pentru fete. Nu știu de ce. Și daaaa, tare mă bucur că nu scrie despre vampiri, ci aduce, în sfârșit, ceva nou!

      Ștergere
    2. Hmm, o carte pentru fete... Dar cum diferă cărţile pentru fete de cele pentru băieţi?

      Ștergere
    3. Aici îmi amintesc de o colegă care împarte muzica în „muzică pentru fete și muzică pentru băieți”. Păi, hmmm. Nu știu. O carte prezentată din perspectiva unei femei, în care personajul principal e un macho cu mușchi, bani, pedant, impozant, șmecher, cu femei câte vrea, după care îi curg ochii personajului FEMININ principal, mi se pare o carte exlusiv publicului feminin. Sau nu?!

      Ștergere
    4. Nu cred că există cărţi pentru o anume categorie, pur şi simplu sunt cărţi şi atât. Apoi fiecăruia îi poate plăcea orice, nu avem dreptul să predefinim ce ar trebui să citească cineva pentru că ajungem la măsuri totalitare care îngrădesc liberul arbitru. Şi temă de gândire, cum rezolvă împărţirea asta faptul că eu citesc SF-uri şi tu nu?
      În plus, nu asta era ideea şi în Fericirea începe azi şi Fericirea mea eşti tu (la tine pe blog am citit descrierile, personajul principal masculin e masculul alfa care însă se îndrăgosteşte ireversibil de personajul principal feminin) şi nu a zis nimeni că sunt cărţi pentru fete.
      Cât despre cartea asta, am impresia că se adresează mai mult adolescenţilor şi preadolescenţilor, din câte am văzut cele două personaje principale se tachinează non-stop, cam cum fac copiii când se plac. Dar asta nu înseamnă că nu o poate citi oricine.

      Ștergere
    5. Da, așa-i. Dar dacă eu aș citi o carte în care pe copertă e înfățișat un macho 6-packs, Brandone, fără tricou, și m-ar vedea vreun coleg, n-aș vrea să știu ca ce-ar gândi. :)) Îți plac SF-urile, măi, Anca? Și da, cărțile lui McGuire îs un exemplu bun.

      Ștergere
    6. Păi sigur nu ar fi vina cărții ci a coperții, plus că o poți înveli în hârtie sau să îi pui copertă ca la caietele de școală.
      Îmi plac SF-urile, moștenire de la tata, de când eram mică și voiam să citesc ce citește și el. Dar le selectez cu grijă să fie mai mult decât câțiva roboți în carte, ca să am despre ce să citesc.

      Ștergere
    7. Cine a spus că-mi pun copertă la caietele de la școală? :)) Glumesc. Vai, eu nu le gust deloc, nu-mi plac. Nici filmele SF nu-mi plac. Nu știu de ce. Nici vampirii, dar asta tot un fel de SF este.

      Ștergere
    8. Nu, nu e aceleaş lucru, vampirii sunt fantasy, fantezie pură, SF înseamnă sience fiction, trebuie să implice ştiinţă. Mai mult, daca te uiţi la previziunile pe care Issac Asimov le facea pentru anii 2000 o să vezi că 90% s-au adeverit, cam avem ce maşinării inventase el, pe când posibilitatea de a afla că vampirii există... nu zic acum că nu există, dar e 0,(0)1%.
      Binenţeles că fiind oameni diferiţi nu trebuie să ne placă aceleaşi genuri însă, ţi-am mai zis odată, ai mai citit şi tu câte ceva SF, chiar dacă mai puţin pregnant, gen Jocurile foamei. Nu spune nu înainte să deschizi cartea, dar dacă nu îţi place să nu ai remuşcări să o închizi cât mai repede.

      Ștergere
    9. De obicei, SF-ul îl asociez cu „Star Treck”, „Star Wars”; maeștrii judai dintr-ăia și tot tacâmul. Cărțile care implică chestii legate de călătoria în timp, clonare, nu le consider neapărat SF. Ar trebui?

      Ștergere
    10. Păi ceva SF e şi acolo, chiar dacă nu e genul predominant. Asta cu genurile e aşa şi aşa, ele sunt nişte ideal-tipuri iar în realitate nu se găsesc ca atare, în stare "pură", sunt mereu combinate ca să iasă o carte ok, contează cât de pregnant e un gen. Mă rog, asta e teoria mea, am adaptat-o acum :))

      Ștergere
    11. Păi nu e SF în adevăratul sens. :)) Adică în „Hunger Games”, „Diverent”, e și ceva dramă, ceva dragoste, psihologie, chestii. Hmm. Ar trebui să nu mai vorbesc, dacă nu am citit cărți SF, ca să nu calc greșit.

      Ștergere
    12. Pai pentru că nu poţi să faci o carte doar din descrieri de roboţi :)) Cel puţin pe goodreads sunt încadrate la SF Young Adult.

      Ștergere
    13. Hmm, nu am băgat de seamă. :)) Mersi de informație!

      Ștergere
    14. Am văzut azi Onix la Kilipirim, nu era prea mare înghesuială în dreptul ei. Zicea doamna de la editură că au adus-o "caldă", direct din tipar.

      Ștergere
    15. Eh, mulți preferă să cumpere cărțile online, nu neapărat de la târguri. Mereu îs mai ieftine, părerea mea, online. Dar și să cumperi tu, direct, e frumos.

      Ștergere
    16. Nu cred că e vorba de diferența de preț aici, că avea o reducere destul de mare având în vedere că abia apăruse, cred că e din cauză că nu s-a anunțat că va fi la târg și cei interesați nu au știut.

      Ștergere
    17. Sau poate da, ăsta o fi motivul. Eh, sigur au fost date și niște exemplare, se tot vorbește despre cartea asta.

      Ștergere