luni, 18 mai 2015

Editura Litera - Bookfest 2015


Editura Litera își așteaptă cititorii la standul său din Pavilionul C2 al Romexpo, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2015, în perioada 20-24 mai, între orele 10.00-20.00.
Printre noutățile editoriale pe care Litera le-a pregătit se numără „Sticletele”, de Donna Tartt, carte câștigătoare a Premiului Pulitzer 2014, „Capitalul în secolul XXI”, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul Premiului Nobel pentru Economie, cea mai importantă carte a deceniului, „Lean In”, de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook, și multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie și sport.

Pentru copii, Litera Mică a pregătit „Cele mai frumoase povești în versuri” și „Cele mai frumoase poezii pentru copii” ilustrate de Tony Wolf, precum și o lansare cu cântec alături de Gașca Zurli: „CD-ul Atențiune, accelerăm!” Oferta pentru cei mici este completată de foarte multe cărți Disney, cu cele mai iubite personaje de ieri și de azi.

Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri de preț de până la 70%, vouchere cu sume între 15 și 21 de lei, tombolă cu premii garantate, lansări în prezența unor mari personalități și acțiuni dedicate copiilor. În plus, vizitatorii se pot implica în campania Noaptea Cărților Deschise, desfășurată anual de Litera cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, prin achiziționarea de cărți din colecția Clasici Moderni, cu numai 5 lei.
Lista evenimentelor Litera la Bookfest 2015:

Vineri, 22 mai
Ora 17.00, Stand Litera
CD „Atențiune, accelerăm!”
Invitați: Gașca Zurli

Sâmbătă, 23 mai
Ora 11.00, Stand Litera
„Cele mai frumoase povești în versuri” și „Cele mai frumoase poezii pentru copii” - Tony Wolf
Invitați: Aurora Georgescu, Bianca Brad, Mihaela Moroșanu

Ora 13.00, Stand Litera
„Capitalul în secolul XXI” - Thomas Piketty
Invitați: Rareș Bogdan, Daniel Dăianu, Sorin Pîslaru, Bedros Horasangian

Ora 15.00, Stand Litera
„Sticletele” - Donna Tartt
Invitați: Elisabeta Lăsconi, Laura Câlțea, Bedros Horasangian
Lectură: Maia Morgenstern

Ora 17.00, Stand Litera
„Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce” - Sheryl Sandberg
Invitați: Anca Vlad, Mihaela Tatu, Daniela Palade Teodorescu

Duminică, 24 mai
Ora 13.00, Stand Litera
„Constantin Brâncoveanu în cronici de epocă”
Invitați: Ionuț Vulpescu, Răzvan Voncu

8 comentarii:

  1. Hmm mi-a parut rau ca nu am avut reduceri mai mari :)) Sticletele e o carte foarte mare, dar Pulitzer e un premiu important, asadr trebuie luata in seama. Multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vreau să citesc această carte, consider că premiul Pulitzer este unul de luat în seamă, atunci când nu știi ce să mai citeșt (deși pare, practic și teoretic, imposibil). Plăcerea mea!

      Ștergere
  2. Mă miră că nu ai scris nimic şi de evenimentul de ieri, mult mai drăguţ decât ce au avut la Bookfest. dacă te duceai cu o carte veche pe care să o donezi unei biblioteci şcolare primeai una nouă în schimb :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, am văzut și eu. Nu am primit niciun comunicat pe care să-l atașez, însă am văzut că aveau destulă activitate pe pagina de Facebook și, cu siguranță, oamenii au fost înștiințați. Ai fost?

      Ștergere
    2. Am vrut să merg dar evenimentul începea la 5 şi la 4 jumate a început să plouă rău, ch gheaţă, aşa că nu am mai fost. Uneori vremea îţi strică planurile rău de tot.

      Ștergere
    3. Mie-mi spui?! Eu aș vrea să se organizeze evenimente dintr-astea și în Iași, ooof, toate-s numai la București. (envy)

      Ștergere
    4. Păi iniţiază o petiţie, dacă editurile o să vadă că sunt 100 de oameni interesaţi o să organizeze şi acolo evenimente. În fond, Iaşiul este un oraş important din punct de vedere cultural, dacă nu era dezavantajat din punct de vedere geografic exista o mare posibilitate să fie azi capitala acolo.

      Ștergere
    5. Da, chiar este, în 2021 vrea să fie capitală culturală europeană, din câte am înțeles. Și, de alfel, e un frumos oraș. Cred. Adică sunt și altele frumoase, dar parcă aici e ceva.. Nu știu, dar merită văzut!

      Ștergere